Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Το Υπουργείο καταβάλει προσπάθεια να βρεθούν πόροι για να γίνει επιδότηση των εισιτηρίων»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Δήμος Αν. Σάμου: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2022

Πρόγραμμα 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024 για τους Δήμους Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων

Σας ενημερώνουμε ότι οι  ψεκασμοί σε λιμνάζοντα ύδατα,  για   καταπολέμηση προνυμφών κουνουπιών θα ξεκινήσουν στις 21-5-2024 . Το πρόγραμμα των εφαρμογών έχει ως εξής :

Επίσκεψη στο Δήμο Αν. Σάμου Υφ. Εξωτερικών Γιώργου Κώτσηρα και πρώην Αν. Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Πέτσα

Επίσκεψη στο Δήμο Αν. Σάμου Υφ. Εξωτερικών Γιώργου Κώτσηρα και πρώην Αν. Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Πέτσα

Επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Πάρη Παπαγεωργίου είχαν σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου, ο Υφυπουργός  Εξωτερικών κ. Γεώργιος

Χριστόδουλος Στεφανάδης: Τιμούμε την αθάνατη ελληνική ψυχή και ελληνικό πνεύμα

Στο Radio Café 102.4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτιζανών», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο Βουλευτής Σάμου, καθηγητής κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Ο κ. Στεφανάδης αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο Πυθαγόρειο την Δευτέρα 11 Απριλίου όπου και είχε συνάντηση στο Δημοτικό Μέγαρο με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Νικολαΐδη και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου που ζήτησαν την δημιουργία ενός δρόμου για τον αποσυμφόρηση της παραλιακής οδού.

«Είναι ένα ζωτικής σημασίας έργο που θα αποσυμφορήσει το λιμάνι. Στο κατ`εξοχήν ιστορικής σημασίας μέρος της Σάμου και τουριστικό κατ` επέκταση, νομίζω ότι η εικόνα που παρουσιάζεται το καλοκαίρι με τη συμφόρηση μέσα στα στενά, με τα αυτοκίνητα να μην μπορούν να προσεγγίσουν τα πλοία, τουριστικά και εμπορικά, υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα. Υπάρχει ένα σχέδιο και θα προσπαθήσουμε να το υλοποιήσουμε, να γίνει τεχνικό δελτίο, να μπει δηλαδή σε μια διαδικασία υλοποίησης, να μην είμαστε μόνο στο ευχολόγιο» είπε ο κ. Στεφανάδης δηλώνοντας αισιόδοξος ότι θα ξεπεραστούν, μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, οι όποιες δυσκολίες με τα ιστορικά μνημεία σημειώνοντας ότι δεν είναι μεγάλο το μήκος του δρόμου.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα της κοινότητας όπως η διαπλάτυνση και βελτίωση του δρόμου προς το Ευπαλίνειο, οι πεζοδρομήσεις και το οικιστικό πρόβλημα.

Ο κ. Στεφανάδης ρωτήθηκε σχετικά με την δυσπιστία που είχαν εκφράσει πολλοί πολίτες οι οποίοι θεωρούσαν ότι δεν θα υπάρξει νέο άνοιγμα της πλατφόρμας arogi.gov.gr για τους πληγέντες από τον σεισμό και αμφισβητούσαν τις σχετικές δηλώσεις του  υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλου. Είπε  ότι η πλατφόρμα ανοίγει κανονικά για να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις.

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Το Υπουργείο καταβάλει προσπάθεια να βρεθούν πόροι για να γίνει επιδότηση των εισιτηρίων»

«Υπάρχει μια δυσθυμία, μια οργή, μια επιφυλακτικότητα του κόσμου. Όταν πιεστεί κάποιος πολίτης με διαδοχικά, καταστροφικά γεγονότα, σεισμούς, πλημμύρες, τις πανδημίες και την οικονομική κρίση πάντα εκφράζει μια δυσπιστία προς την κεντρική εξουσία. Αλλά ειδικά για τον κ. Τριαντόπουλο, ό,τι έχει πει, το έχει υλοποιήσει ή αν καθυστερεί η όποια υλοποίηση, η ευθύνη είναι δυστυχώς στην γραφειοκρατία και στις αγκυλώσεις των υπηρεσιών» σχολίασε και είπε ότι ο κ. Τριαντόπουλος θα έρθει στη Σάμο αμέσως μετά το Πάσχα. Να σημειωθεί ότι η επίσκεψή του που είχε προγραμματιστεί πριν λίγο καιρό αναβλήθηκε καθώς ο κ. Τριαντόπουλος νόσησε με κορωνοϊό.

Στην συνέχεια ο Βουλευτής Σάμου αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη στη Σάμο του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη την Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Απριλίου ο οποίος, όπως είπε θα  μιλήσει για το φλέγον θέμα της τιμής των εισιτηρίων.

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Το Υπουργείο καταβάλει προσπάθεια να βρεθούν πόροι για να γίνει επιδότηση των εισιτηρίων»

«Είναι πολύ μεγάλο θέμα για την ατομική οικονομία αλλά και για την οικονομία του νησιού και τον τουρισμό. Δυστυχώς είναι ιδιωτικές εταιρείες και η μονοπωλιακή κατάσταση που έχει η υπάρχουσα εταιρεία κάνει πολύ δύσκολη την αλλαγή της νοοτροπίας της. Αντιλαμβάνεστε ότι το κριτήριό τους είναι το κέρδος. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και η  ηγεσία του  με την οποία  μιλάω συνεχώς,  στην πίεση  που ασκούν να μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων,  παίρνουν τη απάντηση ότι θα μειώσουν τα δρομολόγια για να μην έχουν παθητικό. Θα είναι εξίσου κακό τα έξι δρομολόγια να γίνουν δύο ή τρία. Από την άλλη πλευρά στο επιχείρημα γιατί στη Χίο ή στη Μυτιλήνη είναι περίπου το μισό κόστος, να πούμε ότι εκεί υπάρχει η Επιτροπή Ανταγωνισμού που έχει κλειδώσει το εισιτήριο μέχρι το Μάιο και εκεί δυστυχώς θα αυξηθούν. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει ο γείτονας, εμείς θέλουμε να μειωθεί το κόστος για τη Σάμο».

Είπε ακόμη ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει δρομολογήσει μια προσπάθεια να βρεθούν πόροι και να γίνει επιδότηση των εισιτηρίων για να μειωθεί το κόστος ώστε να φτάσει στα προπέρσινα επίπεδα.

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Το Υπουργείο καταβάλει προσπάθεια να βρεθούν πόροι για να γίνει επιδότηση των εισιτηρίων»

Σε ό,τι αφορά το χώρο της υγείας ο κ. Στεφανάδης είπε ότι σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία τοποθέτησης Διοικητή στο Νοσοκομείο της Σάμου ενώ για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο Ικαρίας ανέφερε ότι εκκρεμεί η στελέχωση με εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο είναι σε διαδικασία πρόσληψης από την 2η ΔΥΠΕ, ενώ έχει προσληφθεί και αναλάβει καθήκοντα ένας ικανός και έμπειρος νεφρολόγος. Έτσι θα μπορέσει, όπως δήλωσε ο Βουλευτής, η μονάδα να λειτουργήσει σε δύο βάρδιες και να εξυπηρετήσει τον κόσμο.

Τέλος, ο κ. Στεφανάδης είπε ότι τη Σάμο πρόκειται να επισκεφθεί και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, εκτός απροόπτου, στις αρχές Μαΐου.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ