Χορός, παράδοση και συναίσθημα από το Λύκειο Ελληνίδων Σάμου…

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Χορός, παράδοση και συναίσθημα από το Λύκειο Ελληνίδων Σάμου...

Μ’ ένα γλυκό νανούρισμα, από την κ. Κούλα Καραμηνά, καλωσόρισε το Λύκειο Ελληνίδων Σάμου, τους θεατές που βρέθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, για την παράσταση παραδοσιακών χορών «Γιατί να στο πω; Στο χορεύω», το βράδυ του Σαββάτου 25/06/22.

Τη σκυτάλη παρέλαβαν οι χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων, πλημμυρίζοντας τη σκηνή με ήχους και χορούς από το Ρουμλούκι, τις Σέρρες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χορός, παράδοση και συναίσθημα από το Λύκειο Ελληνίδων Σάμου...

Οι παραδοσιακές φορεσιές εναλλάσσονταν, δημιουργώντας σκηνές άλλης εποχής, ενώ οι χοροί δόθηκαν με απλότητα και σεβασμό στην παράδοση, χαρακτηριστικό γνώρισμα του Λυκείου Ελληνίδων Σάμου.

Η εκμάθηση χορών έγινε από τον χοροδιδάσκαλο κ. Δημήτρη Κουσκούση, ενώ η σκηνοθεσία από την κ. Ελένη Περπιράκη. Από τις όμορφες στιγμές ο αυτοσχεδιασμός του μικρού μέλους Γιώργου Καραγεωργίου στο νταούλι, καθώς αποτελεί έναυσμα και προοπτική για το μέλλον των νέων στην παράδοση.

Χορός, παράδοση και συναίσθημα από το Λύκειο Ελληνίδων Σάμου...

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την περιοχή της Κρήτης, η οποία ήταν αφιερωμένη στους δύο μαθητές και χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων,  Άρη και Κλαίρη, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στον καταστροφικό σεισμό της Σάμου, στις 30 Οκτωβρίου 2020.

Χορός, παράδοση και συναίσθημα από το Λύκειο Ελληνίδων Σάμου...

Εκτός από τον κόσμο, που παρακολούθησε την παράσταση, στον χώρο παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πανουράκης με την πρώην πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Μ.Κονδύλη, ο δήμαρχος Αν. Σάμου κ. Στάντζος, ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Κολλάρος, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ.Ανδρεάδου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κάϊλα κ.α.

Ελένη Χατζηγεωργίου

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ