Φλώρα Τζεβρένη: «Εξακολουθεί να μένουν εκτός επισιτιστικού βοηθήματος ΤΕΒΑ η Σάμος, η Ικαρία και οι Φούρνοι»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

ΧΟΡ.Ο.Σ.: Χασάπικο και ζεϊμπέκικο, είχαν την τιμητική τους στην παράσταση «Ο ΧΟΡ.Ο.Σ. σήμερα το 2024»

Η μουσικοχορευτική & θεατρική παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Σάμου «ο ΧΟΡ.Ο.Σ. σήμερα το 2024» που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές

Τις καλύτερες κριτικές απέσπασε η νέα μουσικοχορευτική και θεατρική που παρουσίασε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ με τον τίτλο «ο ΧΟΡ.Ο.Σ σήμερα το 2024»,

Ευχές Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στους μαθητές για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Ευχές Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στους μαθητές για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης,  με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για εισαγωγή  υποψηφίων στα Ανώτατα και Ανώτερα  Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, έκανε

Διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες του διαγωνισμού Θαλής της ΕΜΕ και μαθηματικοί διαγωνισμοί «Ευκλείδης» και «Γιάννης Ράλλης»

Μαθηματικό θερινό σχολείο για μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου

Στο Παράρτημα Σάμου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας προγραμματίζεται η πραγματοποίηση για πρώτη φορά ενός μαθηματικού θερινού σχολείου. Το θερινό σχολείο θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα

Φλώρα Τζεβρένη: «Εξακολουθεί να  μένουν εκτός επισιτιστικού βοηθήματος ΤΕΒΑ η Σάμος, η Ικαρία και οι Φούρνοι»

Στο Radio Cafe 102.4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων κ. Φλώρα Τζεβρένη και αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα του βοηθήματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους), από το οποίο έχουν εξαιρεθεί η Σάμος,  η Ικαρία  και οι Φούρνοι ενώ δίνεται κανονικά στην Λέσβο και την Χίο.

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων έχει από τον Ιούνιο 2022 αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με το ζήτημα αυτό προς τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου και τον Βουλευτή Σάμου χωρίς αποτέλεσμα ενώ το επίδομα αναμένεται το προσεχές διάστημα να δοθεί εκ νέου στα υπόλοιπα νησιά. Η κ. Τζεβρένη σχολιάζοντας το θέμα είπε:

«Ο Δήμος Μυτιλήνης ξαναδίνει ΤΕΒΑ. Στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους δεν έχει δοθεί ούτε το 2020, ούτε το 2021, ούτε το 2022». Διευκρίνισε ότι οι Δήμοι δεν εμπλέκονται στην διαδικασία και είπε ότι ο Σύλλογος Πολυτέκνων από τις 15 Απριλίου 2022 είχε αποστείλει έγγραφο με το οποίο ζητούσε να τους εξηγηθεί γιατί το ΤΕΒΑ δεν έχει δοθεί στα νησιά μας και επίσης ζητούσε να δοθεί εφεξής στις επωφελούμενες οικογένειες.

«Στις οικογένειες που έχουν τεράστια προβλήματα, στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν επισιτιστική κρίση, ενεργειακή κρίση, στα νησιά μας τα οποία έχουν πληγεί από την πανδημία, από σεισμό, από πλημμύρα, από χίλια δυό. Στα πιο ευάλωτα νησιά μας δεν έχει δοθεί αυτή η βοήθεια» είπε κάνοντας λόγο για ένα πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό.

Η κ. Τζεβρένη ανέφερε ότι η πρώτη επιστολή ήταν προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και τον Βουλευτή Σάμου και δεν έλαβαν ποτέ απάντηση στο πλαίσιο των 53 ημερών όπως ο νόμος ορίζει σχετικά. Στις 8 Ιουνίου με νέο έγγραφο επανήλθε ο Σύλλογος με νέα επιστολή μη λαμβάνοντας ούτε αυτή τη φορά καμία απάντηση.

«Έχουμε πάρα πολλές οικογένειες που το έχουν ανάγκη αυτό το βοήθημα και πρέπει επιτέλους να δοθεί μία λύση σε αυτό το θέμα» είπε και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν χρήματα υπάρχουν ενώ σημείωσε ότι ο Σύλλογος Πολυτέκνων πριν ακόμη από την πανδημία είχε ασχοληθεί με το ΤΕΒΑ και είχε κάνει και στις αρχές του 2020 προσφυγή για το θέμα. «Με τους δήμους έχουμε μιλήσει. Και με τον Δήμο Ικαρίας και με τον Δήμο Φούρνων και με τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου.

Έχουμε άριστη συνεργασία με τους Δήμους. Οι άνθρωποι δεν έχουν την αρμοδιότητα του προγράμματος. Εάν οι αρμόδιοι γι` αυτό το πρόγραμμα δεν μπορούν να το αναλάβουν, ας το δώσουν στους δήμους, ώστε να εξυπηρετηθούν οι δημότες, να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, να εξυπηρετηθούν οι οικογένειες που έχουν ανάγκη. Θέλουμε μία απάντηση. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα» είπε κλείνοντας η κ. Τζεβρένη.

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ