Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Νοσοκομείου Σάμου 10 Δεκέμβρη Πανελλαδική ημέρα δράσης για την Υγεία

Εξιτήριο για δύο ασθενείς που νόσησαν (Covid-19) από το Νοσοκομείο Σάμου

Η συνεχιζόμενη εξάπλωση της πανδημίας απαιτεί την άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας γενικότερα, αλλά και του Νοσοκομείου Σάμου με προσωπικό και εξοπλισμό, για να μη καταρρεύσει ή μετατραπεί σε Νοσοκομείο  ΄΄ μίας νόσου, όπως ήδη γίνεται στην Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, αφήνοντας χιλιάδες ασθενείς χωρίς υγειονομική περίθαλψη.

Αντί για ενίσχυση με εξοπλισμό, με προτεραιότητα σε μέσα ατομικής προστασίας και τεστ μοριακού έλεγχου για Sars-Cov2, μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες υγείας κατά 22 εκατομμύρια.

 

Εξοργιζόμαστε, γιατί μετράμε νεκρούς συναδέλφους και εκατοντάδες που νοσούν σε όλη την χώρα και την ίδια στιγμή αντί για ενίσχυση των μέτρων προστασίας, παραβιάζουν ακόμα τα ανεπαρκέστατα υγειονομικά πρωτόκολλα και απειλούν με πειθαρχικές κυρώσεις σε  όσους νοσούν.

Εξοργιζόμαστε και αγανακτούμε, γιατί οι ελάχιστες προσλήψεις που έγιναν δεν μπόρεσαν να καλύψουν ούτε το μισό των κενών, που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Δεν ενισχύθηκαν με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό σημαντικά τμήματα και κλινικές για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, όπως η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου μας, το τμήμα Επειγόντων περιστατικών και δεν μπόρεσε όλους αυτούς τους μήνες λόγο υποστελέχωσης να λειτουργήσει ιατρείο διαλογής περιστατικών, αλλά ούτε το ιατρείο-Covid με γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και προσωπικό καθαριότητας, που να είναι μόνο για αυτό, για να μην υπάρξει διασπορά. Επίσης στην Παιδιατρική κλινική παραμένει η ίδια απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση εδώ και χρόνια, ενώ παραμένουν πολλές μονήρεις ιατρικές ειδικότητες και άλλες που είναι εντελώς ακάλυπτες.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Υγείας, τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τον Βουλευτή Σάμου και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σάμου, που ενώ τους είχαμε γνωστοποιήσει τις τραγικές ελλείψεις από την αρχή που ξέσπασε η πανδημία, δεν έκαναν τίποτα, για να καλυφτούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν. Πολλά τμήματα και υπηρεσίες του Νοσοκομείου λειτουργούν με λιγότερο προσωπικό μέσα στην πανδημία, απ’ ότι πριν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπηρεσία καθαριότητας του Νοσοκομείου, που μέσα στην πανδημία προσέλαβαν λιγότερους εργαζόμενους  απ’ ότι υπήρχαν πριν. Επίσης και στο ακτινολογικό, που ενώ έχουν προκηρυχθεί τρεις μόνιμες θέσεις από το 2018, μέχρι σήμερα δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας.

 

΄΄  Χορτάσαμε ΄΄ δηλώσεις ΄΄ αναγνώρισης ΄΄ της προσφοράς μας, και αντί για καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων σε όλους, αξιοποιούν ΄΄ την έκτακτη χρηματική ενίσχυση ΄΄, για να καλλιεργήσουν, για άλλη μια φορά διχασμούς μεταξύ συναδέλφων, που δουλεύουμε δίπλα ο ένας στον άλλον.

 

Απαιτούμε:

  • Την καταβολή επιδόματος Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου-14ου μισθού.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές σχέσεις.
  • Άμεση προμήθεια και επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας, όπως γάντια.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Διημερίδα-συνάντηση εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων, ΔΥΕΠ και ΖΕΠ, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στις οποίες λειτουργούν ανάλογα τμήματα, Συμβούλων Εκπαίδευσης, Διευθυντών Εκπαίδευσης των Νομών

Περισσότερα »