Τα παιδιά παίρνουν Συνέντευξη από τον Κούρο

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

ΧΟΡ.Ο.Σ.: Χασάπικο και ζεϊμπέκικο, είχαν την τιμητική τους στην παράσταση «Ο ΧΟΡ.Ο.Σ. σήμερα το 2024»

Η μουσικοχορευτική & θεατρική παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Σάμου «ο ΧΟΡ.Ο.Σ. σήμερα το 2024» που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές

Τις καλύτερες κριτικές απέσπασε η νέα μουσικοχορευτική και θεατρική που παρουσίασε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ με τον τίτλο «ο ΧΟΡ.Ο.Σ σήμερα το 2024»,

Ευχές Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στους μαθητές για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Ευχές Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στους μαθητές για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης,  με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για εισαγωγή  υποψηφίων στα Ανώτατα και Ανώτερα  Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, έκανε

Διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες του διαγωνισμού Θαλής της ΕΜΕ και μαθηματικοί διαγωνισμοί «Ευκλείδης» και «Γιάννης Ράλλης»

Μαθηματικό θερινό σχολείο για μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου

Στο Παράρτημα Σάμου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας προγραμματίζεται η πραγματοποίηση για πρώτη φορά ενός μαθηματικού θερινού σχολείου. Το θερινό σχολείο θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα

Τα παιδιά παίρνουν Συνέντευξη από τον Κούρο

Γράφει η Αλεξάνδρα Χαροχέρη.

«ΚΟΥΡΕ ΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ».

«ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ».

«Να είσαι πάντα ζωντανός».

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΟΥ».

«Να μην πέσεις ποτέ»

«ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΨΗΛΟΤΕΡΟΣ».

«Καληνύχτα!».

Τα παιδιά παίρνουν Συνέντευξη από τον Κούρο

Οι ευχές που άφησαν τα παιδιά στον Κούρο είναι μία από τις πιο δυνατές στιγμές  από την εξαιρετική βραδιά που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29-10-22.

Όπως και η εικόνα των δύο ιωνικών κορών, της Φιλίππης και της Ορνίθης, που χάζευαν ξαφνιασμένες το παιχνίδι που στήθηκε μπροστά τους.

Να τους θύμισε άραγε κάτι;

Αλλά φυσικά ήταν τόσα ακόμη.

Τα παιδιά παίρνουν Συνέντευξη από τον Κούρο

Τα παιδιά έκαναν τα αγάλματα, έγιναν Κούροι και κόρες, χαμογέλασαν Αρχαϊκά, αναμετρήθηκαν με τον πανύψηλο Κούρο, πήραν συνέντευξη από τον Ευτύχη (αυτοπροσώπως) και άλλα πολλά.

Ο «Ρεπόρτερ των μουσείων» συστήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα το Δήμου, το Μουσείο  γέμισε με παιδικές φωνές και τα αγάλματα ζωντάνεψαν για λίγο.

Τα παιδιά παίρνουν Συνέντευξη από τον Κούρο

Η παρουσία του Κούρου, κυρίως  οι γονείς που βρέθηκαν  εκεί γεμίζοντας με θετική ενέργεια, με ζωή και απέραντη χαρά το χώρο.

Η παρουσίαση του βιβλίου της κ. Μαίρης Βογιατζή «Συνέντευξη με έναν Κούρο» και η εκδήλωση στο χώρο του μουσείου στέφτηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Τα παιδιά παίρνουν Συνέντευξη από τον Κούρο

Πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα των:

Δήμου Ανατολικής Σάμου και του Δημάρχου κ. Γιώργου Στάντζου ο οποίος χαιρέτησε και την εκδήλωση με τα πιο ζεστά λόγια για το βιβλίο όπως επίσης της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, κ. Δέσποινας Κάϊλα, η οποία με εγκαρδιότητα  αγκάλιασε την πρωτοβουλία όταν ακόμη ήταν ιδέα, και  συνεργάστηκε για την υλοποίησή της.

Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου, η οποία παραχώρησε το χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βαθέως ώστε να πραγματοποιηθούν οι δράσεις.

Η εκπαιδευτικός Στέλλα Παπανικολάου με τον έκδηλο ενθουσιασμό της και η αρχαιολόγος Μαρία Σταθακιού, η οποία  ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή, και πρόσφερε  πολύτιμη βοήθειά σε όλη τη διοργάνωση και φυσικά τη χαρά που έδωσε στα παιδιά παίζοντας μαζί τους, δίπλα στα αγάλματα στο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου.

Τα παιδιά μεταμορφώθηκαν σε πιόνια και χάρηκαν πολύ για τα δημιουργικά παιχνίδια γεμάτα προκλήσεις και φαντασία.

Τα παιδιά παίρνουν Συνέντευξη από τον Κούρο

Συνομιλώντας με την συγγραφέα του παιδικού βιβλίου κ. Μαίρη Βογιατζή με καταγωγή από το Κοκκάρι Σάμου είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε την αρχική της έμπνευση για την δημιουργία του.

«Έχω σπουδάσει Ελληνική φιλολογία, αγαπώ πολύ την ιστορία, την αρχαιολογία και ιδιαίτερα αυτή της ιδιαίτερης πατρίδας μου της Σάμου.

Με το παιδικό βιβλίο ασχολήθηκα τα τελευταία 5 χρόνια.

Παρακολούθησα ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής πήρα το έναυσμα δημιουργικής γνώσεις κι όλα ήρθαν από μόνα τους αβίαστα, αφού το άγαλμα εμπνέει από μόνο του».

Τα παιδιά παίρνουν Συνέντευξη από τον Κούρο

Ο ρεπόρτερ του μουσείου παίρνει συνέντευξη από εκθέματα κι αυτό είναι υπέροχο.

Το βιβλίο είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε την φαντασία μας πέρα από τη λογική.

Παιδιά πάρτε τους γονείς και πηγαίνετε εσείς στην ουσία της ζωής.

Στο μεγαλείο αυτής της χώρας. Στην Ιστορία μας.

Δοσμένη με φαντασία, δέος και χαρά.

Τα παιδιά παίρνουν Συνέντευξη από τον Κούρο

Η επόμενη στάση του «Ρεπόρτερ» θα είναι η Νάξος όπου ο μικρός ρεπόρτερ θα συναντήσει μια πρόκληση ιστορίας με κυκλαδίτικα ειδώλια.

Το Βιβλιοπωλείο Kosmos, είχε την υποστήριξη της εκδήλωσης.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ