Χορευτικό «αντάμωμα» στο Πυθαγόρειο

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Χορευτικό «αντάμωμα» στο Πυθαγόρειο

Με πέντε χορευτικά συγκροτήματα, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ημέρα της 198ης επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης, στην περιοχή «Ταρσανάς», στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Χορευτικό «αντάμωμα» στο Πυθαγόρειο

Το παρών στο «αντάμωμα», που γίνεται κάθε χρόνο στο Πυθαγόρειο με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την 6η Αυγούστου, έδωσαν τα χορευτικά συγκροτήματα του «Λυκούργου», του «Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος ο Καπετάν Λαχανάς», η «Ρίβα», το «Λύκειο Ελληνίδων Σάμου» και η «Ένωση Μικρασιατών Σάμου».

Η σκηνή γέμισε με μουσικές, τραγούδια και φορεσιές απ’ όλη την Ελλάδα, τιμώντας αυτή την ιδιαίτερη ημέρα για τη Σάμο, τηρώντας την παράδοση ετών.

Πριν από την έναρξη των χορών, παρουσιάσθηκε μικρό θεατρικό δρώμενο με την συμμετοχή και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Πυθαγορείου, σχετικό με την ιστορία της συγκεκριμένης μέρας.

Χορευτικό «αντάμωμα» στο Πυθαγόρειο

Διοργανωτές και συμμετέχοντες απέδειξαν ότι, η Ελληνική παράδοση αποτελεί μέρος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και είναι απαραίτητο σαν κοινωνία να τη διαφυλάξουμε σαν θησαυρό για να συνεχίσει να εμπνέει τον σεβασμό και την πίστη στα μεγάλα ιδανικά.

Χορευτικό «αντάμωμα» στο Πυθαγόρειο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιος στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το κέντρο κάθε χωριού είναι ο ενοριακός ναός, που είναι το κέντρο της ενότητας και εδώ στο Πυθαγόρειο ο ενοριακός ναός είναι αφιερωμένος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και στην εθνικό-θρησκευτική εορτή την οποία με τη χάρη του Θεού γιορτάζουμε.

Χορευτικό «αντάμωμα» στο Πυθαγόρειο

Δύο χρόνια σιωπής και αυτή η γιορτή δεν έγινε, διότι οι δοκιμασίες ήταν γνωστές και είναι γνωστές και ως εκ τούτου, η φετινή αυτή προσπάθεια είναι ανανέωση αυτής της προσφοράς της τοπικής ενορίας, για όλους εσάς, που είμαι βέβαιος ότι πλημμυρίζει η καρδιά σας από χαρά και ευφροσύνη.

Χορευτικό «αντάμωμα» στο Πυθαγόρειο

Είναι αλήθεια ότι η παράδοση είναι εκείνη η οποία ενώνει τους ανθρώπους, είναι εκείνη η οποία ενισχύει τους νέους ανθρώπους να δεθούν με τον τόπο τους και την πολιτιστική κληρονομιά, ιδιαίτερα του νησιού μας. Για αυτό και χρειάζονται πολλά συγχαρητήρια στον πατέρα Εμμανουήλ, που ηγήθηκε αυτής της προσπάθειας, μαζί με το εκκλησιαστικό συμβούλιο αλλά και τη συνδρομή όλων αυτών οι οποίοι σήμερα συμμετείχαν και είναι από την αγάπη αυτή την οποία νιώθουν όλοι για τη διατήρηση της παράδοσης και της ελληνοχριστιανικής παραδόσεως, η οποία είναι αναγκαίο σήμερα να διατηρηθεί με αρχές, με ιδανικά, τα οποία κληρονομήσαμε από τους δικούς μας ανθρώπους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, τους πατεράδες μας και πρέπει να τα μεταφέρουμε στα παιδιά μας.

Χορευτικό «αντάμωμα» στο Πυθαγόρειο

Νομίζω ότι, το μήνυμα το οποίο μας δίνει η Αγία μας Εκκλησία απόψε, ότι Χριστός Σάμον έσωσε τη 6η Αυγούστου, είναι εκείνο το οποίο διαχρονικά παραμένει για όλους μας, να μας σώζει ο Κύριος μας, από όλες τις δοκιμασίες στις οποίες υφιστάμεθα, αλλά και συγχρόνως να μας δίνει την ελπίδα, που έχουμε ανάγκη όλοι μας.

Χορευτικό «αντάμωμα» στο Πυθαγόρειο

Αυτή την ελπίδα για να πορευθούμε, για να πορευθούμε στο μέλλον, γιατί το παρελθόν έφυγε, γιατί είναι το μέλλον το οποίο χρειάζεται την ελπίδα, αυτή την Ελπίδα και τη χάρη του Αγίου Θεού του Κυρίου Αγίου Χριστού, εύχομαι σε όλους σας να γεμίζει την καρδιά σας και την ψυχή σας και να μην απογοητεύεστε ποτέ, διότι είμαστε στα χέρια του Αγίου Θεού και η πρόνοια του είναι εκείνη η οποία καθοδηγεί τη ζωή μας. Είμαι μαζί σας στη ζωή σας, είπε ο Χριστός».

Χορευτικό «αντάμωμα» στο Πυθαγόρειο

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ