173 πρόσφυγες – μετανάστες μεταφέρθηκαν από τη Σάμο στην ενδοχώρα. Πειραιάς και Καβάλα οι προορισμοί. 461 άτομα σε μία εβδομάδα

161 πρόσφυγες – μετανάστες επιβιβάσθηκαν στο πλοίο της «Blue Star FerriesBlue Star 2» το βράδυ της Παρασκευής (20/10) στο λιμένα Μαλαγαρίου για τη μεταφορά τους στο λιμάνι του Πειραιά και στις 2 περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου (21/10) 12 πρόσφυγες – μετανάστες στο πλοίο της Hellenic Seaways «Νήσος Μύκονος» για τη μεταφορά τους στο λιμάνι της Καβάλας. Με την άφιξή τους δε στα δύο λιμάνια θα μεταφερθούν σε διάφορα μέρη της ενδοχώρας.

Στο λιμάνι του Μαλαγαρίου προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας, φρόντιζαν για τις τελευταίες λεπτομέρειες, ενώ ο έλεγχος των εγγράφων από το προσωπικό του Λιμενικού ήταν εξονυχιστικός. Επίσης ν’ αναφέρουμε ότι στο λιμάνι Μαλαγαρίου υπήρχε και τηλεοπτικό συνεργείο από το Reuters που κινηματογραφούσε την αναχώρηση.

Η χθεσινή και σημερινή αναχώρηση των 173 ατόμων, έρχεται να προστεθεί στις αναχωρήσεις 252 ατόμων την Δευτέρα (16/10) και 36 ατόμων την Τετάρτη (18/10). Συνολικά αυτήν την εβδομάδα έχουν αναχωρήσει από το νησί της Σάμου 461 άτομα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας αναμένεται ν’ αναχωρήσουν 500 άτομα την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το στόχο που έχει τεθεί.

Η καταγραφή των προσφύγων – μεταναστών από το Υπουργείο με την 19/10, αναφέρει ότι στη Σάμο βρίσκονται 2.759 άτομα (χωρίς να υπολογίζεται η αναχώρηση των 173 ατόμων που αναχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής 20/10).

Αλέξης Κομνηνός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη: Με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο εξετάσαμε επί τόπου τα προβλήματα των λιμανιών μας

Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη: Με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο εξετάσαμε επί τόπου τα προβλήματα των λιμανιών μας

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, κα. Μαρία Κονδύλη-Πανουράκη,

Περισσότερα »