Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού & Οικογένειας “Άλκη Ζέη” και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στηρίζουν το νησί της Σάμου

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού & Οικογένειας “Άλκη Ζέη" και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στηρίζουν το νησί της Σάμου

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Άλκη Ζέη” της ΑΡΣΙΣ –Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων με την συνεργασία του Δήμου Ανατολικής Σάμου, δηλώνει δυναμικά το παρόν παρουσιάζοντας δράσεις για την κοινότητα μετά τον μεγάλο σεισμό.

To Κέντρο “Άλκη Ζέη” με γνώμονα την αλληλεγγύη και την ανάγκη για ανθρώπινη επαφή και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ενώνουν τις δυνάμεις τους και επιμελούνται δράσεις που θα προσφέρουν στιγμές ‘απόδρασης’, χαράς και δημιουργικότητας στους κατοίκους του νησιού.

  • «Το Καπλάνι απαντάει στα γράμματα σας…»

Ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, ανάμεσα στο Κέντρο μας και τους κατοίκους του νησιού.. ένα γράμμα, μια ερώτηση, μια αφήγηση ή οτιδήποτε επιθυμεί να επικοινωνήσει κανείς«Αυτά δεν ήτανε βυζαντινά, αλλά μια δική μας γλώσσα, που μόνο οι δυο μας την καταλαβαίναμε. ΕΥ-ΠΟ θα πει: πολύ ευχαριστημένη. ΛΥ-ΠΟ: πολύ λυπημένη. Αν δεν το ρωτούσαμε κάθε βράδυ η μια στην άλλη, δε μπορούσαμε να κοιμηθούμε». (απόσπασμα από το βιβλίο «Το καπλάνι της βιτρίνας», της Άλκης Ζέη)

Το καπλάνι κρατά το γαλάζιο του μάτι ανοιχτό και απαντά. ΕΥ-ΠΟ; ΛΥ-ΠΟ;

Τα γράμματά σας μπορείτε να τα αφήνετε στο γραμματοκιβώτιο ακριβώς έξω από την είσοδο του  «Άλκη Ζέη», επί της οδού Μαλαγαρίου ή να τα ταχυδρομείτε στην παρακάτω διεύθυνση:

Κέντρο ΑΛΚΗ ΖΕΗ, Λεωφόρος Μαλαγαρίου (πριν από το κτίριο Crystal), 83100, Σάμος

«Δημ -e- ουργώ»- Δια-δικτυακές δραστηριότητες απασχόλησης παιδιών

Παιδιά ηλικίας 6-12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν, να πειραματιστούν, να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους και να παίξουν με λίγα… έως καθόλου υλικά!

Έναρξη προγράμματος:16 Δεκεμβρίου 2020

Διάρκεια: 1ώρα

Ημέρες διεξαγωγής: Κάθε Τετάρτη | 11.00 με χρήση της πλατφόρμας ZOOM

 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

  • «Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!» – Δια-δικτυακή συζήτηση ενηλίκων με το Νίκο Σιδέρη με αφορμή το best seller βιβλίο του

Ο Νίκος Σιδέρης είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι (ειδικότητα Ψυχιατρικής, Νευροψυχολογία-Νευρογλωσσολογία, Ιστορία). Είναι διδάκτωρ Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και οικογενειακός θεραπευτής. Είναι Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός». Έχει πλούσιο διδακτικό έργο. Οι δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν best seller όπως, Τα παιδιά δε θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!, Δεν παίζεις µόνο εσύ. Υπάρχουν κι άλλοι!, μελέτες ατομικής, κοινωνικής, πολιτικής, ιστορικής και παιδαγωγικής ψυχολογίας, δοκίμια λογοτεχνικής και αισθητικής θεωρίας, καθώς και μυθιστορήματα και ποιητικές συλλογές.

Διάρκεια: 1ώρα

Ημέρα διεξαγωγής: Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 | 19.00 με χρήση της πλατφόρμας ZOOM

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 (απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της συζήτησης είναι η συμπλήρωση των θέσεων)

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

  • «Παιχνίδια Φαντασίας» – Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής για παιδιά με την ηθοποιό και εμψυχώτρια Μαρία Τερζάκη(για παιδιά Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού)

Με εργαλεία τα κόλπα και τις ιδέες του αγαπημένου μας Ιταλού συγγραφέα Τζάνι Ροντάρι, και του κλασικού βιβλίου του ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (εκδόσεις Μεταίχμιο), τα παιδιά θα απελευθερώσουν την επινοητική τους ικανότητα, θα διασκεδάσουν ταξιδεύοντας με τη φαντασία τους και θα φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες, τις οποίες στη συνέχεια θα μπορούν να ζωντανέψουν!

Ένα εργαστήριο που καλλιεργεί τη φαντασία των παιδιών, τους δίνει την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα, να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά είδη γραπτού και προφορικού λόγου, τους δείχνει τρόπους να οργανώσουν τις ιδέες τους, να δουλέψουν ομαδικά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση χρησιμοποιώντας δημιουργικά το «λάθος», αλλά κυρίως να ανακαλύψουν με βιωματικό τρόπο ότι η γραφή και η ανάγνωση μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό ταξίδι. *Το πρόγραμμα έχει διασκευαστεί και για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Διάρκεια:1 ώρα και 30 λεπτά

Ημέρα διεξαγωγής:Σάββατο19 Δεκεμβρίου 2020 | 11.00 με χρήση της πλατφόρμας ZOOM

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25(απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της συζήτησης είναι η συμπλήρωση των θέσεων)

Πληροφορίες / κρατήσεις θέσεων

Για πληροφορίες ή εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2273181030 καθημερινά 9:30-16:30 ή μέσω email στο alkizei.arsis@gmail.com

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες είναι δωρεάν

Οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

 Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού & Οικογένειας άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2020, αποτελείται από καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης, σχολικής στήριξης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ενημέρωσης, δημιουργικής απασχόλησης, καθώς και σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας «ΑΛΚΗ ΖΕΗ» αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και του Γραφείου Συνεργασίας της UNICEF στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με στήριξη της UNICEF, του ΔΟΜ και χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – DG HOME.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι ένας πολυσυλλεκτικός εκδοτικός οίκος που εκδίδει ένα ευρύ φάσμα βιβλίων, ικανοποιώντας τις διαφορετικές και ποικίλες προτιμήσεις των αναγνωστών κάθε ηλικίας. Έχοντας κερδίσει την απαραίτητη σιγουριά και αυτοπεποίθηση για τις επιλογές του, καθώς και την ανταπόκριση και αναγνώριση του κοινού, με βιβλιοπαραγωγή που ξεπερνά τα 350 βιβλία ετησίως, κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις μεταξύ των εκδοτικών οίκων της ελληνικής αγοράς. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1993 από τον Νώντα και τη Βάσω Παπαγεωργίου και ξεκίνησε τη δραστηριότητά της εστιάζοντας στο εκπαιδευτικό και το επιστημονικό βιβλίο. Ο επιστημονικός κατάλογος των εκδόσεων καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων το οποίο φιλοδοξεί να ικανοποιήσει ποικίλα ενδιαφέροντα, γεγονός που συνδέεται άμεσα με τη δυναμική παρουσία των εκδόσεων στον χώρο του πανεπιστημιακού εγχειριδίου.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Διημερίδα-συνάντηση εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων, ΔΥΕΠ και ΖΕΠ, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στις οποίες λειτουργούν ανάλογα τμήματα, Συμβούλων Εκπαίδευσης, Διευθυντών Εκπαίδευσης των Νομών

Περισσότερα »
Καταστροφή πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής «ΣΤΕΦΑΝΑΣ»

Από 3 έως και 5 Απριλίου, καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής Στεφάνας

Καταστροφές πυρομαχικών της 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ» θα πραγματοποιηθούν στο Πεδίο Βολής Στεφάνας από 3 έως και 5 Απριλίου. Επικίνδυνη περιοχή, χαρακτηρίζεται αυτή που περικλείεται από

Περισσότερα »