Αγιασμός για τη νέα πολιτιστική χρονιά από τον «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑ»

Αγιασμός για τη νέα πολιτιστική χρονιά από τον «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑ»

Με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για τη νέα πολιτιστική χρονιά 2020-21, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος Σάμου ο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ», στο θεατράκι του Αϊ Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ.

Τον αγιασμό τέλεσαν οι π. Δημήτριος Λάνδρου και π. Ευτύχιος Λάνδρου, οι οποίοι συνεχάρησαν τον σύλλογο για τον πολιτισμό που προσφέρει στο νησί και ειδικά στην κοινότητα. Ο πρόεδρος Μ. Φρατζής ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, τονίζοντας το πόσο σημαντική ήταν η παρουσία τους δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που βιώνει ο τόπος.

Ευχές για μία υγιή και ήρεμη πολιτιστική χρονιά έστειλε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος κ. Σεϊρλής ,δια της αντιπροσώπου του κας Δέσποινας Βαλσάμη.

Ο σύλλογος δραστηριοποιείται από το 1989 με κύριο γνώμονα τη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου συμμετέχοντας σε δρώμενα και εκδηλώσεις σε όλο το νησί αλλά και σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα με τους παραδοσιακούς χορούς, έχουν προστεθεί τμήματα, πλεκτικής και ζωγραφικής, δίνοντας τη δυνατότητα απασχόλησης σε διάφορους τομείς σε κάθε πληθυσμιακή ομάδα.

Ο σύλλογος σεβόμενος τις οδηγίες του κράτους για την πανδημία, έχει δημιουργήσει ολιγομελή τμήματα παραδοσιακών χορών , τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Καλή και δημιουργική πολιτιστική χρονιά και σε όλους του συλλόγους και φορείς που παλεύουν να επιβιώσουν κάτω από τις φετινές ιδιαίτερες συνθήκες.

Με τιμή το Δ.Σ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου και

Περισσότερα »
Γενικό Νοσοκομείο Σάμου: Συμμετοχή σε άσκηση για πιθανό αεροπορικό ατύχημα στον αερολιμένα Σάμου

Γενικό Νοσοκομείο Σάμου: Συμμετοχή σε άσκηση για πιθανό αεροπορικό ατύχημα στον αερολιμένα Σάμου

Το  Γενικό Νοσοκομείο Σάμου « Άγιος Παντελεήμων»  συμμετείχε την  Πέμπτη 11-04-2024, στην άσκηση ευρείας κλίμακας στον αερολιμένα Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος» με σενάριο στην αντιμετώπιση

Περισσότερα »