Χρήστος Σταϊκούρας: «Άμεση ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στη Σάμο»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Χρήστος Σταϊκούρας: «Άμεση ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στη Σάμο»

Ένα γεμάτο πρόγραμμα συνεχών συναντήσεων πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο, 30 Απριλίου (πρώτη ημέρα επίσκεψης στη Σάμο), ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Ξεκίνησε τη σειρά επαφών του από τον Δήμο Δυτικής Σάμου συναντώντας τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη. Στη συνέχεια βρέθηκε στην πρωτεύουσα επισκεπτόμενος αρχικά το γραφείο του βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη όπου είχε διάλογο με τον πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Σάμου της Ν.Δ.

Χρήστος Σταϊκούρας: «Άμεση ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στη Σάμο»

(Η φωτογραφία από το Δημαρχείο Δυτικής Σάμου είναι του κ.Νίκου Δραπανιώτη)…

Εκεί συζήτησε με μέλη του ΔΕΕΠ Σάμου για προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Οι περισσότεροι αναφέρθηκαν στο χωροταξικό και στην ακρίβεια που υπάρχει στα καύσιμα, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά και στις αυξημένες τιμές των ακτοπλοϊκών αλλά και αεροπορικών εισιτηρίων.

Επόμενος σταθμός το Δημαρχιακό μέγαρο Δήμου Ανατολικής όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Γιώργο Στάντζο καθώς και προέδρους Κοινοτήτων της περιοχής.

Σχεδόν τα ίδια θέματα αναφέρθηκαν στον Υπουργό, αλλά ξεκαθαρίστηκε και το θέμα του παλιού ΚΥΤ και σε ποιόν ανήκει η αρμοδιότητα.

Χρήστος Σταϊκούρας: «Άμεση ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στη Σάμο»

Ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε καταρχήν ότι το ακίνητο δεν ανήκει στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) αλλά στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Μαΐου, θα υπάρξει συνάντηση στην Αθήνα, παρουσία του βουλευτή Σάμου κ. Χ. Στεφανάδη και του δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γ. Στάντζου, όπου θα συζητηθεί η οριστική λύση παραχώρησης του συγκεκριμένου χώρου στον Δήμο Αν. Σάμου.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός όταν ο κι. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις καταθέσεις των Σαμιωτών κατά τα δύο τελευταία χρόνια, οι οποίες είναι αυξημένες κατά 81 εκατομμύρια ευρώ.
Η μεγαλύτερη σε διάρκεια συνάντηση υπήρξε στη διάρκεια σύσκεψης, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της Π.Ε. Σάμου όπου είχαν συγκεντρωθεί εκπρόσωποι Φορέων του νησιού που του εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους για μία σειρά θεμάτων όπως την επιστρεπτέα προκαταβολή, το χωροταξικό ζήτημα, τα προβλήματα με την ΑΑΔΕ κ.ά.

Αιτήματα προς τον κ. Σταϊκούρα απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης, στη συνέχεια μίλησε ο βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, κ. Γιώργος Κυριαζής, που αναφέρθηκε σε πολλά αιτήματα των επαγγελματιών, δύο λογιστές που βρέθηκαν εκεί με δική τους πρωτοβουλία, οι κ.κ. Γιάννης Σωτηράκης και Δημήτρης Γαλανός, τονίζοντας, μεταξύ άλλων τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζει το σύστημα myDATA, δημιουργώντας καθυστερήσεις. Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο ξενοδόχος Γιάννης Παπαπαναγιώτου καταθέτοντας και έγγραφα που παρουσίαζαν την αλματώδη μείωση των εσόδων της επιχείρησής του τα τελευταία χρόνια. Επίσης πήραν τον λόγο, ο γεωπόνος κ. Γιακουμής Αμυρσώνης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Καρβελάς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας κ. Παναγιώτης Μπαντούνας.

Χρήστος Σταϊκούρας: «Άμεση ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στη Σάμο»

Ο κ. Σταϊκούρας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι λόγω των συνθηκών (σεισμική δόνηση 30ής Οκτωβρίου, μεταναστευτικό), θα υπάρξει στήριξη, ειδικά για τη Σάμο, από πλευράς κυβέρνησης, σχετικά με την τουριστική δραστηριότητα του νησιού, αναφέροντας χαρακτηριστικά για «άμεση ενίσχυση που θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2022», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, προφανώς σε αναμονή επίσημης αναγγελίας.
Για το χωροταξικό, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι κατανοεί πλήρως τη σημασία αλλαγής του για την πρόοδο του νησιού και διαβεβαίωσε, όπως τον έχει ενημερώσει σχετικά ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ν. Ταγαράς, πως οι αλλαγές έρχονται.
Τελευταίος σταθμός της σημερινής επίσκεψης ήταν το Μουσείο Οίνου όπου τον υποδέχθηκε για την ξενάγηση ο πρόεδρος του ΕΟΣΣ κ. Γιάννης Σκούτας.

Χρήστος Σταϊκούρας: «Άμεση ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στη Σάμο»

Ο κ. Σκούτας έθεσε στον Υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΟΣΣ, αλλά με σωστή διαχείριση έχουν καταφέρει να μειώσουν κατά πολύ τις οφειλές από τα δάνεια που κατά καιρούς είχαν πάρει οι Διοικήσεις του ΕΟΣΣ. Αυτή τη στιγμή δε όπως του αναφέρθηκε ότι στον ΕΟΣΣ απασχολούνται ογδόντα (80) άτομα.

Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΟΣΣ είναι οι αυξημένες τιμές στα μεταφορικά, αλλά και το ενεργειακό.

Χρήστος Σταϊκούρας: «Άμεση ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στη Σάμο»

Το βράδυ του Σαββάτου, μετά τις 19:00 ο κ. Σταϊκούρας θα παραβρεθεί σε πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Arion στο Κοκκάρι.

Την Κυριακή (01/05) το πρωί θα μεταβεί στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής για τη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου – Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο…

Μετά το τέλος της ομιλίας του στην Αντιπεριφέρεια Σάμου ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

«Είχα την ευκαιρία, για άλλη μια φορά στην Ελλάδα, αλλά σήμερα ιδιαίτερα στη Σάμο, να ακούσω από κοντά αγωνίες, προβληματισμούς της κοινωνίας. Αγωνίες, που απορρέουν από μία νέα κρίση, εξωγενή κρίση που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα κυρίως στο ενεργειακό πεδίο.

Ταυτόχρονα όμως, είχα την ευκαιρία να ακούσω τη συσσωρευμένη αγωνία της κοινωνίας, για πρόσφατες απανωτές φυσικές καταστροφές, που έγιναν στη Σάμο, αλλά και για την προηγούμενη κρίση, που ακόμα δεν έχει περάσει τελείως, την οικονομική κρίση και τις οικονομικές επιπτώσεις, που δεν έχει περάσει τελείως.

Είχα την ευκαιρία, αφού άκουσα όλες αυτές τις σκέψεις και τους προβληματισμούς, να ξεδιπλώσω το τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, νομίζω ένα σημαντικό έργο, με στοιχεία και ποσοτικοποιημένους δείκτες, που αποδεικνύουν ότι, η πολιτεία έχτισε ένα δίχτυ ασφάλειας πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Σάμου.

Ο εύλογος κίνδυνος, ο προβληματισμός, που είχε εκδηλωθεί και στη Σάμο την προηγούμενη περίοδο είχε αυξημένα λουκέτα και διόγκωση της ανεργίας, για καταστροφή της οικονομίας, ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε και δεν επιβεβαιώθηκε με σκληρή δουλειά νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη Σάμο και με τη σημαντική συμβολή της πολιτείας, μέσα από τα διαφορετικά σχήματα τα οποία έχτισε.

Παράλληλα, είχα την ευκαιρία να ξεδιπλώσω το τι έχει κάνει η πολιτεία μέσα από διάφορα κανάλια, μεταφοράς πόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που επλήγησαν σφοδρά από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές. Κινούμαστε ικανοποιητικά, αλλά θέλουμε να κάνουμε περισσότερα και ταχύτερα.

Τέλος, στο ενεργειακό πεδίο, που είναι η νέα μεγάλη πρόκληση, θα μπορούσα να σας μιλήσω και για εξειδικευμένα έργα της περιοχής, τα οποία συνεννοηθήκαμε και συνεργαζόμαστε με δημάρχους της περιοχής σας. Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό πεδίο, είχα την ευκαιρία να τοποθετηθώ για τις απανωτές άμυνες, που χτίζει η κυβέρνηση, για να καλύψει μέρος του αυξημένου ενεργειακού κόστους. Δεν μπορεί καμία χώρα, κανένα κράτος να καλύψει όλο το κόστος, καλύπτουμε ένα μέρος και αναλαμβάνουμε κάποιες πρωτοβουλίες σε εθνικό και μη επίπεδο, έτσι ώστε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο το αμέσως προσεχές διάστημα όλους αυτούς, που πλήττονται σημαντικά από την ενεργειακή κρίση, μία κρίση η οποία μειώνει διαρκώς το εισόδημα του πολίτη και επιβαρύνει σημαντικά. Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και στη Σάμο».

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

*** Με πληροφορίες από samiakonvima.gr

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ