ΤΕ Σάμου ΚΚΕ: «Οι ανάγκες των παιδιών μας δεν είναι επιλέξιμες από ΕΕ και κυβέρνηση»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Άγιο Φως: Με έκτακτη πτήση στη Σάμο

Άγιο Φως: Με έκτακτη πτήση στη Σάμο

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου θα φτάσει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως μεταφέροντας μαζί του το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα. Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσεις

ΤΕ Σάμου ΚΚΕ: Πρόσκληση σε Εκδήλωση – Συζήτηση για την Υγεία

Ο πρόσφατος σεισμός της περασμένης Παρασκευής ήταν μικρός, αλλά έγινε αισθητός. Ξύπνησαν μνήμες από τον τραγικό σεισμό του 2020, κοντά 4 χρόνια πριν.

Η ανησυχία πολλών γονιών είναι δικαιολογημένη, καθώς η έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης, η τρομερή καθυστέρηση στην αποκατάσταση ζημιών αντικειμενικά καλλιεργεί την έλλειψη εμπιστοσύνης σε αυτούς που κυβερνούν. Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι όταν απέναντι στο αίτημα για έργα αντισεισμικής προστασίας προτάσσεται η λογική του κόστους – οφέλους όσον αφορά τα έργα που ιεραρχούνται. Και δυστυχώς στα κριτήρια της ΕΕ, που όλα τα άλλα κόμματα πίνουν νερό στο όνομά της, οι ανάγκες των παιδιών μας δεν είναι επιλέξιμες.

Γι’ άλλη μια φορά η μόνη κρατική προστασία ήταν η προσφιλής τακτική της ατομικής ευθύνης: «πάρτε τα παιδιά σας». Αυτή η κρατική παραίνεση είναι ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης, είναι ομολογία ότι δεν έχουν κάνει τίποτα ουσιαστικό για να είναι ασφαλή τα κτίριά μας και ειδικά τα σχολικά κτίρια από το σεισμό. Και ας ζούμε σε μια σεισμογενή περιοχή.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Μόνο έτσι θα πετύχουν κάτι. Το πρόσφατο παράδειγμα της κινητοποίησης των γονιών της Πορφυριάδας είναι χαρακτηριστικό: αν δεν είχαν κινητοποιηθεί δε θα είχαν καταφέρει τίποτα.

Το ΚΚΕ στήριξε αυτές τις κινητοποιήσεις, στο μέτρο των δυνατοτήτων του έκανε γνωστό το θέμα για να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα, στήριξη, αλληλεγγύη. Ενώ βουλευτές του Κόμματος κατέθεσαν για άλλη μια φορά ερώτηση στη βουλή.

Καλούμε τους γονείς σε όλο το νησί να είναι σε εγρήγορση, για να ολοκληρωθούν τα έργα, για να γίνει ουσιαστικός αντισεισμικός και όχι μόνο οπτικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία, όπως και σε όλα τα δημόσια κτίρια.

Ο λαός που παλεύει μπορεί και νικά, αυτό είναι για άλλη μια φορά το συμπέρασμα.

Μπορεί αυτή η αλήθεια να μην αρέσει στη ΝΔ και στο δήμαρχο Δυτικής Σάμου, που εξαφάνισε τις κινητοποιήσεις των γονιών από τις ανακοινώσεις του, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς αυτή είναι η πραγματικότητα. Το ότι επέλεξε η δημοτική αρχή να πλέξει και το εγκώμιο του τοπικού βουλευτή που έχει ψηφίσει ό, τι αντιλαϊκό διαλύει τις ζωές μας και στηρίζει την πολιτική «κόστους- οφέλους» είναι δικός τους λογαριασμός, ας απολογηθούν γι’ αυτό στον κόσμο τους. Γι’ αυτό ο λαός μας λέει: «Δείξε μου του φίλους σου, να σου ποιος είσαι».

Θεωρούμε άδικη και αβάσιμη την επίθεση προς το ΔΣ Κηδεμόνων Πορφυριάδας. Η Δημοτική Αρχή φαίνεται πως λειτουργεί συντονισμένα και παράλληλα με την πολιτική της ΝΔ. Είναι προκλητικό αρχικά να αγνοεί τους αγώνες των γονέων και στη συνέχεια με δεύτερη ανακοίνωση να τους βάζει και χέρι. Είναι απαράδεκτη και προσβλητική η αναφορά σε ένα πρόσωπο του Συλλόγου, τον δήθεν «συντάκτη» και θα έπρεπε ο Δήμαρχος να ανακαλέσει και να απολογηθεί που αντιμετωπίζει μία συλλογικότητα ως ένα άτομο.

Τώρα να δυναμώσει η οργάνωση και η πάλη διεκδικώντας:

έργα αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης, ουσιαστικός έλεγχος όλων των δημοσίων κτιρίων

αποζημιώσεις στους σεισμόπληκτους, τόσα χρόνια μετά και τα προβλήματα παραμένουν

άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε σχολεία και πανεπιστήμιο

γκρέμισμα των επικίνδυνων κτιρίων με ευθύνη του κράτους

Όλοι για έναν και ένας για όλους

Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να είναι μπροστά οι λαϊκές ανάγκες

και οι ανάγκες των παιδιών μας

Σάμος, 22-4-2024 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ