2,1 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για έργα ασφάλειας λιμένων σε Σάμο και Λήμνο

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, εντάσσονται στο Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δύο έργα ασφάλειας λιμένων, συνολικού προϋπολογισμού 2,1 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, χρηματοδοτούνται τα ακόλουθα έργα:

Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ολοκληρωμένου και αυτόνομου συστήματος ασφάλειας- φύλαξης- επιτήρησης-παρακολούθησης και διαχείρισης επιβατών Λιμενικών Εγκαταστάσεων Σάμου, προϋπολογισμού 1.364.000 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Σάμου.

Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης Μύρινας Λήμνου, προϋπολογισμού 744.000 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Λήμνου.

Ο χρόνος υλοποίησης και για τα δύο έργα είναι 6 μήνες.

Τα έργα αφορούν στην  προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παρεχομένων λιμενικών υπηρεσιών και τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας. Παράλληλα, με την υλοποίηση των ανωτέρω έργων, τα δύο λιμάνια εναρμονίζονται στην ισχύουσα εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:

«Αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς πόρους και παρέχουμε τη δυνατότητα αναβάθμισης των υποδομών στα λιμάνια της Σάμου και της Λήμνου, με στόχο να τα καταστήσουμε πιο ανταγωνιστικά, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Συμβάλλουμε έτσι στην τουριστική ανάπτυξη, ιδίως της κρουαζιέρας, καθόσον με τα δύο αυτά έργα χρηματοδοτείται ο απαραίτητος εξοπλισμός, ώστε τα λιμάνια στο Βαθύ και τη Μύρινα να μετατραπούν σε σύγχρονες, λειτουργικές και ασφαλείς πύλες εισόδου».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν από αλλοδαπούς

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, περίπτωση διάρρηξης – κλοπής, που διαπράχθηκε προ τετραμήνου περίπου, σε οικία στο Βαθύ της Σάμου. Ταυτοποιήθηκαν

Περισσότερα »
Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Πρεμιέρα σε αργό ρυθμό

Μπορεί να προέκυψε την τελευταία στιγμή η πολύ σημαντική απουσία του Μίροτιτς, ωστόσο η Μπαρτσελόνα έδειξε ότι ήθελε περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης τη νίκη

Περισσότερα »