Τίμησαν την ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη Σάμο. Κάποιοι όμως τους «ξέχασαν»…

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Τίμησαν την ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη Σάμο. Κάποιοι όμως τους «ξέχασαν»…

Πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή (22/05) στην πόλη της Σάμου οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίζουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου 1916 – 1923 με τους διωγμούς, τη γενοκτονία και τoν ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους που είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σ’ ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

Τίμησαν την ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη Σάμο. Κάποιοι όμως τους «ξέχασαν»…

Στις 10:30 πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλεως Σάμου, ενώ αμέσως μετά έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατατέθηκαν στεφάνια από τους κ.κ. Βουλευτή Σάμου Χριστόδουλο Στεφανάδη, Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο, Σχη (ΠΒ) κ. Βλάσιο Χατζόπουλο, Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας κ. Νίκη Βεργίνη, Λιμενάρχη Σάμου Αντιπλοίαρχο (ΛΣ) κ. Δημήτριο Τσινιά και Διοικητή Π.Υ. Σάμου Αντιπύραρχο κ. Γεώργιο Μιαούλη.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανακρούσθηκε από τη Στρατιωτική Μουσική της 79 ΑΔΤΕ ο Εθνικός Ύμνος.

Παρόντες επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πάρης Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Σάμου Ταξίαρχος Ε.Α. κ. Δημήτριος Πανταζής.

Εντύπωση προκάλεσαν οι πολλές απουσίες (σύμφωνα τη δημόσια πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου).

Τίμησαν την ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη Σάμο. Κάποιοι όμως τους «ξέχασαν»…

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εκδηλώσεις μνήμης για τη σημερινή ημέρα γίνονται έπειτα από πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών και αφορούν όλη την Ελληνική επικράτεια.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ