Τίτλοι τέλους για τις φετινές «ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Τίτλοι τέλους για τις φετινές «ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ»

Τίτλοι τέλους για τις φετινές «ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ», οι οποίες ξεκίνησαν την Πέμπτη 30/06/2022 και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 02/07/2022, στον Δήμο Ανατολικής Σάμου σε συνεργασία με τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου.

Οι γιορτές κρασιού είναι απόλυτα συνυφασμένες με την παραγωγή του ονομαστού διεθνώς Σαμιώτικου μοσχάτου κρασιού, με βασικό στόχο τη σύνδεση των εξαίρετων τοπικών προϊόντων με τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τις παραδόσεις.

Τίτλοι τέλους για τις φετινές «ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ»

Την πρώτη ημέρα η Λαϊκή Ορχήστρα Σάμου, μάγεψε το κοινό, με το αφιέρωμα στους Μικρασιάτες Συνθέτες του Ρεμπέτικου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκε άφθονο Σαμιώτικο κρασί και η πατροπαράδοτη σαμιώτικη γιορτή.

Την Παρασκευή 1η Ιουλίου η τραγουδίστρια Μελίνα Κανά, ερμήνευσε επιτυχίες της και όχι μόνο, με τον κόσμο να σιγοτραγουδά και να χορεύει μαζί της.

Η τρίτη ημέρα, ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αν. Σάμου και την προτροπή του για χορό, ενώ η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο νησιώτικο τραγούδι με την ορχήστρα του Μανώλη Κόττορου.

Στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα μοιράζονταν άφθονο κρασί και παραδοσιακές σαμιώτικες τηγανίτες.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε επίσης, πως από το 1969 και μετά ξεκίνησε μία προσπάθεια προώθησης του τουρισμού και του κρασιού της Σάμου, διοργανώνοντας, κάθε Αύγουστο, φεστιβάλ και γιορτές με τη συμμετοχή συγκροτημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι γιορτές αυτές κρατούσαν συνήθως για ημέρες και ο κόσμος διασκέδαζε μέχρι το πρωί.

Τίτλοι τέλους για τις φετινές «ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ»

Ο κόσμος μετά την απραξία 2 χρόνων λόγω covid, έδειξε να έχει ανάγκη να βρεθεί μέσα στο πλήθος, να τραγουδήσει, να χορέψει, αλλά κυρίως να νιώσει ελεύθερος. Σε αναμονή των υπόλοιπων εκδηλώσεων, που ανεβάζουν το νησί στη θέση που του αξίζει.

Ελένη Χατζηγεωργίου

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ