Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Μην πυροβολείτε το νοσοκομείο»!

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Χριστόδουλος Στεφανάδης: Τιμούμε την αθάνατη ελληνική ψυχή και ελληνικό πνεύμα

Στο Radio Café 102.4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά τη Δευτέρα (21/08) ο βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης σχετικά με το ζήτημα του μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο Σάμου.

Ειδικότερα, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου προχωρά η διαδικασία για την εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα ο Βουλευτής Σάμου είπε  ότι το νησί δεν έχει μαγνητικό τομογράφο και ο πολίτης στερείται αυτής της πολύ σημαντικής διαγνωστικής εξέτασης. Σχολιάζοντας δήλωσή του με την οποία αναφερόταν σε ιδιώτες που ασκούν κριτική στο νοσοκομείο είπε:

«Αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο δεν μπορεί να αποτελεί σάκο του μποξ για κάθε έναν που είτε για πολιτικές σκοπιμότητες, είτε γιατί θέλει να προβληθεί, είτε από ελαφρότητα επιτίθεται στο νοσοκομείο επ’ ευκαιρία μιας έλλειψης ή ενός δικαίου παραπόνου συμπολίτη μας.

Το Νοσοκομείο έχει ελλείψεις. Αυτό το ξέρουμε και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να καλυφθούν. Δεν συμβαίνει μόνο στη Σάμο, συμβαίνει σε όλο το Αιγαίο, σε όλη τη χώρα. Από κει και πέρα  το να θεωρούμε το νοσοκομείο ότι είναι περίπου επικίνδυνο απέχει πολύ. Το σημαντικό δεν είναι τι γράφει κανείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι ότι πυροδοτεί ένα αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους πολίτες».

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Μην πυροβολείτε το νοσοκομείο»!

«Το νοσοκομείο στάθηκε όρθιο με το μεταναστευτικό, με την τεράστια πίεση που πήρε, με τον Covid. Επισημαίνω ότι η μονάδα εντατικής θεραπείας, θεωρήθηκε μονάδα αναφοράς για τα νησιά και αυτό σημαίνει ότι το νοσοκομείο λειτουργεί σε πλαίσια ασφαλείας» τόνισε.

Συνεχίζοντας είπε ότι πολλά σχόλια προέρχονται από ελεύθερους επαγγελματίες τα οποία είναι «υστερόβουλα, έως υβριστικά, έως χυδαία» και σημείωσε: «αυτοί ας προσέξουν να είναι τυπικοί, να είναι νομοταγείς σ` όλες τις υποχρεώσεις προς το κράτος και μετά ας καθυβρίζουν το νοσοκομείο».

Σχετικά με την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου ανέφερε: «Η μαγνητική τομογραφία, μια σπουδαία εξέταση διενεργείται στη χώρα μας 35 χρόνια. Αυτά τα 35 χρόνια δεν υπήρχε στη Σάμο μαγνητικός τομογράφος. Δείτε πόσες κυβερνήσεις πέρασαν, βουλευτές, διοικητικά συμβούλια, συμπολιτεύσεις, αντιπολιτεύσεις».

Ακόμη έκανε λόγο για πολιτική σκοπιμότητα και ανέφερε: «Ένας πρώην βουλευτής είπε ότι το νοσοκομείο είναι σε άθλια κατάσταση, ο οποίος είναι και γιατρός, από νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και η υγεία ας είναι έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τομείς να υπάρξει αντιπαράθεση σε πλαίσια κόσμια και με πραγματικά γεγονότα».

Υπογράμμισε ότι η προμήθεια είναι χρονοβόρα αλλά με δική του παρέμβαση θα κινηθούν οι διαδικασίες το ταχύτερο δυνατόν, ενώ ανέφερε ότι έχει προχωρήσει και το αίτημα για την εγκατάσταση του αιμοδυναμικού εργαστηρίου.

Σχολιάζοντας τα προβλήματα στον χώρο της υγείας ευρύτερα είπε: «Είμαστε σε μια εποχή που έχουμε πολλές παραιτήσεις. Το ΕΣΥ έχει προβλήματα σε όλη την χώρα και βλέπετε καθημερινά κάποιος παραιτείται. Μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο ενώ αγωνίζονται οι γιατροί, να αντιμετωπίζουν τις ύβρεις και την απαξίωση. Γι` αυτό είπα ας προσέξουν και αυτό έχει το νόημά του».

«Μην πυροβολείτε το νοσοκομείο» είναι η τελική παράκληση, είπε καταλήγοντας ο Βουλευτής Σάμου.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ