Τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χ. Τριαντόπουλο. Τι συζητήθηκε

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χ. Τριαντόπουλο. Τι συζητήθηκε

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη που ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, στις 4 μ.μ., για την αποκατάσταση της Σάμου μετά τον σεισμό.

Ο Βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook:
Πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. κ. Ευσέβιου, του αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Β. Πανουράκη, του δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γ. Στάντζου, του δημάρχου Δυτικής Σάμου κ. Α. Λυμπέρη και του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γ. Κυριαζή. Στην Αθήνα, διά ζώσης, εκτός του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κ. Χ. Τριαντόπουλου, βρέθηκαν μαζί του ο βουλευτής Σάμου, κ. Χ. Στεφανάδης και ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γ. Στάντζος.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην πορεία των έργων αποκατάστασης μετά τον σεισμό και την πλημμύρα.
Ειδικότερα :
– Σχετικά με τη δημιουργία πλατφόρμας arogi.gov.gr που λειτουργεί για άλλες σεισμόπληκτες περιοχές, ο κ. υπουργός είπε ότι θα εξεταστούν οι τεχνικές δυνατότητες με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε από τον Νοέμβριο να μπορούν και σεισμόπληκτοι της Σάμου να ενταχθούν στο πλαίσιο της πλατφόρμας arogi.gov.gr .
– Σχετικά με τη χρηματοδότηση αποκατάστασης των σχολικών μονάδων Ανατολικής Σάμου, για τα οποία έχουν υποβληθεί μελέτες, υποσχέθηκε άμεση χρηματοδότηση, με αρχικό ποσό της τάξεως των 1.200.000 ευρώ.
Για τα ανάλογα προβλήματα των σχολικών μονάδων της Δυτικής Σάμου θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία, άμεσης χρηματοδότησης, μόλις υποβληθούν οι οριστικές μελέτες.
– Συζητήθηκε το δίκαιο αίτημα των επαγγελματιών του Καρλοβάσου που στεγάζονται στο παρακείμενο δρόμο του ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου που έχει αποκλεισθεί. Ο κ. υπουργός, επειδή δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να καλύψει το θέμα, σε επικοινωνία με τον κ. Κυριαζή συμφώνησαν να δοθεί έμμεση χρηματοδότηση μέσω του επιμελητηρίου. Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε για τις διαδικασίες αποκατάστασης του Ιερού ναού που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των επαγγελματιών.

Τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χ. Τριαντόπουλο. Τι συζητήθηκε
– Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης, ενημέρωσε για την πορεία των έργων που διενεργούνται από την Περιφέρεια και αφορούν λιμάνια, αλιευτικά καταφύγια και οδικό δίκτυο.
Συμφωνήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών χρηματοδότησης, όπου υπάρχουν τελικές μελέτες που έχουν υποβληθεί, όπως επίσης επιτάχυνση διαδικασιών υποβολής των μελετών που εκκρεμούν.
Συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία των τμημάτων του Πανεπιστήμιου που λειτουργεί στο Καρλόβασι, τρέχοντα θέματα του Δήμου Δυτικής Σάμο που αφορούν στην χρηματοδότηση σεισμόπληκτων οικειών και επιχειρήσεων και άλλα.
Με το τέλος της τηλεδιάσκεψης, ο βουλευτής Σάμου, δήλωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τον υπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο που εμπράκτως αποδεικνύει συνεχώς ότι τα προβλήματα της Σάμου βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα του ίδιου, της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χ. Τριαντόπουλο. Τι συζητήθηκε

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος έγραψε στο προσωπικό του προφίλ:

«Μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Αρμόδιου για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Christos Triantopoulos συμμετείχα σήμερα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την πορεία αποκατάστασης των ζημιών του νησιού μας, παρουσία του Βουλευτή Σάμου, Christodoulos Stefanadis.

Μετέφερα την πραγματική εικόνα για την πορεία αποκατάστασης των οικιών των σεισμόπληκτων και για όλα αυτά που ακόμη βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Ο Υπουργός μας ενημέρωσε ότι εξετάζονται οι τεχνικές δυνατότητες που θα επιτρέψουν το Νοέμβριο να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα επιτρέψει την εναρμόνιση των μέτρων για τους σεισμόπληκτους της Σάμου με αυτά των σεισμόπληκτων της Κρήτης και των πυρόπληκτων της Εύβοιας, ένα δίκαιο αίτημά μας που φαίνεται να ικανοποιείται.

Επίσης επίκειται έκτακτη χρηματοδότηση με το ποσό των 1.200.000€ από τα 3.227.313,78€ του δήμου μας που έχουμε αιτηθεί βάσει των μελετών για την αποκατάσταση των σχολείων μας.»

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ