Χρήστος Στυλιανίδης: Εκπαίδευση 600 περίπου εθελοντών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο κλειστό γυμναστήριο Πυθαγορείου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Χρήστος Στυλιανίδης: Εκπαίδευση 600 περίπου εθελοντών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο κλειστό γυμναστήριο Πυθαγορείου

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Στυλιανίδη με τους εμπλεκόμενους φορείς με θέμα την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε έξι ώρες ενωρίτερα, διότι ο Υπουργός ανέβαλε την επίσκεψη που είχε προγραμματίσει για την Ικαρία.

Στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης της ΠΕ Σάμου, ο Υπουργός κ. Χρήστος Στυλιανίδης, παρουσία του υποψήφιου Βουλευτή της ΝΔ κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη, του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργου Στάντζου, του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου και τον Υπαρχηγό του ΠΣ Αντιστράτηγο Μάριο Αποστολίδη, ανέλυσε το πρόγραμμα της νέας αντιπυρικής περιόδου  γενικά για την Ελλάδα αλλά και ειδικά για τη Σάμο.

Παρούσα επίσης η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος στη Σάμο, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ και αρκετοί εθελοντές.

Όπως ανέφερε ο κ. Υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας:

Χρήστος Στυλιανίδης: Εκπαίδευση 600 περίπου εθελοντών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο κλειστό γυμναστήριο Πυθαγορείου

«Φέτος θα έχουμε μεγαλύτερο αεροπορικό στόλο στη διάθεσή μας όσο αφορά τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα. Δεν υπάρχει πολιτική προστασία χωρίς εθελοντές. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όσο αφορά το νησί της Σάμου θα έχουμε 5 πυροφυλάκια που θα επανδρώνονται από την Π.Υ. Σάμου και 2 από την 79 ΑΔΤΕ, ενώ σε πρώτη φάση θα έχουμε 10 περίπολα, σε δεύτερη φάση 12 περίπολα και σε τρίτη φάση 14 περίπολα. Τα περίπολα θα είναι σε οχήματα και μηχανές, επανδρωμένα ακόμα και από τους Αξιωματικούς της Π.Υ. Σάμου».

Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των εθελοντών όσο αφορά την πιστοποίησή τους, λέγοντας ότι είναι ένα θέμα που εξετάζεται πολύ σοβαρά, αλλά έχει τις δικές του νομικές δυσκολίες. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου και για είκοσι περίπου ώρες θα γίνει εκπαίδευση των 600 περίπου εθελοντών που υπάρχουν στο Ν. Σάμο από εξειδικευμένο προσωπικό 5-6 ατόμων που θα έρθει στη Σάμο από την Αθήνα.

Οι εθελοντές θα πάρουν μια βεβαίωση που όπως είπε «θα είναι το διαβατήριο για την πιστοποίησή τους».

Μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός κ. Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε:

«Υπήρξε ένα ειδικό θέμα το πώς θα διασφαλισθεί ώστε το μεγάλο και εθελοντικό κίνημα του νησιού θα μπορέσει για ακόμα μια φορά να δώσει τις μεγάλες δυνατότητές του, έτσι ώστε να αποφύγουμε συμβάντα που θα οδηγήσουν σε προβλήματα στο νησί.

Επεδείχθη για ακόμα μια φορά το συνεργατικό πνεύμα, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα με διαφάνεια με ανοικτή διάθεση συνεργασίας και συνεργειών και θα έλεγα ως Υπουργός είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος γιατί μέσα από αυτό το κλίμα είμαι σίγουρος ότι η νέα αντιπυρική περίοδος θα μας βρεί όλους , Πυροσβεστική, Εθελοντές, Ένοπλες Δυνάμεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο ίδιο χαράκωμα για να περιορίσουμε τις απώλειες μια ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

Από την άλλη σε συνθήκες κλιματικής κρίσης κανείς δεν είναι σίγουρος ότι δεν θα έχουμε πυρκαγιές, το ζήτημα είναι να τις αντιμετωπίζουμε γρήγορα, έτσι ώστε να περιορίζουμε τις επιπτώσεις».

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ