Σταμάτης Φιλιππής: «Απαξίωση έδειξε το κυβερνητικό κλιμάκιο προς τις διευθύνσεις των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, που δεν τους συνάντησε ποτέ»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Σταμάτης Φιλιππής: «Ξέφραγο αμπέλι» από θέμα φύλαξης το Νοσοκομείο Σάμου. Τρία χρόνια χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό

Στην πρωινή εκπομπή «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείο Σάμου, κ. Σταμάτης Φιλιππής, αναφορικά με την επίσκεψη της αν. Υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα, η οποία επισκέφτηκε τα Κέντρα Υγείας σε Βαθύ, Καρλόβασι και το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου Σάμου κάλεσε όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πολιτική που ασκείται στον τομέα της δημόσιας υγείας, πολιτική της ιδιωτικοποίησης, της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Το ΔΣ του συλλόγου συναντήθηκε με το κυβερνητικό κλιμάκιο και έθεσε όλα τα ζητήματα, που αφορούν τη δημόσια υγεία γενικότερα και ειδικά το Νοσοκομείο, αλλά και όλες τις υπόλοιπες δομές. Να σημειωθεί ότι η υφυπουργός δε δέχτηκε ερωτήσεις από τα τοπικά ΜΜΕ.

«Επιδιώξαμε να γίνει αυτή η συνάντηση, αν και ως συνήθως τέτοιου είδους συναντήσεις με κυβερνητικά κλιμάκια, οι απαντήσεις που δίνονται δεν έχουν αποδώσει κάτι. Υπόσχονται, είτε δεν υπόσχονται, είτε απαντούν, είτε δεν απαντούν στα ερωτήματα μας. Η συνάντηση μας έγινε, τέθηκαν όλα τα ερωτήματα, πήραμε κάποιες απαντήσεις σε ό,τι έχει σχέση με τις ιατρικές θέσεις, που λείπουν και στο ερώτημα αν θα προκηρυχθούν, μας απάντησε ότι όχι, δεν υπάρχει περίπτωση για όλες αυτές που λείπουν.

Της είπαμε για το νέο νόμο, που ιδιωτικοποιεί την υγεία, ο τελευταίος νόμος που ψηφίστηκε πριν δύο μήνες, είπε πως για τις ειδικότητες που δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο, υπάρχουν έξω ιδιώτες. Αυτή την απάντηση πήραμε. Ποιος ο λόγος να πληρώνουμε τότε τις ασφαλιστικές μας εισφορές και τα φορολογικά μας;»

Σε ερωτήματα για τις ειδικότητες, που λείπουν από το νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι πήραν την απάντηση πως υπάρχει η τηλεϊατρική, που ούτε υπάρχει στο νοσοκομείο αλλά ούτε μπορούν να γίνουν εγχειρήσεις ή άλλες ιατρικές πράξεις. Σε άλλα θέματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι, προς την κ. Γκάγκα, δεν πήραν συγκεκριμένη απάντηση, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Φιλιππής, δεν φάνηκε και η διάθεση για απαντήσεις από πλευράς του κυβερνητικού κλιμακίου. Αυτό, φάνηκε και στην απαξίωση που έδειξε το κυβερνητικό κλιμάκιο προς τις διευθύνσεις των υπηρεσιών, που δεν τους συνάντησε ποτέ.

«Ας διεκδικήσουμε, ας απαιτήσουμε, τα δικαιούμαστε, τα έχουμε ακριβοπληρωμένα όλα αυτά. Αφορά το μέλλον μας, αφορά την ίδια μας τη ζωή».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ