Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Μέσα από την καταστροφή, αυτή την αναγέννηση του νησιού, νομίζω ότι θα τη ζήσει και η παρούσα γενιά και η επόμενη»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Χριστόδουλος Στεφανάδης για την αύξηση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για το Νομό μας

Συνέντευξη τύπου εφ΄ όλης της ύλης, παραχώρησε το Σάββατο 9 Ιουλίου, ο βουλευτής Σάμου και καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, παρουσία του Aντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη. Κατά τη διάρκειά της, ο κ. Στεφανάδης, αναφέρθηκε στην κυβέρνηση της Ν.Δ., στον σεισμό που έπληξε τη Σάμο, την υγεία, τις θαλάσσιες μεταφορές, το μεταναστευτικό και τα έργα που έχουν γίνει ή που προγραμματίζονται.

Ο κ. Στεφανάδης ξεκίνησε αναφέροντας τα τρία χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας « …που ήθελα να πιστεύω να αξιολογήσω θετικά, είναι ότι η Σάμος παρουσίασε μία εξωστρέφεια, δηλαδή η κεντρική εξουσία ήρθε κοντά στη Σάμο». Υπενθύμισε ότι εκτός από τον τ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, σημειολογικά πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά παρέλαση Ευζώνων στην ιστορική παραλιακή της Σάμου, μπροστά από το άγαλμα του Θεμιστοκλή Σοφούλη. Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Σάμο δύο φορές και μία την Ικαρία. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρωτοκλασάτοι υπουργοί όπως ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, υφυπουργοί και Γενικοί Γραμματείς. Όπως τόνισε, αυτό σημαίνει «ότι σε μία δύσκολη περίοδο για το νησί, δόθηκε η ευκαιρία να βγει προς τα έξω η Σάμος, αυτό το ιστορικό νησί, ένα νησί με ιστορία, που δεν την έχει άλλο».

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Μέσα από την καταστροφή, αυτή την αναγέννηση του νησιού, νομίζω ότι θα τη ζήσει και η παρούσα γενιά και η επόμενη»

Τόνισε δε, ότι η Ν.Δ. γνωρίζει τι πλήγματα υπέστη το νησί με τις μεγάλες καταστροφές, με το μεταναστευτικό, τα προβλήματα στον τουρισμό με την πανδημία.

«Ο κ. Τριαντόπουλος, που θέλω να τονίσω εδώ ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο, με δική μας πρόταση, έγινε συντονιστής για το πρόγραμμα αναδόμησης στη Σάμο και έχει παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία. Ήδη έχουν δοθεί 126.000.000€ περίπου, σε διάφορους κωδικούς και σε διαφορετικές περιοχές του νησιού για την αποκατάσταση των ζημιών».

Δεν αρνήθηκε ο κ. Βουλευτής, τα επιμέρους προβλήματα και τα αρνητικά της διαδικασίας στις αποζημιώσεις, μέσα από την κεντρική εξουσία, σε σχέση με την ΔΑΕΦΚ και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν.

Ο κ. Στεφανάδης στη συνέχεια ανέφερε τα διάφορα θέματα, που ταλανίζουν το νησί, ένα από αυτά και το χωροταξικό.

«Ένα νησί, το οποίο πιστεύει ότι ο τουρισμός είναι η βασική μηχανή η οποία θα το προχωρήσει προς το μέλλον, αυτή η αγκύλωση με το χωροταξικό πρόβλημα, το οποίο δεν έχει επιλυθεί, νομίζω ότι ήταν κάτι το οποίο έπρεπε να επιλυθεί». Η Σάμος μπήκε προτεραιότητα και πιστώθηκαν τα χρήματα για τη μελέτη του χωροταξικού προβλήματος. Ευελπιστεί ότι σε ένα χρόνο από τώρα, θα υπάρξει σχέδιο πρότασης πολύ συμβατό με τις ανάγκες της εποχής και του μέλλοντος.

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Μέσα από την καταστροφή, αυτή την αναγέννηση του νησιού, νομίζω ότι θα τη ζήσει και η παρούσα γενιά και η επόμενη»

Στον τομέα της υγείας, «Πράγματι υπάρχουν ελλείψεις και στις δομές υγείας και στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας εδώ και στο Νοσοκομείο Ικαρίας. Το θετικό στοιχείο είναι ότι λειτούργησε το Κέντρο Υγείας Βαθέος. Ήταν μία υποβαθμισμένη μονάδα και τώρα λειτουργεί με μεγάλη προσέλευση πολιτών, σε γιατρούς ειδικοτήτων που δεν υπήρχαν παλιά».

Οι ελλείψεις πολλές στα Νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας, γίνονται συνεχώς προκηρύξεις θέσεων, αναισθησιολόγοι, ορθοπεδικοί, κ.τ.λ αλλά δεν υπάρχει προσέλευση υποψηφίων. Αυτό οφείλεται, όπως είπε ο κ. Στεφανάδης, στη μετανάστευση των ιατρών στο εξωτερικό, στις περικοπές αμοιβών και τα μηδενικά κίνητρα στους γιατρούς, ώστε να μεταβούν στα νησιά. Σημαντικό για το νομό, η δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Σάμου, καθώς τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι πολύ σημαντικά, κυρίως το έμφραγμα του μυοκαρδίου, που αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου και χτυπά παραγωγικές ηλικίες. Η ταχεία και έγκαιρη αντιμετώπισή τους θα δώσει τη δυνατότητα να σώζονται ζωές, ενώ ήδη υπάρχει χώρος στο Νοσοκομείο και είναι θέμα χρόνου η εγκατάσταση του εξοπλισμού Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.

Στην επικοινωνία του με τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ, κ. Χρήστο Ροϊλό, αποφασίστηκε όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα να προσληφθούν οι κατάλληλοι γιατροί, θα καλύπτονται οι θέσεις συνάπτοντας συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς.

Ως εμβληματικό έργο της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο κ. Στεφανάδης, το κλείσιμο του παλιού ΚΥΤ στο Βαθύ και την δημιουργία της νέας Κλειστής Δομής στην περιοχή Ζερβού, όπου σήμερα φιλοξενούνται περίπου 500 άτομα. Τόνισε τη φύλαξη των συνόρων, που είχε ως αποτέλεσμα την αισθητή μείωση των μεταναστευτικών ροών και τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής. «Έχουμε μία κυβέρνηση ή όποια έλυσε σε τρία χρόνια ένα πρόβλημα, που καταδυνάστευε την περιοχή».

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Μέσα από την καταστροφή, αυτή την αναγέννηση του νησιού, νομίζω ότι θα τη ζήσει και η παρούσα γενιά και η επόμενη»

Αναφερόμενος στη σημασία της θαλάσσιας συγκοινωνίας με την Ηπειρωτική χώρα, τόνισε τη δυσβάσταχτη αύξηση των τιμών εισιτηρίων των ακτοπλοϊκών εταιρειών, που δεν ελέγχονται από το κράτος. «Μόνο με παραινέσεις και αντισταθμιστικά οφέλη ίσως θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, να μειώσουν τα εισιτήρια. Ισχυρίζονται ότι, είναι σε μία φάση, που λειτουργούν με παθητικό, ακόμη και με αυτές τις τιμές».

Γίνονται προσπάθειες και μέσω του Samos pass για την ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού, ενώ ήδη, μέσω ΕΣΠΑ, καθώς «οι θαλάσσιες ζώνες είναι η ζωή μας», έχουν δρομολογηθεί και ενταχθεί έργα από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για το Λιμάνι Αγίου Κηρύκου, επέκταση το λιμάνι Ευδήλου και Φούρνων. Επίσης τα επιμέρους κατασκευαστικά προγράμματα, που χειρίζεται η Περιφέρεια, είναι σε λειτουργία σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Για το αποχετευτικό της πόλης της Σάμου, ο κ. Στεφανάδης ανέφερε ότι «Είναι ένα θέμα, που υποβαθμίζει τη ζωή των κατοίκων» και έχει δρομολογηθεί. Έχουν πιστωθεί 1.700.000 € για την επισκευή και είναι ένα έργο το οποίο ο Δήμος θα το διαχειριστεί με επιτυχία και καλό αποτέλεσμα μέσα στον επόμενο χρόνο. Πρόσθεσε ότι, υπάρχουν πολλά έργα σε εξέλιξη.

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Μέσα από την καταστροφή, αυτή την αναγέννηση του νησιού, νομίζω ότι θα τη ζήσει και η παρούσα γενιά και η επόμενη»

Για τη λειτουργία του «Επικούρειου» Πολιτιστικού Κέντρου, ξεκαθάρισε ότι συμφωνούν όλοι, ότι πρέπει να αποτελέσει ένα κέντρο, που θα προβάλλει τον πολιτισμό και την ιστορία της Σάμου, αλλά και την έρευνα. Η πρόταση για τη λειτουργία Ινστιτούτου, που θα λειτουργήσει επιστημονικά αλλά και ως μουσειακός χώρος για το γήρας και τη διατροφή, παραμένει ενεργή και φιλοδοξεί να προχωρήσει τα ιστορικά και επιστημονικά γεγονότα της Σάμου. Έναρξη θα γίνει με ένα συνέδριο για τη γυναίκα, στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Μέσα από την καταστροφή, αυτή την αναγέννηση του νησιού, νομίζω ότι θα τη ζήσει και η παρούσα γενιά και η επόμενη». Ο κ. Στεφανάδης, όπως είπε, επιμένει στη συνεργασία και σε ομόνοια, που αυτή τη στιγμή υπάρχει.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ