Ψήφισμα Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου (Μέλος ΟΓΕ)

Ψήφισμα Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου (Μέλος ΟΓΕ)

Η γενική συνέλευση του συλλόγου γυναικών Μυτιληνιών Σάμου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα που απευθύνεται προς όλους τους αρμόδιους και στα ΜΜΕ.

Ως μέλη του συλλόγου, μητέρες, γιαγιάδες θείες, νέες γυναίκες  κάθε χρόνο που ανοίγουν τα σχολεία, έχουμε προσδοκίες για μας και τα παιδιά μας, έχουμε όνειρα αλλά ειδικά φέτος έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία και προβληματισμό.

Βλέπουμε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αλλά και της δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση της λειτουργίας του περιφερειακού ιατρείου του χωριού μας και για την ασφαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών του χωριού μας δεν είναι επαρκή. Αυτή είναι μία από τις αιτίες που αυξάνουν τα κρούσματα του κορονοϊού και κλείνουν  καθημερινά σχολεία νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί ανά την Ελλάδα και όχι οι διεκδικήσεις των μαθητών για μόρφωση και υγεία με ασφάλεια.

Βλέπουμε να χαρίζονται από τον κρατικό προϋπολογισμό εκατομμύρια στους καναλάρχες, στους κλινικάρχες, στις  μεγάλες επιχειρήσεις και στους εξοπλισμούς αλλά, όπως δηλώνει η κυβέρνηση,  δεν υπάρχουν χρήματα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, των παιδικών σταθμών, για τα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία.

Οι σύγχρονες ανάγκες για την δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία δεν επιτρέπεται να καθορίζονται από τα οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, πολύ περισσότερο σε συνθήκες πανδημίας.

Καλούμε το κοινοτικό συμβούλιο, όλους τους συλλόγους του χωριού μας να πάρουν θέση διεκδίκησης για την ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων, για να έχουμε περιφερειακό ιατρείο με επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό σε καθημερινή βάση, για να συνεχιστεί η μορφωτική διαδικασία, για να υπάρχει προστασία της υγείας και της ασφάλειας μαθητών εκπαιδευτικών  και κατοίκων.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ

Το Α και το Ω της δημόσιας υγείας είναι η ανάπτυξη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που ως κύρια αποστολή της έχει την πρόληψη αλλά και την αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου.

Χαιρετίζουμε την έναρξη της περιοδικής λειτουργίας του γυναικολογικού ιατρείου στους Μυτιληνιούς, γιατί συμβάλλει στην μερική αναβάθμιση του περιφερειακού ιατρείου, όμως δεν αρκεί για να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις στον χώρο της υγείας, γι αυτό απαιτούμε:

  • Άμεσα να ολοκληρωθεί η επισκευή του ιατρείου και να γίνει η μεταφορά του.
  • Να στελεχωθεί το ιατρείο με μόνιμο προσωπικό, με δύο γιατρούς γενικής ιατρικής, μαία και νοσηλεύτρια και να λειτουργεί κάθε μέρα. Δεν είναι δυνατόν ένας γιατρός, μία ή δύο φορές την εβδομάδα να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
  • Πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας για καθαρισμό και απολύμανση κάθε μέρα.
  • Εξοπλισμός με απινιδωτή, οξυγόνο, καρδιογράφο.
  • Θερμομέτρηση και δωρεάν Τεστ για κορονοϊό.
  • Επαρκές υγειονομικό υλικό και μέσα ατομικής προστασίας.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ

  • Δωρεάν, επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και το προσωπικό που απασχολείται στις σχολικές μονάδες.
  • 15 μαθητές σε κάθε αίθουσα.
  • Προγραμματισμός και ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων όπου απαιτείται, για το χωριό μας είναι κατασκευή κτιρίου για παιδικό σταθμό και νηπιαγωγείο.
  • Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε κάθε βαθμίδα που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες. Μονιμοποίηση των αναπληρωτών.
  • Σύνδεση του αναβαθμισμένου περιφερειακού ιατρείου με το δημοτικό σχολείο, νηπιαγωγείο, παιδικό σταθμό.
  • Πρόσληψη και δεύτερης μόνιμης καθαρίστριας.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στην Σχολική Επιτροπή για την συνεχή προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λπ).

Τα αιτήματα αυτά είναι αποδεκτά από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σε πανελλαδικό επίπεδο, ακριβώς γιατί αποτελούν κοινή λογική, ακριβώς γιατί η συλλογική ευθύνη του κράτους της περιφέρειας, του δήμου, προηγείται της απαραίτητης ατομικής, ακριβώς γιατί η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορούν να ικανοποιήσουν, σήμερα, αυτά τα αιτήματα στο πολλαπλάσιο.

Με το παραπάνω ψήφισμα συμφωνούν και στηρίζουν:

Εκπολιτιστικός επιμορφωτικός σύλλογος Μυτιληνιών Σάμου.

Εμπορικός σύλλογος Μυτιληνιών Σάμου.

Αθλητικός επιμορφωτικός σύλλογος Μυτιληνιών Σάμου «Ο ΦΟΙΝΙΞ».

Σπηλαιολογικός σύλλογος Σάμου «Ο ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ»

Σύλλογος Μυτιληνιών Σάμου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ»

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΑΜΟΥ: Δύσκολη κατάσταση – Τεράστιες ευθύνες

ΝΕ Σάμου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: «Η επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής, πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου» – Περί τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Είχε χαρακτηρισθεί ως δυσβάσταχτος φόρος από γνωστές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ο «φόρος διαμονής» που επιβλήθηκε από το έτος

Περισσότερα »
Επίσκεψη στον Ουρολόγο. Μύθοι και Αλήθειες

O κ. Παναγιώτης Μουρμούρης Ουρολόγος- Ανδρολόγος θα βρίσκεται στη Σάμο τη Δευτέρα 01 Απριλίου

Ο γιατρός κ. Παναγιώτης Μουρμούρης, Ουρολόγος- Ανδρολόγος που είναι Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδικευμένος στη Ρομποτική Ουρολογία, θα βρίσκεται στη Σάμο τη Δευτέρα 01/04 και

Περισσότερα »