Συμπαράταξη Πολιτών : H Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει παραγωγές με επαγγελματίες καλλιτέχνες των νησιών μας

Ο Γιάννης Σπιλάνης επικεφαλής της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ σε Ικαρία και Σάμο

Κυρία Αντιπεριφερειάρχη,

Όταν στη συνεδρίαση της 30/9 του Περιφερειακού Συμβουλίου φέρατε το θέμα της υπερψήφισης του αιτήματος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μουσικών για στήριξη των αιτημάτων τους προς τη Κυβέρνηση, ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ καταθέσαμε τη πρόταση ότι ρόλος της αυτοδιοίκησης δεν είναι απλά να μεταβιβάζει αιτήματα, αλλά να δει πως μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση τους.

Προτείναμε μάλιστα, μετά από συνεννόηση με το Παράρτημα Μουσικών Σάμου που είχε υποβάλει το αίτημα, να αποφασίσει η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει παραγωγές με επαγγελματίες καλλιτέχνες των νησιών μας που να συμβάλλουν τριπλά:

  • στην οικονομική ανακούφιση των παραγωγών πολιτισμού των νησιών μας, αλλά και στην παραγωγική αξιοποίηση τους δεδομένου ότι η αεργία την οποία τους επιβάλει ο κορωναϊός είναι και οικονομικά αλλά και ψυχολογικά εξοντωτική.
  • στην επιμόρφωση και ψυχαγωγία των συμπολιτών μας αφού οι παραγωγές αυτές πέρα από την δυνατότητα για ζωντανή αναμετάδοση, θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν τα προγράμματα τηλεόρασης των τοπικών καναλιών με παραγωγές επιπέδου που θα επέτρεπαν σε όλους μας να γνωρίσουμε καλύτερα τα νησιά μας και τον πολιτισμό τους.
  • στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, αφού θα μπορούσαν να αποτελέσουν τμήμα του τοπικού τουριστικού πολιτιστικού προϊόντος.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που πήραμε ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, το Παράρτημα Σάμου έστειλε στις 26 Οκτωβρίου σε όλα μέλη του ΠΣ το αίτημα του. Θεωρούμε ότι το αίτημα αυτό πρέπει να εξεταστεί κατά προτεραιότητα γιατί αποτελεί θέμα επιβίωσης συμπολιτών μας που πλήττονται σκληρά από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ λαμβάνοντας υπόψη τη δήλωση που κάνατε στο ΠΣ κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Σχεδίου Δράσης για τον Πολιτισμό ότι το πρόγραμμα δεν είναι «κλειστό» αλλά μπορεί να συμπεριλάβει και νέες προτάσεις, ζητάμε να ενημερώσετε το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους άμεσα ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας τι θα πράξετε προς τη κατεύθυνση αυτή.

 

Για τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Γ.Αργυρούδη, Μ.Κάρλας, Μ.Νικολάρα, Γ.Σπιλάνης

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ η ομιλία του εγκληματολόγου κ. Γιάννη Πανούση με θέμα  «Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες». Η εκδήλωση διοργανώθηκε

Περισσότερα »
ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Διημερίδα-συνάντηση εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων, ΔΥΕΠ και ΖΕΠ, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στις οποίες λειτουργούν ανάλογα τμήματα, Συμβούλων Εκπαίδευσης, Διευθυντών Εκπαίδευσης των Νομών

Περισσότερα »