Σταμάτης Σεϊρλής: «Οι κατεδαφίσεις στο Άνω Βαθύ γίνονται δυσκολότερα, καθώς η μορφολογία της περιοχής τις δυσχεραίνει»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Σταμάτης Σεϊρλής: «Οι κατεδαφίσεις στο Άνω Βαθύ γίνονται δυσκολότερα, καθώς η μορφολογία της περιοχής τις δυσχεραίνει»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος, κ. Σταμάτης Σεϊρλής. Έχουν ήδη ξεκινήσει και στην Κοινότητα Βαθέος οι κατεδαφίσεις των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων, που δημιουργήθηκαν μετά τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020.

«Ξεκινήσαμε από το Σάββατο τις κατεδαφίσεις, θα αποσυρθούν τα φέροντα υλικά και συνεχίζουμε κανονικά τις κατεδαφίσεις όσες είναι έτοιμες από τους ιδιοκτήτες, με την υπεύθυνη δήλωση που έχουν υποβάλλει στον δήμο για την άδεια της κατεδάφισης. Έγινε μία κατεδάφιση το Σάββατο, ενώ τα νέα ΠΑΕΕΚ που έχουν έρθει είναι δεκαεπτά (17) και περιμένουμε άλλα τόσα».

Σταμάτης Σεϊρλής: «Οι κατεδαφίσεις στο Άνω Βαθύ γίνονται δυσκολότερα, καθώς η μορφολογία της περιοχής τις δυσχεραίνει»

Οι κατεδαφίσεις στο Άνω Βαθύ γίνονται δυσκολότερα, καθώς η μορφολογία της περιοχής δυσχεραίνει τις κατεδαφίσεις και το γενικότερο έργο που πρέπει να γίνει για την αναμόρφωση της περιοχής. Είναι αδύνατον να μπουν μεγάλα φορτηγά μέσα στο χωριό, χρησιμοποιούνται μικρά φορτηγά και μπουλντόζες, ενώ αρκετή εργασία γίνεται με τα χέρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται δυσκολότερο και χρονοβόρο.

Ένα θέμα που μπορεί να προκύψει είναι οι βροχές, ήδη πέρυσι μετά τον σεισμό έγιναν δεκαεπτά (17) καταπτώσεις. Μεγάλη ζημιά έπαθαν και οι εκκλησίες του χωριού, αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόνο δύο για τις ανάγκες των πιστών, ένα μικρό η Αγία Κάρα και ο Αγ. Αντώνιος. Στην Παναγία αναμένεται να ξεκινήσουν οι εσωτερικές εργασίες υποστύλωσης, ήδη έχουν μπει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και οι σκαλωσιές. Αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν οι προτάσεις για τον Ι.Ν του Χριστού και για την Αγ. Ματρώνα. Έχει βγει η μελέτη για το κτίριο της Κοινότητας Βαθέος, οπότε θα μπει και αυτό σε πρόγραμμα αποκατάστασης στο άμεσο μέλλον.

Έχει γίνει μία σημαντική δουλειά στην παραλία της Μουρτιάς, με τη συνδρομή του συλλόγου Βλαμαρής, της κοινότητας, δήμου και εθελοντών, ώστε πλέον μπορεί να φιλοξενεί με ασφάλεια τους λουόμενους.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ