Τα 50 κορυφαία ελαιόλαδα του ελληνικού ελαιώνα στη νέα λίστα του Ελαίας Καρπός.

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Τα 50 κορυφαία ελαιόλαδα του ελληνικού ελαιώνα στη νέα λίστα του Ελαίας Καρπός.

Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων κάποιου παράξενου γευσιγνώστη, η δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με το προϊόν στη χώρα μας είναι αδιαμφισβήτητη.

Μ’ αυτή την έννοια, η φετινή 5η κατά σειρά έκδοση του The Top 50 by Ελαίας Καρπός, έρχεται να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί τα τελευταία χρόνια και να τις αναδείξει ως τροχιοδείκτες των εξελίξεων στον κλάδο.

Όσο κι αν το αντικείμενο που αντιπροσωπεύουν αυτά τα «μικρά σπίτια», ως ποσοστό επί της συνολικής παραγωγής ελαιόλαδου στη χώρα μας, παραμένει σε μονοψήφιο αριθμό, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτών των προσπαθειών είναι δυσθεώρητα και, φυσικά, ο χρόνος είναι με το μέρος τους.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το ελαιόλαδο στην Ελλάδα, έστω και με διαφορά φάσης, ακολουθεί πιστά το καλό παράδειγμα που έχει να δώσει τα τελευταία στη χώρα μας το κρασί και ο αμπελοoινικός τομέας.

Τα 50 κορυφαία ελαιόλαδα του ελληνικού ελαιώνα στη νέα λίστα του Ελαίας Καρπός.

Μεγάλο βάρος στις ξεχασμένες γηγενείς ποικιλίες, συνεπής τήρηση των τεχνικών αειφορίας στον ελαιώνα, σταθερή βελτίωση των όρων διαχείρισης του προϊόντος μέχρι την έκθλιψη, μεγάλη σημασία στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, υψηλά στάνταρ στη συσκευασία και το branding, επισκέψιμοι ελαιώνες που θα τους ζήλευαν και οι πρωτοπόροι εμπνευστές αυτής της ιδέας στους λόφους της Τοσκάνης.

Ένα πάντρεμα, τόπου, ποικιλιών, παράδοσης, επιστήμης και τεχνολογίας, αρχίζει να φιλοτεχνεί μια νέα ταυτότητα για το ελληνικό ελαιόλαδο, που όχι μόνο αφήνει πίσω τον τενεκέ και το χύμα λάδι αλλά θεμελιώνει μια νέα εποχή ευημερίας για τους συνειδητοποιημένους καλλιεργητές – παραγωγούς και τους κρίσιμους συντελεστές του κλάδου.

Από τη Σάμο ξεχώρισε το Agasto Extra Virgin Organic (ποικιλία Blend) της εταιρείας Θ. Χαρμπής

Τη σχετική λίστα μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ

elaiaskarpos.gr

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ