Χριστιάνα Σκάρου: «Πρέπει ν’ αγαπάμε και να φροντίζουμε το περιβάλλον, για να μας αγαπάει και αυτό»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Τροχαίο ατύχημα στο Πυθαγόρειο με τραυματισμό αλλοδαπού

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δικυκλιστή

Από το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου Σάμου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα την Κυριακή (19/05), στο οδικό δίκτυο Πυθαγορείου –  Ηραίου στη Σάμο.

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Χριστιάνα Σκάρου: «Πρέπει ν’ αγαπάμε και να φροντίζουμε το περιβάλλον, για να μας αγαπάει και αυτό»

Μια πρωτότυπη εθελοντική πρωτοβουλία ξεκίνησε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με τίτλο «Υιοθετούμε τις Γειτονιές μας – Ομορφαίνουμε την πόλη μας», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.

Η ενέργεια υποστηρίχτηκε από το Δήμο και πραγματοποιείται για πρώτη φορά, πιλοτικά σε συνεργασία με τα εθελοντικά κλιμάκια της πόλης, τις Κοινότητες και ενεργούς πολίτες σε γειτονιές της πόλης της Σάμου και του Άνω Βαθέος. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός δικτύου περιοχών εθελοντικής δράσης σε συνεργασία με τους κατοίκους περιοχών, για τη διατήρηση του καθαρού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, αναδεικνύοντας την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας, στην πλατεία Πυθαγόρα, συνάντηση με παιχνίδια και πολλά χαμόγελα, με την καθοδήγηση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Χριστιάνα Σκάρου: «Πρέπει ν’ αγαπάμε και να φροντίζουμε το περιβάλλον, για να μας αγαπάει και αυτό»

Για το θέμα φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με το Μάνο Στεφανάκη, η άμισθη σύμβουλος καθημερινότητας του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, κ. Χριστιάνα Σκάρου.

«Όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου δημιούργησε και δραστηριοποιήθηκε σε κάποιες εκδηλώσεις δράσεις, που ήταν από το πρωί. Ενεργοποιήσαμε τέσσερις γειτονιές, όπου έγιναν δράσεις καθαρισμού, συμμετείχαν περίπου 80 εθελοντές από τις γειτονιές και είχαμε πολύ μεγάλη προσέλευση παιδιών. Αναπτύχθηκε το αίσθημα εθελοντισμού, είχαμε τη βοήθεια από το κλιμάκιο Σαμίων και το πυροσβεστικό κλιμάκιο του Άνω Βαθέος, η κοινότητα και γενικότερα προσπαθήσαμε να φροντίσουμε το σπίτι μας. Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και πρέπει να το φροντίζουμε σωστά, για να μας φροντίζει και αυτό.

Χριστιάνα Σκάρου: «Πρέπει ν’ αγαπάμε και να φροντίζουμε το περιβάλλον, για να μας αγαπάει και αυτό»

Το απόγευμα είχαμε μία μεγάλη γιορτή στην πλατεία Πυθαγόρα, μας βοήθησε το Σώμα Ελλήνων Οδηγών και η κ. Γεραλέξη, συμμετείχε ο σύλλογος «Μέλισσα» και εκεί είχαμε πάρα πολύ μεγάλη προσέλευση σε παιδάκια. Προσπαθήσαμε να δώσουμε το μήνυμα ότι πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον, μάθαμε πράγματα για την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και γενικότερα προσπαθούμε να αναπτύξουμε το αίσθημα του εθελοντισμού».

Όπως πρόσθεσε η κ. Σκάρου, μαζεύτηκαν γύρω στις 40 σακούλες απορρίμματα, σε κάποια σημεία έγιναν και πράξεις καλλωπισμού, ενώ το σημαντικό είναι να αναπτυχθεί η οικολογική συνείδηση. Τόνισε δε, «πως πρέπει να αγαπάμε και να φροντίζουμε το περιβάλλον για να μας αγαπάει και αυτό».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, με χρώματα, παιδικές φωνές και ισχυρά μηνύματα για τις αξίες του εθελοντισμού, της συνεργασίας και της ομαδικότητας που κυριάρχησαν σε όλες τις δράσεις. Με πρωταγωνιστές τους κατοίκους των Γειτονιών και τους μικρούς μας φίλους στην Πλατεία Πυθαγόρα, δόθηκε το δυνατό μήνυμα ότι η σωτηρία του πλανήτη μας, είναι υποχρέωση όλων μας και η προσωπική αλλά και η περιβαλλοντική υγεία σημαίνει προστασία, ανάδειξη και άμεση δράση. Ένα μεγάλο Ευχαριστώ στα Εθελοντικά κλιμάκια της πόλεως Σάμου και Βαθέος, τις Κοινότητες μας, το ΚΔΗΦ ΑμεΑ “Η Μέλισσα” ΠΕ Σάμου αλλά και το ΣΕΟ Τ.Τ. Βαθέος Σάμου.

Χριστιάνα Σκάρου: «Πρέπει ν’ αγαπάμε και να φροντίζουμε το περιβάλλον, για να μας αγαπάει και αυτό»

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία ως προς την υλοποίηση και το σχεδιασμό των παιχνιδιών την εταιρεία ΔΥΝΑΜΙΚΗ PROMOTION-INK HOUSE. Αφανείς ήρωες, οι υπάλληλοι Καθαριότητας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας που δούλεψαν αθόρυβα και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την πραγματοποίηση των δράσεων.  Ευχαριστούμε επίσης το Λιμενικό Σώμα για την επιτήρηση της κυκλοφορίας

Και επειδή ο εθελοντισμός είναι Στάση Ζωής, ένα Μεγάλο Ευχαριστώ στους εθελοντές απλούς πολίτες, που απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι ο εθελοντισμός ξεκινά από την καρδιά τού καθενός και διαχέεται στο περιβάλλον του χωρίς φραγμούς και περιορισμούς.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ