Υλικό δασοπυρόσβεσης, ασυρμάτους και GPS παρέδωσε ο Δήμαρχος Δυτ. Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης σε εθελοντικές ομάδες

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Υλικό δασοπυρόσβεσης, ασυρμάτους και GPS παρέδωσε ο Δήμαρχος Δυτ. Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης σε εθελοντικές ομάδες

Σε μια σεμνή και λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Δυτικής Σάμου, ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης παρέδωσε υλικό δασοπυρόσβεσης, σύγχρονους ψηφιακούς ασυρμάτους αλλά και συστήματα GPS που διαθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε Εθελοντικές Ομάδες του Δήμου Δυτικής Σάμου.

Τα υλικά αυτά προμηθεύτηκε ο Δήμος Δυτικής Σάμου μέσω προγραμμάτων όπως παρακάτω:

Προμήθεια κρουνών και υλικών πυρόσβεσης Π/Υ Υποέργου: 45.056,70€

Προμήθεια πομποδεκτών για την αναβάθμιση της ασύρματης επικοινωνίας Π/Υ Υποέργου: 19.422€

Τα παραπάνω χρήματα προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμεία Θάλασσας και Αλιείας – Επιχειρησιακό πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020.

Υλικό δασοπυρόσβεσης, ασυρμάτους και GPS παρέδωσε ο Δήμαρχος Δυτ. Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης σε εθελοντικές ομάδες

Ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη φωτιά στο Φουρνιώτικο Ρέμα, όπου με την άμεση κινητοποίηση των εθελοντικών και πυροσβεστικών δυνάμεων η φωτιά έσβησε μέσα σε 45 λεπτά. Κάνοντας μια αναφορά στο παρελθόν είπε: «Αν ανατρέξουμε στη δεκαετία του 80 όπου σβήναμε φωτιές με τσάπες, αξίνες και κλάρες, κοιτάξτε το σήμερα και πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία».

Επίσης η Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος περιμένει μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2023 δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα, που θα ενταχθούν στον πυροσβεστικό στόλο του Δήμου.

Ο Διοικητής της Π.Υ Σάμου Αντιπύραρχος κ. Γιώργος Μιαούλης, ευχαρίστησε τους Εθελοντές για τη σημαντική βοήθεια που προσφέρουν, είπε ότι τα GPS (τράκερ) που θα δοθούν στους εθελοντές, θα είναι μια σημαντική βοήθεια στην επιχειρησιακή σχεδίαση της Π.Υ. Σάμου, που θα γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο που θα βρίσκεται κάθε πυροσβεστικό όχημα.

Υλικό δασοπυρόσβεσης, ασυρμάτους και GPS παρέδωσε ο Δήμαρχος Δυτ. Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης σε εθελοντικές ομάδες

Επίσης ο κ. Μιαούλης παρουσίασε και το νέο Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρλοβάσου Αντιπύραρχο κ. Χρήστο Σπυρίδη λέγοντας ότι η Υπηρεσία ενισχύεται σημαντικά στον Δυτικό τομέα με έναν έμπειρο Αξιωματικό, όπου θα παραμείνει μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου.

Στο τέλος των ομιλιών ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης παρέδωσε τα υλικά στις εθελοντικές ομάδες.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ