3ήμερη Πανσαμιακή συνάντηση φίλων παραδοσιακής μουσικής και χορού

Ολοκληρώνεται την Κυριακή 04/11 η 3η Πανσαμιακή συνάντηση φίλων παραδοσιακής μουσικής και χορού που με πολύ μεγάλη επιτυχία διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκαρίου «Η Πηγή της Μάννας», στο ξενοδοχείο Arion Hotel στο Κοκκάρι.

Τη συνάντηση παρακολούθησαν όχι μόνο μέλη από τον πολιτιστικό σύλλογο Κοκκαρίου «Η Πηγή της Μάννας», αλλά και από άλλους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού, πλουτίζοντας έτσι τις χορευτικές τους γνώσεις, από εξειδικευμένους δασκάλους άλλων περιοχών.

00SeminarioPigiTisManas02

Για το 2018 οι θεματικές ενότητες ήταν από την Κρήτη, την Ανατολική Ρωμυλία (Βόρεια Θράκη), την Πελοπόννησο και την Φλώρινα.

Από την περιοχή της Κρήτης και για την Κρητική μουσικοχορευτική παράδοση αναλύθηκαν οι «Λησμονημένες αλήθειες και δημοφιλείς νεωτερισμοί» από τον κ. Ιωάννη Τσουχλαράκη (πολιτισμολόγο, συγγραφέα και χορολέκτη).

00SeminarioPigiTisManas03

Από την Ανατολική Ρωμυλία (Βόρεια Θράκη) εισηγητής ήταν ο κ. Απόστολος Σκρέκας (χοροδιδάσκαλος και εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής).

Από την περιοχή της Πελοποννήσου σε τόπους και τρόπους εισηγητής ο κ. Παναγιώτης Σκουτέρης (δάσκαλος μουσικοκινητικής αγωγής) και τέλος από την περιοχή της Φλώρινας, εισηγήτρια η κα Ελευθερία Τρύφωνος (καθηγήτρια φυσικής αγωγής – χοροδιδάσκαλος), όπου αναφέρθηκα στους χορούς και τους σκοπούς της Φλώρινας.

00SeminarioPigiTisManas04

Επίσης το Σάββατο (03/11) έγινε παρουσίαση από το παραδοσιακό σχήμα «ΠΕΝΤΑΗΧΟΝ», για τη μουσικοκινητική αγωγή και ο ρόλος της φωνής και των μουσικών οργάνων στην παράδοση.

Το βράδυ του Σαββάτου ακολούθησε γλέντι στο κέντρο διασκέδασης «Ζυγός» στον Άγιο Κωνσταντίνο που ήταν κατάμεστα γεμάτο.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

ds2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα