1η Διεπιστημονική Ημερίδα Σάμου

Δωρεά του Ροταριανού Ομίλου Σάμου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σάμου

Διεξήχθη με τεράστια επιτυχία η 1η Διεπιστημονική Ημερίδα του Κήρυκος Λίθου στη Σάμο, το Σάββατο 21.07.2018, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σάμου. Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η ημερίδα ξεκίνησε στις 19:30 και αρχικώς χαιρέτησαν την εκδήλωση:

α) Ο πρόεδρος της εφημερίδας, κ. Βούρος Ιωάννης,

β) Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Κατρακάζος Νικόλαος,

γ) Ο Πρόεδρος της Safia, κ. Δημήτρης Σκαφτούρος,

δ) Ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, κ. Ιωάννης Καλτάκης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε για την ενίσχυση και προώθηση των δράσεων της εφημερίδας μας, τις οποίες χαρακτήρισε “αναγκαίο καλό” για την τοπική κοινωνία της Σάμου αλλά και για την κοινωνία γενικότερα. Μεταξύ άλλων, μάς πρόσφερε τη δυνατότητα κάλυψης των δαπανών για έκδοση και διαμοιρασμό των επιστημονικών εισηγήσεων της ημερίδας.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο φιλόλογος κ. Μιχάλης Βελώνης, φιλόλογος, αναλύοντας τα βασικά ιστορικά δρώμενα του νησιού μεταξύ της περιόδου 1850 -1912, ενώ ο καθηγητής Λαογραφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, κ. Μανόλης Βαρβούνης ανέλυσε τα όσα διαδραματίστηκαν από το 1913 έως το 1974 στη Σάμο.

00Vouros04

Κατόπιν, η εκδήλωση διεκόπη για ένα σύντομο διάλειμμα, όπου το συγκεντρωμένο πλήθος είχε τη δυνατότητα να απολαύσει λαχταριστά εδέσματα, τον ξακουστό σαμιακό οίνο, καθώς και τα εκπληκτικά cocktails που με περισσή φαντασία έφτιαξε ο πολλά υποσχόμενος bartender Μάνος Καλογερόπουλος. Αρκετοί ήταν αυτοί που προμηθεύτηκαν τα εξαιρετικά βιβλία του κ. Μαλλιά Αλέξανδρου, Πρέσβη επί τιμή, και του κ. Σιδηρόπουλου, οικονομολόγου και συγγραφέα, τα οποία διατίθεντο στην εκδήλωση.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την οικονομική εισήγηση του κ. Σιδηρόπουλου και τη γεωπολιτική του κ. Αλέξανδρου Μαλλιά, οι οποίες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και έδωσαν τροφή για συζήτηση και διάλογο.

Ως εφημερίδα ευχαριστούμε όλους τους πολίτες της Σάμου που παρευρέθηκαν στην παρθενική μας αυτή εκδήλωση, τους συντελεστές και φυσικά τους ομιλητές.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βούρος “παρακινούμενοι από τη στήριξη του κόσμου, επιθυμούμε και δεσμευόμαστε να καθιερώσουμε την ημερίδα αυτή ως θεσμό για την πόλη της Σάμου”.

Σημείωση: Πρόθεσή μας ήταν να δημοσιεύσουμε νωρίτερα το συγκεκριμένη είδηση – δελτίο τύπου, την οποία όμως αναβάλαμε λόγω της τραγωδίας που υπέστησαν οι συμπατριώτες μας από την πύρινη λαίλαπα.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

00VKDMarket1

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Ν. Μηταράκης: Η εντυπωσιακή μείωση των ροών στα νησιά μας κατά 92% αποδεικνύει τη συστηματική προσπάθεια της χώρας μας για την καταπολέμηση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών

Μειωμένες κατά – 92% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, δηλαδή τους μήνες κατά τους οποίους είναι σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, καταγράφηκαν οι

Περισσότερα »