Χριστόδουλος Στεφανάδης: Η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης της Σάμου και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Χριστόδουλος Στεφανάδης: Τιμούμε την αθάνατη ελληνική ψυχή και ελληνικό πνεύμα

Άμεση απάντηση έδωσε ο βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, όπου μετά την ανακοίνωση για μετάθεση 15 αστυνομικών στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, έπειτα από διαβεβαίωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς τον Βουλευτή Σάμου, η Ένωση Αστυνομικών στην ανακοίνωσή της ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

«Όμως μετά λύπης διαπιστώνουμε προωθούμενα δημοσιεύματα του κ. Βουλευτή Σάμου σε τοπικά Μ.Μ.Ε., με τα οποία επιχειρείται η οικειοποίηση της υποτιθέμενης «επιτυχίας» των εν λόγω 15 θέσεων, τα οποία το μόνο που εξυπηρετούν είναι πολιτικές σκοπιμότητες, παραγκωνίζοντας ευθέως όσους άλλους συνέβαλαν αθόρυβα, για την ενίσχυση της Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου».

Παρακάτω η δήλωση του Βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη:

«Σχετικά με την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου με επιπλέον προσωπικό θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:

1) Το γεγονός καθαυτό της ενίσχυσης με 15 επιπλέον αστυνομικούς είναι πολύ θετικό.

2) Με έκπληξη είδα την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νόμου Σάμου. Στη περίεργη αυτή ανακοίνωση μου καταλογίζεται ότι προσπαθώ να ….σφετεριστώ! το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υπέγραψε αυτήν την απόφαση, την οποία μου ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Υπουργός, προκειμένου να ενημερώσω τους πολίτες.

3) Υπενθυμίζω στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης (εάν το έχει λησμονήσει…) ότι έχουν επισκεφθεί το πολιτικό μου γραφείο και παράλληλα μου έχουν διαβιβάσει επανειλημμένα και γραπτά το αίτημα τους για ενίσχυση προκειμένου να παρέμβω στη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

4) Ο σεβασμός στο συνδικαλισμό, ακόμη και στα Σώματα Ασφάλειας, είναι αναγκαίος όταν περιορίζεται στην ανάδειξη προβλημάτων και στη διατύπωση θετικών προτάσεων. Όταν όμως τα θεσμικά τους όργανα πολιτικολογούν και προσπαθούν να παρέμβουν στα καθήκοντα και τις δράσεις του Βουλευτή και της πολιτικής ηγεσίας, δε προσφέρουν, κατά την άποψη μου, θετικές υπηρεσίες.

Και βέβαια, τα καθήκοντα μου τα γνωρίζω καλώς και δεν περιμένω υποδείξεις από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και μάλιστα με απρεπή και υβριστικό τρόπο.

Τέλος, αντί το Διοικητικό Συμβούλιο να κάνει υποδείξεις που εκφεύγουν πολύ από τις αρμοδιότητες του και τα καθήκοντα του, καλό θα είναι να εστιάζει στη δραστηριότητα του στο υψηλής κοινωνικής σημασίας έργο του, που είναι η ασφάλεια των πολιτών».​

Στις 31 Ιανουαρίου 2022 ο βουλευτής Σάμου είχε γράψει σε σχετικό post στο Facebook:

«Όπως με πληροφόρησε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ανταποκρινόμενος στο πάγιο και δίκαιο αίτημα μου, για στελέχωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, την ενισχύει άμεσα με δεκαπέντε (15) νέα στελέχη.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Υπουργό για την πολύ σημαντική απόφαση του προκειμένου να ενισχυθεί μια τόσο νευραλγική υπηρεσία για τη Σάμο….»

Την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών  Υπαλλήλων Σάμου μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ..

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ