300 Τούρκοι τουρίστες στη Σάμο για την αλλαγή της χρονιάς

Στη Σάμο θα βρεθούν το διήμερο της Πρωτοχρονιάς 300 Τούρκου τουρίστες για την αλλαγή του χρόνου. 200 έφθασαν το Σάββατο (30/12) και άλλοι 100 την Κυριακή (31/12).  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Κατρακάζος, όπως και ο Δήμαρχος Σάμου έγραψαν σχετικά για το γεγονός:

Νίκος Κατρακάζος (Αντιπεριφερειάρχης Σάμου):

«200 Τούρκοι τουρίστες σήμερα και άλλοι 100 αύριο στο νησί μας, για να κάνουν πρωτοχρονιά στη Σάμο. Τη φετινή χρονιά ρεκόρ των 50.000 επισκεπτών από τη γείτονα χώρα, η ύπαρξη 3 δρομολογίων (κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) και το χειμώνα είναι σημαντική και πολύ χρήσιμη.

Είμαι σε αυτούς που πιστεύω διαχρονικά και προσπαθώ με τις όποιες δυνάμεις μου στην αύξηση του τουριστικού εσόδου από την γείτονα χώρα. Αυτό βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν συμμερίζομαι την ανησυχία αλλά και δεν νιώθω προβληματισμό για τις κλιμακούμενες προκλήσεις και τις ανιστόρητές δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων αυτής της χώρας. Ο τουρισμός σίγουρα φέρνει τους λαούς πιο κοντά».

Μιχάλης Αγγελόπουλος (Δήμαρχος Σάμου):

«Ο Δήμος Σάμου καλωσορίζει με μεγάλη χαρά τους  επισκέπτες από την Τουρκία που επέλεξαν το νησί μας για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου στο Βαθύ και τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Είναι ακλόνητη πεποίθηση της δημοτικής αρχής ότι η καλλιέργεια διαπροσωπικών σχέσεων με τους πολίτες της γείτονας χώρας αποτελεί τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο  για να αμβλύνονται  διαφορές και να οικοδομούνται  σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.

Οι Τούρκοι επισκέπτες συνεισφέρουν σημαντικά στην τοπική οικονομία και η παρουσία τους εδώ συνιστά την καλύτερη διαφήμιση για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, την ασφάλεια και την υποδειγματική φιλοξενία που προσφέρει η Σάμος στον τομέα του τουρισμού.

Ο Δήμος Σάμου έχει ως έχει συμβάλει ουσιαστικά στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία στο νησί μας, με τη μεγαλύτερη έμφαση να έχει δοθεί στη διατήρηση του καθεστώτος της «ημερήσιας βίζας», που, με συντονισμένες προσπάθειες και συνεχείς παρεμβάσεις στα αρμόδια ελληνικά και ευρωπαϊκά όργανα πέτυχε μαζί με τους υπόλοιπους δήμους  να διατηρηθεί για το 2017.

Η συντονισμένη προσπάθεια  και στρατηγική μας θα συνεχιστεί και το 2018!

Θερμές ευχές για το νέο έτος με υγεία ειρήνη και προκοπή!».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »