Σταμάτης Φιλιππής: «Ένας χρόνος εκτός δουλειάς, ένας χρόνος τιμωρίας, ένας χρόνος απόλυσης για 17 συναδέλφους μας»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Σταμάτης Φιλιππής: «Ένας χρόνος εκτός δουλειάς, ένας χρόνος τιμωρίας, ένας χρόνος απόλυσης για 17 συναδέλφους μας»

Σε αναστολή εργασίας εξακολουθούν να βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι, σε όλες τις δομές υγείας, λόγω της άρνησής τους να εμβολιαστούν κατά της Covid-19. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα, στον ήδη προβληματικό χώρο της υγείας. Αναφορικά με το θέμα, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου κ. Σταμάτης Φιλιππής.

«Ένα χρόνο εκτός δουλειάς, ένα χρόνο τιμωρίας, ένα χρόνο απόλυσης, ένα χρόνο χωρίς να τους επιτρέπει να δουλέψουν και κάπου αλλού, αφού τους έβγαλε σε αναστολή προσλήψεων και τους έδιωξε ουσιαστικά από τα νοσοκομεία κλειδώνοντας το ΑΜΚΑ με αυτό τον τρόπο λόγω της αναστολής. Είναι απαράδεκτη κατάσταση, μία αντιεπιστημονική κατάσταση, γιατί είναι αντιεπιστημονικό, αφού όλα έχουν αποδειχθεί πλέον, έχουν αρθεί τα μέτρα τα αυστηρά, χωρίς μάσκες, χωρίς περιορισμούς, τίποτα.

Tο μόνο, που ήθελε να κάνει η κυβέρνηση, ήταν να ανοίξει τον δρόμο των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, τιμωρώντας, στοχοποιώντας αυτούς τους ανθρώπους τους ίδιους τους υγειονομικούς, όλους εμάς, που πριν μερικούς μήνες μας αποκαλούσαν ήρωες.

Αυτή είναι η κατάσταση. Εμείς, σαν σύλλογος, από την αρχή αντισταθήκαμε σε αυτό το μέτρο, είπαμε ότι είναι απαραίτητοι, ότι χρειάζονται 17 άνθρωποι από το νοσοκομείο της Σάμου, χιλιάδες πανελλαδικά, μέσα στο φούντωμα της πανδημίας να τους πετάξει έξω στον δρόμο, με αυτό τον τρόπο. Μία απαράδεκτη κατάσταση, είχε βέβαια τον σκοπό της η κυβέρνηση, για να κάνει όλο αυτό το πράγμα, που το έκανε και βέβαια συνεχίζει αυτό που είπαμε, το ξεπούλημα, την εκχώρηση υπηρεσιών στον τομέα της υγείας και μέσα στα νοσοκομεία γενικότερα, σε ιδιώτες, σε ιδιωτικά συνεργεία και σε εταιρείες».

Ισχύει ακόμα η αναστολή εργασίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022, με δικαίωμα επιστροφής στην εργασία, εφόσον εμβολιαστούν και όπως είπε ο κ. Φιλιππής, η κυβέρνηση επέλεξε να εφαρμόσει αυτό το μέτρο στον τομέα της υγείας, αντί εν καιρώ πανδημίας να γίνουν προσλήψεις, αποδυναμώνοντας το ήδη πιεσμένο σύστημα υγείας.

«Εμείς ζητάμε και θα συνεχίσουμε να ζητάμε, την άρση του μέτρου, την επιστροφή όλων των υγειονομικών στη θέση τους. Δεν υπάρχουν πλέον επιστημονικά κριτήρια, που να λένε, ότι αυτοί πρέπει να είναι εκτός εργασίας, την στιγμή που υπάρχουν τόσες μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ