255 πρόσφυγες και μετανάστες (αιτούντες άσυλο) μεταφέρθηκαν από τη Σάμο στην ενδοχώρα

255 πρόσφυγες και μετανάστες (αιτούντες άσυλο) μεταφέρθηκαν από τη Σάμο στην ενδοχώρα

Περίπου στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής (15/12) αναχώρησε από το λιμάνι του Μαλαγαρίου το πλοίο «Νήσος Χίος» μεταφέροντας 225 πρόσφυγες – μετανάστες αιτούντες άσυλο στην ενδοχώρα.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής (15/12) είχε στηθεί μια μεγάλη επιχείρηση από την Αστυνομία και το Λιμενικό, ώστε όλοι αυτοί να μεταφερθούν με ασφάλεια από το ΚΥΤ στο λιμάνι, έχοντας και τα νόμιμα δικαιολογητικά – έγγραφα, ώστε να ταξιδέψουν από τη Σάμο και να μεταβούν στην ενδοχώρα. Περίπου 100 άτομα παρακολουθούσαν την αναχώρησή τους από τον κόμβο του Μαλαγαρίου και από το προσωπικό του Λιμενικού, δεν τους επιτρέπονταν να πλησιάσουν κοντά στο πλοίο.

00Metanasteslimani02

Στην πλειοψηφία τους τα άτομα που έφυγαν από τη Σάμο, ήταν από τη Συρία, το Αφγανιστάν και ελάχιστοι από τις Αφρικανικές χώρες. Κυρίως οικογένειες, γυναίκες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία στη Σάμο βρίσκονται 8.100 άτομα (περίπου) σύμφωνα με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρου Ελέγχου συνόρων, ενώ κατ΄ άλλους η κατάσταση πλέον βρίσκεται εκτός ελέγχου με τους διαμένοντες στο ΚΥΤ και πέριξ αυτού να αγγίζουν τους 9.000.

00Metanasteslimani01

Όπως γίνεται κατανοητό χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για τη λεγόμενη «αποσυμφόρηση» που έχει υποσχεθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι ροές από τα απέναντι Τουρκικά παράλια δεν λένε να σταματήσουν, ακόμα και με δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Χαρακτηριστικά την εβδομάδα από 09 έως και 15 Δεκεμβρίου αφίχθησαν στη Σάμο 154 άτομα.

000VKDMARKET111

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Ν. Μηταράκης: Η εντυπωσιακή μείωση των ροών στα νησιά μας κατά 92% αποδεικνύει τη συστηματική προσπάθεια της χώρας μας για την καταπολέμηση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών

Μειωμένες κατά – 92% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, δηλαδή τους μήνες κατά τους οποίους είναι σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, καταγράφηκαν οι

Περισσότερα »