Χριστόδουλος Σακελλάρης: ««Ο εθελοντισμός, είναι ένας θεσμός που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

O Χριστόδουλος Σακελλάρης νέος άμισθος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Χριστόδουλος Σακελλάρης, άμισθος σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Σάμου και τοπικός σύμβουλος της Κοινότητας Καρλοβασίων, ο οποίος μίλησε για το θεσμό του εθελοντισμού, που σκοπός του είναι η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, περιουσίας καθώς και του φυσικού πλούτου.

Οι επιστήμονες είναι αρκετά απαισιόδοξοι, όσον αφορά στο τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια, ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο, ως προς την κλιματική αλλαγή.

«Πραγματικά, είναι πάρα πολύ ανήσυχοι για το τι επέρχεται, όσον αφορά το θέμα της κλιματικής αλλαγής, η οποία μπορεί να μην έχει κάνει την εμφάνισή της, τουλάχιστον στο μυαλό του κόσμου και στα μάτια του, αλλά όμως για τους επιστήμονες είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό και βλέπουμε σε παγκόσμια κλίμακα όλα τα κράτη να αρχίζουν να παίρνουν πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού, η οποία είναι κάτι πάρα μα πάρα πολύ σοβαρό και έτσι θα πρέπει να το βλέπουμε».

Ο καιρός και οι εποχές έχουν αλλάξει, θα πρέπει να υπάρχει και η κατάλληλη εκπαίδευση σε όσους ασχολούνται με την Πολιτική Προστασία, για αυτό θα δημιουργηθεί και εθνική σχολή εθελοντών, για την εκπαίδευση όλων των εθελοντών.

«Οι εθελοντές της Σάμου, είναι το πρώτο εθελοντικό κίνημα που ξεκίνησε πανελλαδικά και δίδαξε τον εθελοντισμό, όσον αφορά την δασοπροστασία, υπάρχει όμως ένα μεγάλο αλλά, επειδή υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο κίνημα πλέον σε όλη την Ελλάδα και ακολουθούμε και Ευρωπαϊκά κράτη, θα πρέπει να είναι κάπως εξειδικευμένο, ως πολύ εξειδικευμένο. Δηλαδή, ένας εθελοντής που επιχειρεί σε οποιαδήποτε κατάσταση, θα πρέπει να είναι σχεδόν το ίδιο καταρτισμένος, με τον επαγγελματία που επιχειρεί δίπλα του».

Η πολιτεία θα πρέπει να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στους εθελοντές με ό,τι μπορεί να τους παρέχει γιατί συνδράμουν το κράτος, δεν το αντικαθιστούν. Ο εθελοντής θέτει τον εαυτό του οποιεσδήποτε ώρες του εικοσιτετραώρου στον κρατικό μηχανισμό.

«Ο εθελοντισμός, είναι ένας θεσμός ο οποίος θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία, γιατί δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα να μη σκέφτεσαι το κόστος, αλλά τι σου προσφέρει, το να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στο συνάνθρωπο, όταν αυτό χρειαστεί.

Η πρόληψη είναι το Α και το Ω για την ασφάλεια όλων των πολιτών, η οποία μας προφυλάσσει από κάθε είδους φυσική ή όχι καταστροφή. Το κομμάτι της ενημέρωσης, είναι αυτό που αυτή τη στιγμή έχω σκύψει από πάνω. Το κομμάτι της ενημέρωσης ξεκινά από το σχολείο, συνεχίζει στο γονιό, συνεχίζει στον απλό πολίτη γενικότερα, φτάνει στον αυτοδιοικητικό και καταλήγει στον υπηρεσιακό φορέα».

Θα γίνει προσπάθεια ενημέρωσης στις βασικές στοιχειώδεις γνώσεις στα παιδιά, ούτως ώστε να ξέρουν πως να αντιδράσουν και πώς να λειτουργήσουν σε οποιαδήποτε περίπτωση φυσικής ή μη καταστροφής.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ