Σύλλογος Εργαζομένων Ν. Σάμου: «Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, κατά της αναγκαστικότητας, κατά της υποχρέωσης, κατά των διώξεων, κατά των απολύσεων»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Δήμος Αν. Σάμου: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2022

Πρόγραμμα 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024 για τους Δήμους Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων

Σας ενημερώνουμε ότι οι  ψεκασμοί σε λιμνάζοντα ύδατα,  για   καταπολέμηση προνυμφών κουνουπιών θα ξεκινήσουν στις 21-5-2024 . Το πρόγραμμα των εφαρμογών έχει ως εξής :

Επίσκεψη στο Δήμο Αν. Σάμου Υφ. Εξωτερικών Γιώργου Κώτσηρα και πρώην Αν. Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Πέτσα

Επίσκεψη στο Δήμο Αν. Σάμου Υφ. Εξωτερικών Γιώργου Κώτσηρα και πρώην Αν. Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Πέτσα

Επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Πάρη Παπαγεωργίου είχαν σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου, ο Υφυπουργός  Εξωτερικών κ. Γεώργιος

Σύλλογος Εργαζομένων Ν. Σάμου: «Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, κατά της αναγκαστικότητας, κατά της υποχρέωσης, κατά των διώξεων, κατά των απολύσεων»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου Σάμου, στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Σάμου, το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου. Οι εργαζόμενοι είναι σε αναβρασμό μετά και από τις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης, με την επίδοση των εγγράφων αναστολής εργασίας, λόγω μη εμβολιασμού, του υγειονομικού προσωπικού. Αυτή τη στιγμή 21 εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας στο Γ. Νοσοκομείο Σάμου.

Ως σύλλογος ζητούν να επιστρέψουν πίσω στην εργασία τους όσοι παρέλαβαν το σχετικό έγγραφο, καθώς δεν πρέπει να τίθεται διαχωρισμός μεταξύ των εργαζόμενων σε εμβολιασμένους και μη. Παράλληλα, ζητούν να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Επιπροσθέτως είναι επιτακτική η ανάγκη να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Ρήγας, ανέφερε πως «Τα προβλήματα του νοσοκομείου είναι πάρα πολλά και μάλιστα πολλά από αυτά είναι χρόνια και εκτός από τις αναστολές στους συναδέλφους, έχουμε και άλλα θέματα τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να φανούν και ο λαός της Σάμου να τα μάθει».

Ο πρόεδρος κ. Σταμάτης Φιλιππής αναφέρθηκε στα σοβαρότατα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο αλλά και γενικότερα στο Ε.Σ.Υ, καθώς, όπως τόνισε η κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει σε αναστολή εργασίας συναδέλφους από κρίσιμους τομείς, δημιουργώντας νέα προβλήματα και γενικότερα την απορρύθμιση του μοναδικού δημόσιου νοσοκομείου στο νομό.

«Η κυβέρνηση έχει θέσει σε αναστολή συναδέλφους, που ακόμη δεν αποφάσισαν να κάνουν το εμβόλιο. Ξεκαθαρίζουμε ότι, ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου από την αρχή ήταν υπέρ του εμβολιασμού, αλλά είμαστε κατά αναγκαστικότητας, κατά της υποχρέωσης, κατά των διώξεων, κατά των απολύσεων».

Ο κ. Φιλιππής τόνισε ότι, η κυβέρνηση «κόπτεται» λόγω πανδημίας να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας και ενώ δεν κάνει προσλήψεις, κάνει απολύσεις, τιμωρώντας όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμα, να κάνουν το εμβόλιο. Υπήρχαν και υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα σε όλους τους τομείς της δημόσιας υγείας και προ πανδημίας. Τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων επηρεάζουν και τον τοπικό πληθυσμό που δεν μπορεί να εξεταστεί και να νοσηλευθεί, καθώς δεν υπάρχει ούτε το κατάλληλο υλικό. Χρειάζεται ο κόσμος να μάθει πως ακριβώς λειτουργεί το νοσοκομείο και όλες τις ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνικό υλικό και οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις ακόμα και για φάρμακα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου καλεί σε μαζική συμμετοχή τον σαμιακό λαό και τους φορείς του νησιού, στην πλατεία Πυθαγόρα στις 7 μ.μ. την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη, απαιτώντας:

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τις απολύσεις των υγειονομικών.

Να χρηματοδοτηθεί τώρα και να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του λαού.

Μονιμοποίηση όσων εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας.

Ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Όχι στην αναστολή των κανονικών αδειών στους υγειονομικούς, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και περίθαλψης.

Ελένη Χατζηγεωργίου

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ