38.766 έλεγχοι, 154 παραβάσεις στο Βόρειο Αιγαίο

38.766 έλεγχοι, 154 παραβάσεις στο Βόρειο Αιγαίο

Τα αποτελέσματα των αστυνομικών ελέγχων στο πλαίσιο της εφαρμογής περιορισμού κυκλοφορίας, που είναι σε ισχύ την τελευταία εβδομάδα, παρουσίασε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Β. Αιγαίου, Υποστράτηγος κ. Λευτέρης Ντουρουντούς.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 38.766 έλεγχοι στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με 154 βεβαιωμένες παραβάσεις από 23 έως και 29 Μαρτίου. Παράλληλα, στο ίδιο χρονικό διάστημα, έγιναν 6.662 αποτροπές μη σύννομης εξόδου αιτούντων ασύλου από τα ΚΥΤ όπου διαμένουν.

Σε ότι αφορά συγκεκριμένα στο Ν. Λέσβου, έγιναν 18.726 έλεγχοι, 2.401 αποτροπές εξόδου από το ΚΥΤ Μόριας, ενώ βεβαιώθηκαν και 57 παραβάσεις. Στη Χίο έγιναν 12.178 έλεγχοι με 70 βεβαιωμένες παραβάσεις, ενώ στη Σάμο 8.312 έλεγχοι με 27 βεβαιωμένες παραβάσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 51% των μετακινήσεων αφορούσε τη μετάβαση από και προς την εργασία, ενώ το 20% τη μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών πρώτης ανάγκης. Το 10% των μετακινήσεων έγινε για σωματική άσκηση, το 7% για επίσκεψη σε φαρμακείο ή νοσοκομείο, το 4,5% για τράπεζα, το 4% για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και το 2,5% για κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Όπως επεσήμανε ο κ. Ντουρουντούς «οι πολίτες συμμορφώνονται στις επιταγές των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, έχοντας ως αποκλειστικό σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας». Ευχαρίστησε ιδιαίτερα το προσωπικό που υπηρετεί στο Βόρειο Αιγαίο, το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά «υπερβαίνει τον εαυτό του όλα αυτά τα χρόνια.»

Πηγή: www.stonisi.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα