Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων ζητά ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

ΥΠ.Παιδείας : Ανοίγουν τη Δευτέρα δημοτικά, νηπιαγωγεία και σχολεία ειδικής αγωγής

Την απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων του νησιού ανεξαιρέτως και την προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων έως ότου γίνει η απαραίτητη ιχνηλάτηση, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω μετάδοση, ζητά με ανακοίνωσή του Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου αναφέρει:

«Μετά τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στο νησί μας έχουμε την ηθική υποχρέωση απέναντι στους μαθητές μας, τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές μας, να τοποθετηθούμε επί του θέματος. Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουμε επισημάνει την αναγκαιότητα της πρόληψης μέσα στα σχολεία με πρακτικά εφαρμόσιμες οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Το ΥΠΑΙΘ περιορίστηκε στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε οδηγίες τύπου αερισμός αιθουσών, αποστάσεις, κλπ., μέτρα που δεν επαρκούν. Δεν προέβη σε καμία ενέργεια για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, καθαριότητα σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας, αραίωση των μαθητών που μετακινούνται με μέσα μεταφοράς, κάτι που θα εξασφάλιζε σε μεγαλύτερο ποσοστό τον περιορισμό εμφάνισης και τη διαχείριση κρουσμάτων.

Σε τοπικό επίπεδο και μετά από τα πρόσφατα κρούσματα που προέκυψαν σε σχολικές μονάδες του νησιού μας είναι δικαιολογημένη η ανησυχία εκπαιδευτικών και γονέων για την έκταση της διασποράς που μπορεί να υπάρχει. Πολλές οικογένειες έχουν παιδιά που φοιτούν σε διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης, στις μαθητικές μεταφορές (λεωφορεία, ταξί) εμπλέκονται μαθητές από διαφορετικές σχολικές μονάδες και περιοχές (μετακίνηση μαθητών από χωριά προς Καρλόβασι και πόλη της Σάμου), μετακίνηση εκπαιδευτικών σε περισσότερες από μια σχολικές μονάδες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ως Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο οι αρμόδιες αρχές να προβούν στις παρακάτω ενέργειες προκειμένου να περιοριστεί όσο είναι δυνατό η διασπορά του covid-19:

1) Απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων του νησιού ανεξαιρέτως.

2) Προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων έως ότου γίνει η απαραίτητη ιχνηλάτηση προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω μετάδοση.

Σε ένα ήδη ταλαιπωρημένο νησί από έναν μεγάλο σεισμό και πλημμύρες είναι η στιγμή που οφείλουμε να δράσουμε συλλογικά και με ευθύνη.

Στην κρίσιμη αυτή στιγμή προέχει η ασφάλεια και υγεία όλων.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ η ομιλία του εγκληματολόγου κ. Γιάννη Πανούση με θέμα  «Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες». Η εκδήλωση διοργανώθηκε

Περισσότερα »
ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Διημερίδα-συνάντηση εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων, ΔΥΕΠ και ΖΕΠ, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στις οποίες λειτουργούν ανάλογα τμήματα, Συμβούλων Εκπαίδευσης, Διευθυντών Εκπαίδευσης των Νομών

Περισσότερα »