«Τώρα έχεις κάπου να το πεις». Κέντρο Διοτίμα. Έμφυλη βία – Υποστήριξη γυναικών στη Σάμο

«Τώρα έχεις κάπου να το πεις». Κέντρο Διοτίμα. Έμφυλη βία – Υποστήριξη γυναικών στη Σάμο

«Τώρα έχεις κάπου να το πεις» είναι ο τίτλος της καμπάνιας που ξεκίνησε το Κέντρο Διοτίμα στη Σάμο, με στόχο την ευαισθητοποίηση κατά της βίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες λόγω φύλου. Με την καμπάνια μας θέλουμε να ενημερώσουμε τις γυναίκες της Σάμου, ότι μπορούν πλέον να απευθυνθούν σε επαγγελματίες με εξειδίκευση και τεχνογνωσία, να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους, να λάβουν υποστήριξη, να προχωρήσουν σε μια ζωή χωρίς φόβο, κίνδυνο, βία· όπως αξίζουν!

Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών ‘Διοτίμα’ είναι μια γυναικεία οργάνωση εξειδικευμένη σε ζητήματα έμφυλης βίας, με τριαντάχρονη δράση. Η έδρα μας βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ την τελευταία πενταετία δραστηριοποιούμαστε στη Θεσσαλονίκη και τη Λέσβο.

Εδώ και τέσσερις μήνες το Κέντρο Διοτίμα βρίσκεται και στη Σάμο, παρέχοντας ολοκληρωμένη υποστήριξη σε επιζώσες και επιζώντες έμφυλης βίας, με την υποστήριξη/ χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Το τοπικό μας γραφείο στο Βαθύ και η ομάδα μας, που αποτελείται από εξειδικευμένες ψυχολόγους, κοινωνικές λειτουργούς, δικηγόρους και διερμηνείς, παρέχει  μια σειρά από υπηρεσίες υποστήριξης σε ενήλικες γυναίκες, ντόπιες, αιτούσες άσυλο, προσφύγισσες, αλλά και σε άνδρες και ΛΟΑΤΚΙ άτομα που έχουν υποστεί έμφυλη βία.

Μεταξύ των υπηρεσιών που παρέχουμε είναι: υποδοχή και διάγνωση αναγκών, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική βοήθεια και εκπροσώπηση στα δικαστήρια, συνοδεία σε φορείς και υπηρεσίες, παραπομπές σε άλλους φορείς κ.ά.

Παράλληλα, οργανώνουμε δράσεις πρόληψης της έμφυλης και ενδοοικογενειακής  βίας, όπως ομαδικές συναντήσεις ενημέρωσης για τα δικαιώματα των γυναικών, δράσεις ενδυνάμωσης και ευαισθητοποίησης, επιμορφωτικά προγράμματα για επαγγελματίες και στελέχη φορέων και υπηρεσιών αναφορικά με την έμφυλη βία, τα εθνικά και διεθνή πρωτόκολλα απόκρισης κ.ά.

Για ραντεβού:

Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-17.00

Τηλ. : 6981 760678

E-mail: samos.diotima@gmail.com

Δουλεύουμε μαζί για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Ενδυναμώνουμε τις γυναίκες για να υπερβούν τη βία και τις διακρίσεις

Ομάδα Σάμου, Κέντρο Διοτίμα

Για περισσότερες πληροφορίες οι δημοσιογράφοι μπορούν να απευθύνονται:

Μαρία Τζαβάρα/συντονίστρια ομάδας Σάμου: 6975 860357

tzavara.diotima@gmail.com

ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ ‘ΔΙΟΤΙΜΑ’

Διεύθυνση Αθήνας:

3ης Σεπτεμβρίου 43A , 104 33 Αθήνα

Τηλέφωνο:

210-3244380

https://diotima.org.gr/

https://www.facebook.com/NGOdiotima/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΑΜΟΥ: Δύσκολη κατάσταση – Τεράστιες ευθύνες

ΝΕ Σάμου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: «Η επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής, πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου» – Περί τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Είχε χαρακτηρισθεί ως δυσβάσταχτος φόρος από γνωστές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ο «φόρος διαμονής» που επιβλήθηκε από το έτος

Περισσότερα »
Επίσκεψη στον Ουρολόγο. Μύθοι και Αλήθειες

O κ. Παναγιώτης Μουρμούρης Ουρολόγος- Ανδρολόγος θα βρίσκεται στη Σάμο τη Δευτέρα 01 Απριλίου

Ο γιατρός κ. Παναγιώτης Μουρμούρης, Ουρολόγος- Ανδρολόγος που είναι Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδικευμένος στη Ρομποτική Ουρολογία, θα βρίσκεται στη Σάμο τη Δευτέρα 01/04 και

Περισσότερα »