Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας ο Κέρκης. Με υποσχέσεις όμως που δεν τηρήθηκαν

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας ο Κέρκης. Με υποσχέσεις όμως που δεν τηρήθηκαν

Όχι μία αλλά δύο, ήταν οι εκπλήξεις στις αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής της Γ΄ Φάσης του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών, καθώς Φίλιππος Βέροιας και ΑΟΠ Κηφισιάς αποκλείστηκαν από ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας!

Ο Κέρκης Μαραθοκάμπου Σάμου επικράτησε του Φιλίππου Βέροιας με 3-1 σετ σε μια ιστορική πρόκριση για την ομάδα. Ενώ και ο πρωτοπόρος της Pre League, Πήγασος πέταξε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου τον ΑΟΠ Κηφισιάς, στην πρώτη μεγάλη έκπληξη στον θεσμό των εκπλήξεων!

Ιστορική λοιπόν πρόκριση στην οκτάδα του κυπέλλου Ελλάδας ανδρών πανηγύρισε στο νησί ο Κέρκης, ο οποίος επιβλήθηκε του Φίλιππου Βέροιας με 3-1 σετ για την 1η αγωνιστική της Γ’ Φάσης του θεσμού.
Στο πρώτο σετ, το οποίο ξεκίνησε με 30 λεπτά καθυστέρηση, ο Κέρκης ξεκίνησε καλύτερα και παρά την ισοφάριση του Φίλιππου σε 18-18, ο Κέρκης έκανε το 1-0 σετ με 25-21.
Αντίδραση της Βέροιας είχαμε στο δεύτερο σετ, το οποίο έληξε με 25-17 υπέρ της ομάδας της Ημαθίας για το 1-1 σετ.
Στο τρίτο, ο Κέρκης πήρε από την αρχή μεγάλη διαφορά και το 2-1 σετ έγινε εύκολα με 25-13.
Ο Φίλιππος Βέροιας προσπάθησε να οδηγήσει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, καθώς ισοφάρισε σε 23-23, όμως ο Βερβεσιώτης σημάδεψε άουτ από τη γραμμή των εννέα μέτρων για το 24-23 και στη συνέχεια ο Μπαρμπούνης στη κόντρα επίθεση διαμόρφωσε το τελικό 25-23 για το 3-1 σετ.

Παράλληλα στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών προκρίθηκε ο ΟΦΗ, ο οποίος αν και δυσκολεύτηκε, επικράτησε στη Σκύδρα του τοπικού Αριστοτέλη με 3-1 σετ. Ενώ άνετο ήταν το πέρασμα από τη Θράκη για τον Μίλωνα που επιβλήθηκε με 3-0 σετ του ΜΓΣΑΕ Κομοτηνής.

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας ο Κέρκης. Με υποσχέσεις όμως που δεν τηρήθηκαν

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα για την Γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας:

Κέρκης Μαραθοκάμπου Σάμου – Φίλιππος Βέροιας 3-1

Διαιτητές: Οικονόμου Β. – Καραδημητρίου, Γραμματεία: Ζαβού, Παρατηρητής: Περρής.

Τα σετ: 3-1 (25-21, 17-25, 25-13, 25-23)

ΑΣ ΚΕΡΚΗΣ ΣΑΜΟΥ (Αντώνης Παπαδόπουλος): Μπαρμπούνης, Μελλές, Πέτρας, Κουτσομύτης, Αράγια, Ρούσης / Κοντοκώστας (λ), Φραγκιαδάκης (λ), Στράτος, Γεωργίου.

ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Δημήτρης Χριστοφορίδης): Στεφανίδης, Γιάγκος, Βερβεσιώτης, Ροντρίγκες, Γραμμενούδης, Γιαράμπα / Μιχελάκης (λ), Μποζόργκι, Σίρι.

Αριστοτέλης Σκύδρας – ΟΦΗ 1-3

Τα σετ: 1-3 (27-25, 17-25, 22-25, 15-25)

Πήγασος Πολίχνης – ΑΟΠ Κηφισιάς 3-2

Τα σετ: 19-25, 28-26, 14-25, 25-20, 15-11

ΜΓΣΑΕ Κομοτηνής – ΑΟΝΣ Μίλων 0-3

Τα σετ: 16-25, 22-25, 20-25

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας ο Κέρκης. Με υποσχέσεις όμως που δεν τηρήθηκαν

Προβλήματα για την ομάδα του Φίλιππου Βέροιας

Με μισή ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η αναμέτρηση του Κέρκη Μαραθοκάμπου Σάμου με τον Φίλιππο Βέροιας για το κύπελλο ανδρών, καθώς οι παίκτες του Φιλίππου κατά την άφιξή τους στο γήπεδο μπήκαν στα αποδυτήρια και αρνιόντουσαν να βγουν στο γήπεδο για να αγωνιστούν.

Ο λόγος; Κατά την άφιξή τους στη Σάμο έμαθαν από… σπόντα ότι η επιστροφή τους στη Βέροια δεν θα γίνει αεροπορικώς, αλλά με πλοίο με προορισμό τον Πειραιά και από εκεί με λεωφορείο για τη πόλη της Ημαθίας! Αν φυσικά ο καιρός το επέτρεπε…

Ο καιρός βέβαια σήμερα Πέμπτη (24/02) δεν επέτρεψε την αναχώρηση του πλοίου από τη Σάμο λόγω απαγορευτικού απόπλου κι έτσι η ομάδα του Φίλιππου Βέροιας παραμένει στο νησί. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες οι παίκτες της ομάδας έβαλαν δικά τους χρήματα για να πάρουν στα χέρια τους αεροπορικά εισιτήρια, όπως και για να πληρώσουν τη διαμονή και διατροφή τους.

Επίσης ν’ αναφέρουμε ότι το απαγορευτικό απόπλου λήγει στις 25/02 (06:00), ενώ η αποστολή του Φίλιππου Βέροιας θ’ αναχωρήσει από τη Σάμο αεροπορικώς για Αθήνα το πρωϊ της Παρασκευής (25/02).

Για τη συνέχεια του θεσμού κυπέλλου Ελλάδας την Παρασκευή (25/02) θα γίνει η κλήρωση και οι ομάδες που συνεχίζουν είναι οι: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου, Μίλωνας, Πήγασος, ΟΦΗ και Κέρκης Μαραθοκάμπου Σάμου.

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας ο Κέρκης. Με υποσχέσεις όμως που δεν τηρήθηκαν

Πολλές υποσχέσεις αλλά ουσιαστικά καμία οικονομική βοήθεια στον Κέρκη

Με το συγκεκριμένο θέμα έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές. Δημοσιεύσεις δελτίων τύπου, βαρύγδουπες δηλώσεις, υποσχέσεις για οικονομική βοήθεια, αλλά στην ουσία και μέχρι σήμερα τίποτα. Ο Κέρκης ο οποίος έχει υποβάλλει έναν πλήρη φάκελο από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, ώστε να λάβει την επιχορήγηση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει απολύτως τίποτα. Η μοναδική οικονομική βοήθεια που έχει λάβει είναι σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπευθύνων της ομάδας, 2.000€ από το Δήμο Ανατολικής Σάμου. Και να υπενθυμίσουμε ότι τα μεταφορικά του Κέρκη είναι πάρα πολλά, εφόσον φέτος κάνει και μια λαμπρή πορεία και στο θεσμό του κυπέλλου, διαφημίζοντας το όνομα της Σάμου σε όλη τη χώρα. Γιατί όταν παίζει ο Κέρκης εκτός και μεταδίδονται τα παιχνίδια, αυτοί που κάνουν την περιγραφή δεν λένε «Κέρκης», αλλά τις περισσότερες φορές λένε «η ομάδα της Σάμου».

Ευτυχώς που υπάρχουν δίπλα στην ομάδα και ισχυροί οικονομικοί παράγοντες και βοηθούν όσο μπορούν. Και από κοντά και ο απλός κόσμος που βοηθά με την αγορά της κάρτας διαρκείας, αλλά και την αγορά μεμονωμένων εισιτηρίων για κάθε εντός έδρας αγώνα.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ομάδα του FUTSAL της Σάμου που και εκεί συμβαίνει κάτι ανάλογο. Πόσο μπορεί να αντέξει ένα σωματείο και να είναι ανταγωνιστικό απέναντι σε σωματείο της ηπειρωτικής Ελλάδας;

Παρά τις δυσκολίες και οι δύο ομάδες της Σάμου βαδίζουν με αξιοπρέπεια.

Καλή συνέχεια…

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ