Χρηματοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου Ηραίου Ν. Σάμου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Τροχαίο ατύχημα στο Πυθαγόρειο με τραυματισμό αλλοδαπού

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δικυκλιστή

Από το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου Σάμου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα την Κυριακή (19/05), στο οδικό δίκτυο Πυθαγορείου –  Ηραίου στη Σάμο.

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Χρηματοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου Ηραίου Ν. Σάμου

Επέκταση και βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου Ηραίου Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προοιωνίζεται η ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020.

Σχετικές ανακοινώσεις έγιναν πρόσφατα σε συνέχεια συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας  Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά, του αρμόδιου Υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου και του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη .

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.710.000 ευρώ και στοχεύει στην αξιοποίηση της ήδη υπάρχουσας και υποτυπώδους λιμενικής υποδομής, που όμως δεν προσφέρει τις ασφαλείς συνθήκες ελλιμενισμού και εργασίας για τους επαγγελματίες αλιείς. Η κατασκευή των έργων είναι αναγκαία διότι το σύνολο των αλιευτικών σκαφών που αλιεύουν στις νότιες ακτές της Σάμου δε βρίσκουν καταφύγιο για ελλιμενισμό και εκφόρτωση των αλιευμάτων τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

Νέος προσήνεμος μώλος που θα ξεκινά εγκάρσια στην ακτή βορειοανατολικής κατεύθυνσης και μήκους περίπου 160μ. (συμπεριλαμβανομένου και κατ’ επέκταση του υφιστάμενου προσήνεμου μώλου),  που στη συνέχεια στρέφεται βόρεια-βορειοδυτικά σε μήκος περίπου 120μ. Επίσης προβλέπεται επέκταση της υπάρχουσας κρηπίδωσης κατά 60μ.

Νέος υπήνεμος μώλος  μήκους 75μ. με ανατολική – νοτιοανατολική κατεύθυνση και εσωτερικό κατακόρυφο μέτωπο και εξωτερική προστασία από φυσικούς ογκόλιθους.

Βυθοκορήσεις του θαλάσσιου πυθμένα και ο απαραίτητος εξοπλισμός για την πρόσδεση των σκαφών.

Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την ύδρευση, τον ηλεκτροφωτισμό και την πυρόσβεση των εγκαταστάσεων του αλιευτικού καταφυγίου.

Επιπλέον η πράξη περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση αυτόματων φανών ναυσιπλοΐας από την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού.

Με την ολοκλήρωση των έργων θα δημιουργηθεί ένα λειτουργικό και πλήρως εξοπλισμένο αλιευτικό καταφύγιο που θα μπορεί να φιλοξενήσει 62 μικρά αλιευτικά σκάφη μήκους έως 6,00μ., εναλλακτικά 18 σκάφη μήκους έως 10μ. και 30 σκάφη μήκους έως 6,00μ. Η επιφάνεια της λιμενολεκάνης διαμορφώνεται σε 11,50 στρέμματα περίπου.

Όλες οι παρεμβάσεις σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους 2023.

csrindex.gr

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ