Χρήστος Σακελλάρης για εστίαση: «Αυτό που περάσαμε ήταν ο πάτος του βαρελιού και από δω και πέρα, θα ανεβαίνουμε όλο και πιο πολύ»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Χρήστος Σακελλάρης για εστίαση: «Αυτό που περάσαμε ήταν ο πάτος του βαρελιού και από δω και πέρα, θα ανεβαίνουμε όλο και πιο πολύ»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Χρήστος Σακελλάρης, επιχειρηματίας εστίασης στον Δήμο Δυτικής Σάμου.

Στις 3 Μαΐου, Δευτέρα του Πάσχα ξεκίνησε μετά από έξι ολόκληρους μήνες η εστίαση και τα καταστήματα ψυχαγωγίας. Η Σάμος, εκτός από την πανδημία, είχε να αντιμετωπίσει και τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020.

«Πρωτοφανές για εμάς όλο αυτό το διάστημα, ειδικά για έναν κλάδο ο οποίος έχει συνηθίσει να μην έχει ούτε αργίες, ούτε περιορισμούς ωραρίου, όσον αφορά τις ημέρες, δηλαδή όπως συμβαίνει με το εμπορικό κομμάτι και έχουμε μάθει να είμαστε συνήθως σε ώρες που μπορεί να φτάνουν και τις 18 ώρες ημερησίως λειτουργίας. Είμαστε αισιόδοξοι, κάναμε την αρχή μας, το διάστημα που έχουμε ως τώρα ξεκινήσει ξανά πίσω στη ζωή μας και στις δουλειές μας, μας δείχνει ότι θα πρέπει να κρατάμε τον αισιόδοξο χαρακτήρα. Να υποδεχόμαστε τους πελάτες με αισιοδοξία γιατί, έτσι πρέπει, η κίνηση μπορώ να πω ότι είναι ικανοποιητική, θα έλεγα ότι είμαστε στο μέτριο.

Ο κόσμος έδειξε τη λαχτάρα του να καθίσει στα μαγαζιά μας, να του παρέχουμε τις υπηρεσίες μας και ξέρετε εμείς δεν έχουμε μόνο τον διασκεδαστικό χαρακτήρα αλλά έχουμε και τον ψυχολογικό, είμαστε ένα είδος ψυχοθεραπείας για τον κόσμο, μία ανάπαυλα που όλοι χρειαζόμαστε και οι ειδικοί στον χώρο αυτό προσφέρουν. Είμαστε τυπικοί, είμαστε αισιόδοξοι, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, ευελπιστούμε ότι με την πάροδο του χρόνου, με τους εμβολιασμούς, σιγά-σιγά με την εκκίνηση του τουρισμού και οτιδήποτε έχει να μας δώσει. Ευτυχώς, για μας θεωρώ πρέπει να σκεφτόμαστε και να ευχόμαστε ότι αυτό που περάσαμε ήταν ο πάτος του βαρελιού και ότι από δω και πέρα, θα ανεβαίνουμε όλο και πιο πολύ».

Το Καρλόβασι επηρεάζεται και από την έλευση των φοιτητών, καθώς προσφέρουν άλλη πνοή στην πόλη, ενώ ο τουρισμός δεν επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την περιοχή, καθώς, δεν έχει έντονο τουριστικό προφίλ όπως το Πυθαγόρειο. Ένα άλλο κομμάτι ήταν η πύλη εισόδου με την Τουρκία, που είχε δώσει μία συγκεκριμένη ώθηση στις επιχειρήσεις.

«Προσπαθούμε και είμαστε αισιόδοξοι έτσι ώστε να επανέλθουμε. Όλοι ακολουθούν τα μέτρα τα οποία επιβάλλονται ακόμη και στη λειτουργία νέων καταστημάτων οφείλω να ομολογήσω». Στο διάστημα της καραντίνας κάποιοι επιχειρηματίες αναθεώρησαν, τα μαγαζιά καινούργια, ανασκευασμένα, συντηρημένα, το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής είναι ένα «βάναυσο» μέτρο, όπως τόνισε ο κ. Σακελλάρης.

«Στηρίξτε τα μαγαζιά όσο είναι δυνατόν και ειδικά αυτά τα μαγαζιά που επλήγησαν και δύο και τρεις φορές να στηριχτούν οι άνθρωποι, απασχολούν κόσμο και όσο απασχολεί τον κόσμο το νησί, έχει πολύ κόσμο το νησί. Η εστίαση είναι πολύ μεγάλη αλυσίδα και απασχολεί κόσμο όχι μόνο μέσα στα μαγαζιά».

Οι επαγγελματίες, από εδώ και πέρα λειτουργούν μέρα με τη μέρα, καθώς κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη και μακροχρόνια σχέδια λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ