Στον κατάλογο των προς Aρχιερατείαν εκλογίμων Μητροπολιτών ο π. Αμφιλόχιος Φλεβάρης, Ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίας Ζώνης Βλαμαρής

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Στον κατάλογο των προς Aρχιερατείαν εκλογίμων Μητροπολιτών ο π. Αμφιλόχιος Φλεβάρης, Ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίας Ζώνης Βλαμαρής

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών, κ.κ. Ευσέβιος, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, για τις ανάγκες της Ιεράς Συνόδου.

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Κιαμέτη, ο οποίος προέρχεται από τη Σάμο.

«Ο νέος Μητροπολίτης κατάγεται από τον Όρμο Μαραθοκάμπου, εκεί μεγάλωσε, έχει τελειώσει το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μαραθοκάμπου, από τις Πανελλαδικές πήγε στη Θεολογική σχολή. Εξελίχθηκε, έγινε διάκονος, Αρχιμανδρίτης και τώρα έγινε επίσκοπος της μεγάλης Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Μεσολόγγι και Αγρίνιο.

Να του ευχηθούμε καλή δύναμη, είναι για μας πολύ σημαντικό, γιατί γνωρίζουν όλοι στο βιογραφικό του ότι προέρχεται από τη Σάμο, έγινε και η χειροτονία του στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον Μακαριότατο Ιερώνυμο».

Όπως πρόσθεσε ο κ.κ. Ευσέβιος, οι υποψήφιοι Μητροπολίτες εγγράφονται στον κατάλογο των προς αρχιερατεία εκλογίμων, δηλαδή κάποιος Αρχιμανδρίτης που θα συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας του και θα έχει τελειώσει και το πανεπιστήμιο ή άλλες σχολές Πανεπιστημιακές, γράφεται στον κατάλογο των προς εκλογές. Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος, εγγράφει και ο Ηγούμενος Ιεράς Μονής της Αγίας Ζώνης, πατήρ Αμφιλόχιος Φλεβάρης.

Ο Σεβασμιώτατος θα υπογράψει μία συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, με το Υπουργείο Αιγαίου τη Γενική Γραμματεία και με τη Μητρόπολη, για να χρηματοδοτηθεί η μελέτη του Μητροπολιτικού Ναού της Παναγίας στο Καρλόβασι.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ