Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα rapid test στο Νοσοκομείο Σάμου, όπως και οι ιχνηλατήσεις

Κοινή απόφαση των Δ.Σ. των φορέων υγείας με αφορμή τη σύσκεψη φορέων που κάλεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ένα νέο κρούσμα για τη Σάμο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για νεαρό ο οποίος παρακολουθεί μαθήματα σε σχολική μονάδα της Σάμου (Λύκειο). Πριν μερικές ώρες το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου ανακοίνωσε ότι θα γίνονται rapid test στον προαύλιο χώρο. Τα rapid test γίνονται από τριμελή ομάδα (Κ.Ομ.Υ) με επικεφαλής την ιατρό κα Βελώνη. Πολύ δύσκολη αποστολή διότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 100 rapid test και οι ανάλογες ιχνηλατήσεις, ενώ ακόμα και τώρα αρκετοί περιμένουν για να υποβληθούν σε rapid test. Τα rapid test θα συνεχιστούν και το Σάββατο (20/02) από 10:00 έως 14:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί μέχρι 8-10 test θετικά στον Covid-19, που μπορούν όμως ν’ ανατραπούν μ’ ένα ακόμα rapid test ή ένα μοριακό test.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου κ. Νίκο Στεφανή:

«Οι υγειονομικές μονάδες στο νησί μας, το νοσοκομείο και το κέντρο υγείας Καρλοβάσου έχουν την εμπειρία και την δυνατότητα να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία.

Δεν χρειάζεται πανικός. Φοράμε την μάσκα μας, κρατάμε αποστάσεις και πλένουμε συχνά τα χέρια μας. Θα τα καταφέρουμε!».

Έπειτα από τη σημερινή ημέρα, αναμένουμε με πολύ αγωνία την ανακοίνωση των αυριανών αποτελεσμάτων από τον ΕΟΔΥ.

Επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο: «Δεν χρειάζεται πανικός. Φοράμε την μάσκα μας, κρατάμε αποστάσεις και πλένουμε συχνά τα χέρια μας».

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήμος Αν. Σάμου: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2022

Δήμος Α. Σάμου: «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024»

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τον περιορισμό της όχλησης εξαιτίας των κουνουπιών, υλοποιεί «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024»

Περισσότερα »