18 Ολλανδοί ήθελαν να κάνουν διακοπές στη Σάμο, αλλά επέστρεψαν στο Άμστερνταμ

18 Ολλανδοί ήθελαν να κάνουν διακοπές στη Σάμο, αλλά επέστρεψαν στο Άμστερνταμ

Η μέρα αλλά και η εβδομάδα μπορεί να ξημέρωσε όμορφα για 18 Ολλανδούς, αλλά μάλλον θα θυμούνται για καιρό το σημερινό περιστατικό.

Από την 1η Ιουλίου 2020, η Ελληνική κυβέρνηση έχει καθορίσει πώς η χώρα θα καλωσορίσει τους ταξιδιώτες, θα πραγματοποιήσει τον απαραίτητο διαγνωστικό έλεγχο και θα διατηρήσει όλους ασφαλείς καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) είναι ένα βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό. Όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να συμπληρώσουν το PLF τους τουλάχιστον 72 ώρες πριν εισέλθουν στη χώρα, παρέχοντας λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το σημείο αναχώρησής τους, τη διάρκεια των προηγούμενων διαμονών σε άλλες χώρες και τη διεύθυνση της διαμονής σας ενώ βρίσκεστε στην Ελλάδα.

Έτσι σήμερα στο αεροδρόμιο της Σάμου αφίχθησαν τρείς (3) πτήσεις charter. Δύο (2) της Corendon και μία της Transavia.

Σε δύο εκ των τριών πτήσεων βρέθηκαν 16 επιβάτες οι οποίοι δεν είχαν συμπληρώσει τη συγκεκριμένη φόρμα επιβατών και φυσικά κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, δεν τους επετράπη η έξοδός τους από το αεροδρόμιο Σάμου, τηρώντας οι υπεύθυνοι όλα όσα αναφέρει το πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείς Πολιτικής Προστασίας. Στους 16 δεν είχε αποσταλεί το σχετικό απαντητικό QR Code, το οποίο σκανάρουν οι Ελληνικές Αρχές στον έλεγχο που διενεργείται κατά την άφιξή τους,

Για τους 16 Ολλανδούς σχηματίσθηκε δικογραφία και διατάχθηκε η επιστροφή τους στην Ολλανδία (Άμστερνταμ) τους οποίους και παρέλαβε αεροσκάφος της εταιρείας Corendon.

Εδώ όμως τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα. Πως οι υπεύθυνοι των δύο αεροπορικών εταιριών επέτρεψαν σ’ αυτούς τους επιβάτες να ταξιδέψουν χωρίς να έχουν μαζί τους την απαραίτητη φόρμα (PLF).

Ν’ αναφέρουμε ότι κοντά στους 16 Ολλανδούς επιβάτες που επέστρεψαν στο Άμστερνταμ, αναχώρησαν ακόμα δύο άτομα ως παρασυρόμενοι (μέλη οικογένειας).

00Groomers22

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Το ΚΥΤ και το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Πιστεύω πως με τη μεταφορά των μεταναστών-προσφύγων στου «ΖΕΡΒΟΥ», θ’ απαλλαγεί το Βαθύ απ’ αυτή την αθλιότητα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης και μίλησε για τα θέματα που ταλανίζουν το νησί της

Περισσότερα »
Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Νότης Μηταράκης: Το σχέδιο αποσυμφόρησης θα επεκταθεί, πέρα από τα νησιά και σε ολόκληρη τη χώρα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης 2020-2021. Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της εθνικής

Περισσότερα »