131 πρόσφυγες – μετανάστες μεταφέρθηκαν από τη Σάμο στην ενδοχώρα. Πειραιάς και Καβάλα οι προορισμοί

100 πρόσφυγες – μετανάστες επιβιβάσθηκαν στο πλοίο της «BlueStarFerries – BlueStar 2» το βράδυ της Παρασκευής (27/10) στο λιμένα Μαλαγαρίου για τη μεταφορά τους στο λιμάνι του Πειραιά και στις 3:30 περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου (28/10) 31 πρόσφυγες – μετανάστες αναμένεται να επιβιβασθούν, στο πλοίο της HellenicSeaways«Νήσος Μύκονος» για τη μεταφορά τους στο λιμάνι της Καβάλας. Με την άφιξή τους δε στα δύο λιμάνια θα μεταφερθούν σε διάφορα μέρη της ενδοχώρας.

Στο λιμάνι του Μαλαγαρίου προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας, φρόντιζαν για τις τελευταίες λεπτομέρειες, ενώ ο έλεγχος των εγγράφων από το προσωπικό του Λιμενικού ήταν εξονυχιστικός. Όπως συμβαίνει κάθε φορά έτσι και χθες αρκετοί προσπάθησαν να μπουν στο πλοίο χωρίς να έχουν τα’ απαιτούμενα έγγραφα και συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

00AnaxorisiMetanaston02

Η καταγραφή των προσφύγων – μεταναστών από το Υπουργείο με την 27/10, αναφέρει ότι στη Σάμο βρίσκονται 2.531 άτομα (χωρίς να υπολογίζεται η αναχώρηση των 131 ατόμων που αναχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής 27/10 και πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου (28/10).

Αλέξης Κομνηνός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Συνάντηση του κ. Μουτζούρη με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Γενικής Διευθύνσεως της Ε.Ε. για το Μεταναστευτικό

Συνάντηση του κ. Μουτζούρη με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Γενικής Διευθύνσεως της Ε.Ε. για το Μεταναστευτικό

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Μάνο Λογοθέτη, συνοδευόμενο από στελέχη του Υπουργείου και την Beate Gminder Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Γενικής Διευθύνσεως

Περισσότερα »