125 πρόσφυγες – μετανάστες μεταφέρθηκαν από τη Σάμο στην ενδοχώρα. Υπερβολικά υψηλοί οι αριθμοί στο ΚΥΤ

125 πρόσφυγες – μετανάστες επιβιβάσθηκαν στο πλοίο «Νήσος Μύκονος» το ξημέρωμα της Τρίτης (17/04) στο λιμένα Μαλαγαρίου για τη μεταφορά τους στο λιμάνι του Πειραιά. Με την άφιξή τους δε στο λιμάνι του Πειραιά θα μεταφερθούν σε διάφορα μέρη της ενδοχώρας. Ένα από αυτά τα σημεία είναι και περιοχή στο Βόλο.

Στο λιμάνι του Μαλαγαρίου προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας, φρόντιζαν για τις τελευταίες λεπτομέρειες, ενώ ο έλεγχος των εγγράφων από το προσωπικό του Λιμενικού ήταν εξονυχιστικός.

Η καταγραφή των προσφύγων – μεταναστών από το Υπουργείο με την 15/04, αναφέρει ότι στη Σάμο βρίσκονται 3.236 άτομα (χωρίς να υπολογίζεται η αναχώρηση των 125 ατόμων που αναχώρησαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες 17/04.

Να υπενθυμίσουμε ότι πλέον στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης βρίσκονται 2.984 άτομα (χωρητικότητας 648 ατόμων). Φυσικά εδώ γίνεται ένα μεγάλο επικοινωνιακό παιχνίδι. Πάρα πολλά τα άτομα, καμία σκηνή εκτός ΚΥΤ όπως παλιά, ο αφόρητος συνωστισμός εντός αυτού με σκηνές επιμελώς «κρυμμένες» ανάμεσα στα προκάτ δωμάτια.

00Skines01

Αίσθησή μας είναι τα νούμερα που δίνονται στη δημοσιότητα δεν είναι και αυτά ακριβή. Η αίσθηση όλων των κατοίκων της πόλης και σε όσα συζητούνται, είναι ότι οι διαμένοντες πλέον στο ΚΥΤ αλλά και γενικά σε διάφορες δομές είναι περισσότεροι και επιμελώς γίνεται απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων.

Επίσης άξιο αναφοράς ότι οι μεταφορές στην ενδοχώρα γίνονται με ρυθμό «χελώνας», εφόσον το μήνα Μάρτιο αλλά και μέχρι τη χθεσινή μέρα οι μεταφορές στην ενδοχώρα ήταν 304 άτομα δηλαδή 6,3 άτομα την ημέρα κάτι που δεν ισχύει για τα όσα μέχρι τώρα είχαν τάξει οι κυβερνώντες.

00Skines02

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »