Φωτιά στην πλώρη δεξαμενόπλοιου στο Κοκκάρι

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Φωτιά στην πλώρη δεξαμενόπλοιου στο Κοκκάρι

Πυρκαγιά στην πλώρη και πιο συγκεκριμένα στο αγκυροβόλιο δεξαμενόπλοιου ξέσπασε στη θαλάσσια περιοχή στο Κοκκάρι, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση από το Λιμενικό Σώμα και την Πυροσβεστική – Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα 17 μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους

Σε συναγερμό τέθηκε το Λιμενικό Σώμα μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε, κάτω από αδιευκρίνιστους λόγους, στην πλώρη δεξαμενόπλοιου νηολογίου Πειραιά, το οποίο βρίσκεται στο αγκυροβόλιο Σάμου στη θαλάσσια περιοχή Κοκκάρι. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ο συντονισμός ήταν άμεσος καθώς κάτω από τις οδηγίες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (EKΣEΔ) στην περιοχή επιχείρησαν 1 πλωτό μέσο και 1 ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος και 4 οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ στο σημείο είχε σπεύσει και ένα ρυμουλκό σκάφος.

Φωτιά στην πλώρη δεξαμενόπλοιου στο Κοκκάρι

Όπως αναφέρεται, το τάνκερ ξεφόρτωνε μαζούτ σε εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών, ενώ και τα 17 μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους. Στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν άνεμοι βορειοδυτικοί έντασης 3 μποφόρ.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ένα άτομο από το πλήρωμα υπέστη κρίση πανικού και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ

Η ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα έχει όπως παρακάτω:

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σάμου για περιστατικό ύπαρξης καπνού στο Δ/Ξ “SEAVEN HORIZON” N.Π. 12572, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή “ΚΟΚΚΑΡΙ” ν. Σάμου, με 17 μέλη πλήρωμα και διενεργούσε εκφόρτωση καυσίμου.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και κατόπιν επικοινωνίας με τον Πλοίαρχο του ανωτέρου Δ/Ξ, επιβεβαιώθηκε η εκδήλωση πυρκαγιάς στην πλώρη, σε μηχανισμό χειρισμού άγκυρας. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, δύο περιπολικά οχήματα ενώ κατέφθασε επίσης κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, το οποίο λίγο αργότερα κατέσβησε επιτυχώς τη πυρκαγιά.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SEAVEN HORIZON” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και αποκατάστασης της βλάβης, από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ