Τροχαία Σάμου: Μοίρασε ενημερωτικά έντυπα με συμβουλές για την οδική μας ασφάλεια

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Τροχαία Σάμου: Μοίρασε ενημερωτικά έντυπα με συμβουλές για την οδική μας ασφάλεια

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα Μ. Πέμπτη (29/04) τους οδηγούς αυτοκινήτων αλλά και δικύκλων στην πόλη της Σάμου, όταν είδαν κλιμάκιο αστυνομικών της Τροχαίας Σάμου να μοιράζουν ενημερωτικά έντυπα με συμβουλές που αφορούν την οδική μας ασφάλεια και φυσικά είναι υπόθεση όλων μας.

Τροχαία Σάμου: Μοίρασε ενημερωτικά έντυπα με συμβουλές για την οδική μας ασφάλεια

Σημαντικές επισημάνσεις:

Όταν οδηγώ δεν πίνω αλκοόλ.

Δεν κάνω χρήση κινητού κατά την οδήγηση.

Δεν οδηγώ χωρίς προστατευτικό κράνος και ζώνη ασφαλείας.

Οδηγώ υπεύθυνα – Τηρώ τα όρια ταχύτητας.

Συναντήσαμε το κλιμάκιο των Αστυνομικών της Τροχαίας Σάμου στο ύψος του πρώην ξενοδοχείου «Ξενία» και μαζί τους ήταν και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Μαϊστρέλλης.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να έχουμε μια μικρή συζήτηση μαζί του για μερικά θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του και όσο αφορά την αστυνόμευση όλων των περιοχών του νησιού.

Συνοπτικά μας είπε:

«Θα μιλήσω για τους τέσσερις τομείς, που αυτή την περίοδο  δραστηριοποιείται η Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου όπως και οι περισσότερες αν όχι όλες οι Αστυνομικές Υπηρεσίες που έχουν κάποια καθήκοντα σε όλη την Ελλάδα. Είναι βέβαια και ο Covid-19, που μας ταλαιπωρεί εδώ και ένα (1) χρόνο και περισσότερο με όλα αυτά τα σημάδια και όλες αυτές τις συνέπειες που αφήνει και το λέω από προσωπική εμπειρία, είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει κανένας να το παραβλέπει. Η πρόληψη είναι ότι το καλύτερο, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο όσον αφορά τα κρούσματα και την αντιμετώπισή τους, το νοσοκομείο κάνει το δικό του αγώνα και οι γιατροί, όλο το προσωπικό».

Ο κ. Μαΐστρέλλης επισήμανε τη σημασία του εμβολισμού για την πρόληψη κατά της πανδημίας και την τήρηση των μέτρων.

Τροχαία Σάμου: Μοίρασε ενημερωτικά έντυπα με συμβουλές για την οδική μας ασφάλεια

«Η πρόληψη είναι το καλύτερο μέτρο, ακούτε ηχητικά μηνύματα από τα περιπολικά που διέρχονται στις κεντρικές και στις γειτονιές της πόλης μας και στο Καρλόβασι και στο Πυθαγόρειο, παντού σε όλες τις περιοχές κινούνται και ενημερώνεται ο κόσμος, να μη συγχρωτίζεται, να τηρεί τις αποστάσεις, να φορά τη μάσκα, ειδικά τώρα, αυτές τις ημέρες που πηγαίνουμε σε εκκλησίες, αύριο η Μεγάλη Παρασκευή, γιατί η περιφορά του επιταφίου στον προαύλιο χώρο του ναού, θα γίνει χωρίς πομπή πιστών. Θα έχουμε περιορισμό κυκλοφορίας, που ξεκινά στις 10:00 το βράδυ, θα αρχίσει λίγο η ελευθερία από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου 11:00 το βράδυ όμως παραμένει η προσοχή».

Τροχαία Σάμου: Μοίρασε ενημερωτικά έντυπα με συμβουλές για την οδική μας ασφάλεια

Προσοχή, πρόληψη, χωρίς να χρειάζεται καταστολή, ο αστυνομικός αν κληθεί θα κάνει το καθήκον του με ανθρώπινο πρόσωπο πάντα. Οι δυσαρέσκειες πάντα υπάρχουν, αλλά κάποιες παραβάσεις είναι πολύ επικίνδυνες με συνέπειες πολύ άσχημες κάποιες φορές. Για τις μετακινήσεις, ειδικά αυτές τις ημέρες, καλό θα είναι οι πολίτες να έχουν όλα μόνιμα δικαιολογητικά αλλά και ιδιαίτερη προσοχή στα έθιμα».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ