Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Ναι, θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Ναι, θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές»

Συνέντευξη παραχώρησε στην Ελένη Χατζηγεωργίου και στο samostoday.gr ο Βουλευτής Νομού Σάμου – Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη:

1) Ήταν η πολιτική όνειρο σας ή ήταν κάτι που ήρθε αργότερα;

Όχι. Όνειρο μου ήταν η επιστήμη και η ιατρική, που πιστεύω ότι σε αυτό το πεδίο, όχι μόνο έχω δικαιωθεί αντικειμενικά στη χώρα μας και διεθνώς, αλλά έχω υπερβεί και τις αρχικές προσδοκίες μου. Όσον αφορά την πολιτική, στην πρόταση που μου είχε γίνει να πολιτευθώ, η απάντηση μου ήταν ότι εάν συμβεί αυτό επιθυμώ να γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, στο Νομό Σάμου.

Με μοναδικό στόχο την προσφορά σε μία αδικημένη ακριτική περιοχή της χώρας μας.

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Ναι, θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές»

2) Σαν ιατρός αλλά και σαν βουλευτής πως βλέπετε την εξέλιξη στο τομέα της υγείας στη χώρα μας;

Είναι καθολικά αποδεκτό ότι η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό. Και στην προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας δεν θα πρέπει να υπεισέρχονται πολιτικές σκοπιμότητες. Η παρούσα Κυβέρνηση με διαδοχικές νομοθετικές παρεμβάσεις  και με οικονομικά μέτρα έχει κάνει πολλά για την αναβάθμιση της υγείας του Ελληνικού λαού. Το αποτέλεσμα είναι, παρά την πίεση της πανδημίας, η Ελλάδα να κρατηθεί σε ικανοποιητικό επίπεδο από πλευράς λειτουργίας του συστήματος υγείας.

Βέβαια, παθογένειες του συστήματος δεκαετιών δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν σε μία Κυβερνητική θητεία. Η προσπάθεια συνεχίζεται και πιστεύω ότι σύντομα ο ελληνικός λαός θα έχει πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες υπηρεσίας υγείας που του αξίζουν.

3)Όταν οι Σαμιώτες ακούνε από τους πολιτικούς για «ατζέντα έργων» είναι επιφυλακτικοί και όχι αδίκως. Είστε ικανοποιημένος από την υλοποίηση των δεσμεύσεων για τα έργα στο νομό μας;

Την τελευταία διετία στη Σάμο έχουν πιστωθεί 134 εκατομμύρια ευρώ μόνο για τις ανάγκες αποκατάστασης από το σεισμό.

Χωρίς να συνυπολογίζονται τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν δοθεί  στην αυτοδιοίκηση.

Επομένως, η συμβολή του κράτους και μάλιστα υπό τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες είναι πολύ μεγάλη. Βέβαια, πρόβλημα σε ορισμένες περιπτώσεις προκύπτει από την καθυστέρηση της υλοποίησης των κονδυλίων αυτών, που υπεισέρχονται διαδικασίες, πολλές φορές χρονοβόρες, και έχουν σχέση με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Ναι, θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές»

4)Ήταν η διαχείριση του σεισμού στη Σάμο αυτή που απαιτούσαν οι συνθήκες και οι πολίτες; Τι πήγε στραβά, αν βέβαια θεωρείται ότι κάτι πήγε στραβά.

Αν λάβει κανείς υπόψη του την έκταση των καταστροφών και τις παράλληλες καταστροφές (πλημμύρες, σεισμοί, πυρκαγιές) στη χώρα την ίδια περίοδο, πιστεύω ότι η διαχείριση ήταν πολύ ικανοποιητική.

Σίγουρα έστω και με ορισμένες καθυστερήσεις η πλήρης αποκατάσταση των υλικών καταστροφών θα ολοκληρωθεί πλήρως. Αυτό που θα μείνει και δυστυχώς δεν μπορεί να αποκατασταθεί είναι οι τραγικές ανθρώπινες απώλειες των δύο παιδιών.

5) Βρίσκεστε στα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Σίγουρα θα έχετε ζήσει και όμορφες και άσχημες στιγμές. Θα θέλατε να μας περιγράψετε δύο διαφορετικές;

Όμορφες στιγμές στη Βουλή των Ελλήνων είναι όταν υπάρχει συνεργασία, ομοψυχία και αντιπαράθεση που βασίζεται σε επιχειρήματα και όχι σε συνθήματα ή συκοφαντίες  που υπαγορεύουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Ναι, θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές»

6)Υπήρξατε και υποψήφιος Ευρωβουλευτής το 2014, αν σας δινόταν η δυνατότητα να επιλέξετε, τι θα προτιμούσατε; Ευρωβουλή ή Βουλή των Ελλήνων;

Σίγουρα στη Βουλή των Ελλήνων δίνεται η δυνατότητα να συμβάλει κάποιος σε επίλυση ζωτικών θεμάτων της ελληνικής κοινωνίας. Και ακόμη περισσότερο θεμάτων που αφορούν τα πολύπαθα νησιά μας.

7)Το μεγάλο θέμα με το Επικούρειο, τελικά ποια πιστεύετε ότι πρέπει να είναι η χρήση του;

Το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο είναι ένα «κόσμημα» όχι μόνο για το Βαθύ αλλά για όλο το νησί και όλο το Νομό και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε αυτούς που συνέβαλαν στην κατασκευή του. Πιστεύω ότι αυτό το εξαιρετικό κτήριο μπορεί να στεγάσει όλη την πολιτιστική κληρονομιά και τις σύγχρονες και μελλοντικές πολιτιστικές και επιστημονικές δραστηριότητες της Σάμου.

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Ναι, θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές»

8)Θα είστε υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές;

Ναι, θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

9)Τι εύχεστε και ελπίζετε για τη νέα χρονιά που έρχεται;

Να είναι μία χρονιά γεμάτη φως, ελπίδα, δύναμη, υγεία και αισιοδοξία.

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Ναι, θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές»

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ