Υδροδότηση Κοινότητας Κοκκαρίου: Ίσως πρέπει να γίνει σχεδιασμός από την αρχή για την κανονική ροή του νερού

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Δήμος Αν. Σάμου: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2022

Πρόγραμμα 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024 για τους Δήμους Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων

Σας ενημερώνουμε ότι οι  ψεκασμοί σε λιμνάζοντα ύδατα,  για   καταπολέμηση προνυμφών κουνουπιών θα ξεκινήσουν στις 21-5-2024 . Το πρόγραμμα των εφαρμογών έχει ως εξής :

Υδροδότηση Κοινότητας Κοκκαρίου: Ίσως πρέπει να γίνει σχεδιασμός από την αρχή για την κανονική ροή του νερού

Πρίν λίγες μέρες λάβαμε ένα επώνυμο e-mail από κάτοικο της Κοινότητας Κοκκαρίου, ο οποίος εξέφραζε τα παράπονά του για το θέμα της ύδρευσης σε πολλές περιοχές της Κοινότητας.

Για τα προβλήματα της υδροδότησης στο Κοκκάρι, στην εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκαν οι απόψεις των κ.κ. Μιχάλη Γεωργούδη (πρόεδρος επαγγελματιών Κοκκαρίου) και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Μιχάλη Μητσού.

Παρακάτω επίσης σας παραθέτουμε και το επώνυμο e-mail που λάβαμε από τον κάτοικο της Κοινότητας Κοκκαρίου.

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ

Καλησπέρα σας. Όπως γράφω και στο θέμα δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα νερού στο Κοκκάρι. Σε πολλές περιοχές μάλιστα δεν υπάρχει ούτε για τα αυτονόητα. Ο τοπικός πρόεδρος του χωριού αναφέρει πως είναι από τις βρύσες που έχουν ανοιχτές και δεν φτάνει το νερό σε κάποια σημεία. Απάντηση μόνο και μόνο για κωμωδία του Σεφερλή καθώς το νερό είναι έτσι από το πρωί μέχρι και πολύ αργά μετά τα μεσάνυχτα αλλά και σχεδόν πρωινές ώρες. Μένουν οικογένειες με μωρά χωρίς νερό, με ότι αυτό συνεπάγεται με τη χρήση του νερού.

Επίσης υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες βάνες που στέλνουν
περισσότερη ποσότητα νερού στα μεγάλα ξενοδοχεία βγαίνοντας από Κοκκάρι. Αν ελλατώσεις την ροή σε ένα σημείο το άλλο θα έχει περισσότερο. Απλός κατανοητό φαντάζομαι.

Το θέμα είναι ποιός τις γυρίζει και με ποιού την ευχή γίνεται αυτό. Αυτονόητο και αυτό καθώς όλα έχουν την τιμή τους.  Θέλω σας παρακαλώ να το ερευνήσετε αυτό γιατί δεν είναι δυνατόν πάλι ένα πράγμα ολόκληρο καλοκαίρι να γίνεται το ίδιο που γίνεται  εδώ και κάποιες συνεχόμενες σεζόν. Δεν γίνεται να μας εμπαίζει ο πρόεδρος του χωριού λέγοντας μας πως αυτό είναι το νερό.
Δηλαδή τι!!! Ένα ολόκληρο καλοκαίρι με πίεση μικρότερη/ λιγότερη από το μικρό δάχτυλο του χεριού μας.
Ευχαριστώ πολύ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ)

«Έχουν ακουστεί αρκετά παράπονα και μέσω διαδικτύου. Εμείς σαν σύλλογος από πέρυσι την άνοιξη, είχαμε κάνει κάποιο αίτημα, σε ένα σύνολο αιτημάτων, που είχαμε αποστείλει στην Κοινότητα και τη δημοτική αρχή. Το νερό είναι ένα θέμα, που έχουμε στο Κοκκάρι, παρόλο που έχουμε μια πηγή (Μάνας) ή οποία υπάρχει πάντα επάρκεια, παρατηρείται το καλοκαίρι, δυστυχώς, ένα θέμα όσον αφορά την πίεση.

Τώρα, το θέμα που δημιουργείται είναι πιστεύουμε ότι αρχικά ότι η κατανάλωση αυξάνεται κατακόρυφα, ειδικά από 15 Ιουνίου και έπειτα. Είναι λογικό με τόσα ξενοδοχεία και πισίνες, που λειτουργούν, ωστόσο, από μία έρευνα που έκανα μέσω κάποιων παλαιών υπαλλήλων της ύδρευσης, λόγω της κατανάλωσης πέφτει και η στάθμη στις δεξαμενές και μαζί με αυτό επιφέρει μία δυσλειτουργία όσον αφορά την πίεση, συν, από ό,τι φαίνεται, φεύγει αρκετό νερό και πάει στην πόλη της Σάμου».

Υδροδότηση Κοινότητας Κοκκαρίου: Ίσως πρέπει να γίνει σχεδιασμός από την αρχή για την κανονική ροή του νερού

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργούδης, η αντικατάσταση σωλήνων οδήγησε στο να φεύγει αρκετό νερό προς το Βαθύ, ενώ η συμφωνία που είχε γίνει ήταν να φεύγει νερό από το περίσσευμα, κάτι που όπως φαίνεται δεν ισχύει τα τελευταία χρόνια, την καλοκαιρινή περίοδο.

«Είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να το δουν πολύ σοβαρά το επόμενο διάστημα, γιατί οι επιχειρήσεις στο Κοκκάρι θα λειτουργήσουν για τέσσερις μήνες στην καλύτερη περίπτωση. Είναι πολύ δύσκολο το θέμα του νερού, πρέπει όμως να λυθεί».

Ο κ. Γεωργούδης πρόσθεσε ότι υπάρχει άλλη μία δεξαμενή, η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει τις περιοχές Τσαμαδού-Λεμονάκια. Γενικά και ο καιρός, λόγω ανομβρίας δεν βοήθησε κι έτσι τα επίπεδα στάθμης του νερού είναι σε χαμηλά επίπεδα. Το σημαντικό και αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο έλεγχος στα δίκτυα, τις ποσότητες νερού που φεύγουν και γενικώς τα αίτια και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΣΟΣ (ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ)

«Το παρακολουθούμε εδώ και 10 ημέρες, για να δούμε ακριβώς αν τυχόν ισχύει όλο αυτό που λένε ότι ισχύει. Ενώ από τις πηγές του Κοκκαρίου παίρναμε 200 κυβικά και έχουμε φτάσει στο σημείο να παίρνουμε γύρω στα 140 την ώρα, άρα έχουμε μία έλλειψη 60 κυβικών την ώρα. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε και στο Κοκκάρι μέσα με κάποιες ρυθμίσεις που θα κάνουμε και στο δρόμο προς τον Κέδρο, που υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, αν και το λύσαμε μερικώς, γιατί στείλαμε νερό ανάποδα από την πόλη της Σάμου, άρα πήρε η περιοχή. Θα παρακολουθήσουμε τις επόμενες ημέρες για το Κοκκάρι και θα ενημερώσουμε τον κόσμο ποιες είναι οι προθέσεις και τι πρέπει να προσέξουμε για 1-2 μήνες».

Από το Κοκκάρι και από γεώτρηση στο Παλαιόκαστρο υπάρχουν απώλειες, είπε ο κ. Μητσός, τα παρακολουθούν, ώστε να βρεθούν οι λύσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει, καθώς και η τουριστική σεζόν είναι μπροστά.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ