Χρ. Τριαντόπουλος: 126.000.000 ευρώ έχουν δεσμευθεί ή διατεθεί μέχρι τώρα για την αποκατάσταση των καταστροφών του σεισμού και της πλημμύρας

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Χρ. Τριαντόπουλος: 126.000.000 ευρώ έχουν δεσμευθεί ή διατεθεί μέχρι τώρα για την αποκατάσταση των καταστροφών του σεισμού και της πλημμύρας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου (29/06), στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Οικονομικών, κ. Χ. Τριαντόπουλου, στη Σάμο. Παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Β. Πανουράκης, ο τοπικός συντονιστής, κ. Θ. Θαλασσινός, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γ. Στάντζος, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Α. Λυμπέρης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αν.Σάμου Γ. Κολλάρος, μέλη τοπικών φορέων και συλλόγων.

Ο κ. Τριαντόπουλος σε αναλυτική ομιλία παρουσίασε με λεπτομέρειες τη διάθεση των 126.000.000 ευρώ που έχουν δεσμευθεί ή διατεθεί μέχρι τώρα για την αποκατάσταση των καταστροφών του σεισμού και της πλημμύρας, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις των φορέων σχετικά με προβλήματα που έχουν ανακύψει.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, δόθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ από τον κ. Τριαντόπουλο και τον Βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη. Ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στη στήριξη και σε πόρους που έχουν δοθεί στο νησί της Σάμου.

«Στο πλαίσιο αποκατάστασης και στήριξης του νησιού μετά τον σεισμό, επισκεφθήκαμε μαζί με τον βουλευτή τη Σάμο. Είχαμε μια διευρυμένη σύσκεψη με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες, τους παραγωγικούς φορείς, στην έδρα της Αντιπεριφέρειας, όπου παρουσιάσαμε αναλυτικά ό,τι έχει δεσμευθεί από πόρους, έχει χορηγηθεί, έχει διοχετευθεί για τη στήριξη και την αποκατάσταση του νησιού. Σχετίζοντας τόσο τις αποκαταστάσεις και φθορές σε δίκτυα, λιμένες, την προώθηση των κατεδαφίσεων, τη στήριξη και την επιχορήγηση των επιχειρήσεων και στήριξη των εργαζομένων, ανακοινώνοντας και το τελικό ποσοστό κάλυψης της ζημιάς το οποίο θα φτάσει το 70%, τη στήριξη των νοικοκυριών και φυσικά τις αποκαταστάσεις των ιερών ναών».

Χρ. Τριαντόπουλος: 126.000.000 ευρώ έχουν δεσμευθεί ή διατεθεί μέχρι τώρα για την αποκατάσταση των καταστροφών του σεισμού και της πλημμύρας

Ως «γόνιμη» χαρακτήρισε ο κ. Τριαντόπουλος τη συζήτηση με τους φορείς , κυρίως όσον αφορά την προώθηση της στεγαστικής συνδρομής και των κατεδαφίσεων, ενώ αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία και με τα αρμόδια υπουργεία.

«Έρχεται μία τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης, ενισχύεται μία σειρά από ζητήματα με τις συμβάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, οπότε έτσι προχωράει και η διαδικασία αυτή και μένουμε σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, με τον Αντιπεριφερειάρχη, με το βουλευτή φυσικά, με τον τοπικό συντονιστή, με τους δημάρχους. Ένα πλαίσιο γόνιμης συνεργασίας για την αξιοποίηση όλων των μέτρων στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Νέα χρηματοδότηση ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα 900 χιλιάδων προς τους δήμους, ουσιαστικά ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ικανότητα τους να ανταποκριθούν στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους πολίτες, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο, μαζί με το αυξημένο ποσοστό κάλυψης της ζημιάς , τη στήριξη προς το νησί. Μία στήριξη, η οποία αθροιστικά, αν συμπεριλάβουμε και τους πόρους που έχουν δεσμευτεί και είναι να διοχετεύσουν την επόμενη περίοδο , αγγίζει τα 125 εκατομμύρια ευρώ».

Για το θέμα του περιορισμού των 25χλμ δεύτερης κατοικίας, ο κ. Τριαντόπουλος είπε, πως το θέμα έχει τεθεί στο αρμόδιο υπουργείο, ένα θέμα που και σε άλλες περιπτώσεις δεν είχε συμπεριληφθεί σε άλλες περιπτώσεις νησιών, οπότε το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει απαντήσει θετικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Βουλευτής κ. Χρ. Στεφανάδης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Τριαντόπουλο, ανέφερε ότι αισθάνεται δικαιωμένος στην ανάγκη που προτάθηκε να υπάρχει ένας κεντρικός συντονιστής.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε καλά μετά από αυτή την συγκέντρωση, υπό την έννοια ότι έδωσε απαντήσεις σε αυτά που τον αφορούν άμεσα και τα χειρίζεται και εισέπραξε, για πολύ σοβαρά θέματα, που από ότι φαίνεται η ΔΑΕΦΚ είναι το μείζον, για τη διαχείριση της καταστροφής για να τα διαβιβάσει στα αρμόδια υπουργεία και να επιταχύνει τις διαδικασίες».

Ελένη Χατζηγεωργίου

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ