Σταμάτης Τσολακάκης: Εκ μέρους του Δήμου γίνονται πολλές και συνεχείς προσπάθειες όσο αφορά τα αδέσποτα ζώα

Σταμάτης Τσολακάκης: Εκ μέρους του Δήμου γίνονται πολλές και συνεχείς προσπάθειες όσο αφορά τα αδέσποτα ζώα

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Σταμάτης Τσολακάκης, Διευθυντής Τοπικής και Οικονομικής ανάπτυξης, με το τμήμα αγροτικής ανάπτυξης, στο οποίο ανήκουν και τα αδέσποτα σκυλιά.

Παρασκευή βράδυ (02/10) αναγνώστης του samostoday – οδηγός, αναχωρεί από την πόλη της Σάμου για να μεταβεί στο Πυθαγόρειο, περίπου στις 21:30. Στην πορεία του και λίγο πριν από εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας, μέσα στο δρόμο πεταγμένα δύο σκυλιά σε απόσταση 25 μέτρων το ένα από το άλλο.

Ο οδηγός κατεβαίνει να ελέγξει την κατάσταση (ενώ άλλοι οδηγοί περνούσαν χωρίς να σταματήσουν) και διαπιστώνει ότι τα σκυλιά δεν έχουν χτυπηθεί από κάποιο αυτοκίνητο/αυτοκίνητα, διότι στο οδόστρωμα δεν υπάρχουν αίματα αλλά ούτε και κομμάτια από αυτοκίνητο ή μηχανάκι.

Προφανώς και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα σκυλιά «φολιάσθηκαν» ή πέθαναν από κάτι άλλο και κάποιος/κάποιοι τα μετέφεραν και τα παράτησαν στη μέση του οδοστρώματος.

«Η υπηρεσία μας ασχολείται μόνο για τα αδέσποτα όσο αφορά την διαχείρισή τους, την περισυλλογή τους, να τα στειρώσουμε, να τα φροντίσουμε, να τα ταΐσουμε, να τα εμβολιάσουμε, όλα τα αδέσποτα. Έχουμε και μια συνεργασία με την διάσωση της γάτας « Rescue cats» σαν δήμος.

Για αυτό και κάνουμε και συμβάσεις με τον κ. Αντώνη Καραμηνά, έχουμε και πολύ καλή συνεργασία και με τα φιλοζωικά σωματεία. Σε περιστατικά, όταν μας πάρει κάποιος τηλέφωνο, ειδοποιούμε τον αρμόδιο υπάλληλο της αποκομιδής των απορριμμάτων και στέλνει κάποιον εργάτη, τα παίρνει, τα πηγαίνει στην κτηνιατρική υπηρεσία, γίνεται έλεγχος για το πώς είναι σκοτωμένα, φωλιασμένα και κ.τ.λ. και εν συνεχεία όταν βγει το πόρισμά μας τα δίνουν και τα θάβουμε στο ΧΥΤΑ.

Έχουμε έναν χώρο  που θάβουμε όλα τα ζώα τα οποία είναι σκοτωμένα, αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία. Ως εκ τούτου ενημερώνω ότι η δικιά μου υπηρεσία δεν έχει καμία αρμοδιότητα με το συγκεκριμένο γεγονός. Είναι αλήθεια ότι ως δήμος Ανατολικής Σάμου και σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο πραγματοποιούμε δωρεάν στειρώσεις και ηλεκτρονική καταγραφή αδέσποτων από τις 12/10 ως 22/10, με τη βοήθεια εθελοντή κτηνιάτρου του κ. Λάνς στην περιοχή Βλαμαρή 2273353450».

Ένα χρόνιο αίτημα πραγματοποιήθηκε, κατόπιν πρωτοβουλίας και ενεργειών του Αντιδημάρχου κ. Ευάγγελου Καρρά και της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου, με την τοποθέτηση ενός προκατασκευασμένου οικίσκου πολλαπλών χρήσεων στο προσωρινό καταφύγιο των αδέσποτων ζώων. Περιέχει WC, ψυγείο, κουζίνα, ηλιακό θερμοσίφωνα και air-condition, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για το υπάρχον προσωπικό. Ο συγκεκριμένος οικίσκος θεωρείται απαραίτητος και αναγκαίος καθώς προορίζεται ως χώρος υποδοχής και χώρος αποθήκευσης ζωοτροφών και φαρμάκων. Μελλοντικά θα χρησιμοποιείται και ως ιατρείο για στειρώσεις των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

«Θερμή παράκληση όποιος έχει σκυλί να μεταβεί στο συγκεκριμένο σημείο για να το στειρώσει και για μην παρατά μετά το σκυλί τα κουταβάκια που γεννιούνται». Υπάρχει πλέον και το συμβόλαιο υιοθεσίας ζώου αδέσποτου με τη σύμφωνη γνώμη της φιλοζωικής, ενώ γίνονται πάρα πολλές προσπάθειες για τα αδέσποτα.

Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί και δωρεάν πρόγραμμα εμβολιασμών, στειρώσεων και ηλεκτρονικής καταγραφής αδέσποτων ζώων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήμος Αν. Σάμου: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2022

Δήμος Α. Σάμου: «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024»

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τον περιορισμό της όχλησης εξαιτίας των κουνουπιών, υλοποιεί «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024»

Περισσότερα »